Tools of the trade

Scroll this

Som geocacher får man ofte bruk for en del verktøy, noen må man rett og slett ha for å få tak i enkelte cacher, og andre er bare kjekke å ha. Her ser du en del av verktøyene vi bruker. Noen fungerer «rett ut av boksen» og noen må du modifisere litt.

De fleste verktøyene får du tak i på Biltema, Clash Ohlson og Jula.

Kritiske verktøy: Penn og pinsett

Disse to bare du ha!

Vi anbefaler uni-ball Power Tank RT, 0.7mm. Den skriver opp-ned, under vann, på vått papir osv.

Loggebrett

Loggebrett brukes som underlag når man skal signere/stemple logger. Mer praktisk enn en skulle tro!

Kan enkelt lages av en bit plexiglass og en jojo/nøkkelsnor.

Enkel teleskopstang

De mest anvendelige verktøyet vi har er en enkel teleskopstang, egentlig beregnet for malerkoster ol. Disse får du tak i på de vanlige butikkene. Med litt tilbehør blir dette et kjempeverktøy!

Vi har teleskopstenger i flere forskjellige størrelser. Den som er enklest å frakte med seg og samtidig gjør mest nytte for seg, er den som går fra 1,1–2 m. (Biltema art.nr.: 36-296)

Hva denne kan brukes til er litt opp til hvor oppfinnsom du er, men med litt teip på tuppen kan du f.eks. fiske opp cacher som har fallt ned i en fjellsprekk…

På min teleskopstang har vi lagd et hull gjennom toppen, hvor vi ved hjelp av en skrue og en vingemutter kan holde på plass evt. ekstrautstyr.

Tilbehør

  • Teip
  • Malerrullholder
  • Speil
    Et enkelt sykkelspeil (Biltema art.nr.: 27-103) kan settes på toppen, og vips så har du et stort teleskopspeil

CET – Cache Extraction Tool

For cachene som henger virkelig høyt kan det være kjekt med en «Cache Extraction Tool». Vi har funnet en grensaks hos Jula (art. nr.: 702054), som med litt modifikasjon fungerer perfekt!

Selve knivbladet må modifiseres, sånn at det kun er gripedelen igjen. Det er en ganske enkel sak å demontere grensaksa, sånn at du får løs knivbladet. Når knivbladet er løst kan du med baufil/multiverktøy/osv fjerne en såpass stor del av bladet at det ikke går utenfor gripedelen. Se eksempel på bildet under.

CET Close-up

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments