En tur blir til – Del 1

In Tips, triks og anbefalinger
Scroll this

Vi har lyst til å dele litt tips og triks og informasjon om de ulike verktøyene vi bruker til turplanlegging. Nå er selvfølgelig cachetur.no et viktig verktøy for oss 😉 Men vi bruker også en hel haug annet!

Planen er å dele så mye som mulig av prosessen fra start til vi kommer hjem igjen. Kanskje kan vi lære bort noen triks, kanskje kan noen la seg inspirere til å reise avgårde selv og kanskje noen kan tipse oss om ting vi kan gjøre bedre. Del gjerne egne erfaringer i kommentarfeltet!

Turen vi kommer til å gå gjennom her, er årets påsketur. Vi starter med det første først, hvor går turen?

Hvor skal vi dra?

Noen ganger er svaret åpenbart. Vi skal selvfølgelig på Mega event X! Andre ganger vet vi bare at vi har noen fridager til rådighet, og at vi har lyst til å bruke de et sted vi ikke har cachet før.

Cachetur.no har en fin oversikt som viser alle kommende megaeventer, den bruker vi til å holde oss oppdatert gjennom året.

Et annet fint verktøy er noe så enkelt som kartet på geocaching.com.

Så hender det også vi ser bilder eller film fra plasser vi har lyst til å besøke, og kule cacher vi har lyst til å finne. EiFlei og anirt har delt en masse bilder fra Finland, og dit fristet det veldig med en tur! I tillegg ble vi litt fristet av en av fjorårets GIFF-filmer:

Hvordan bestemme seg?

Hva du velger, er helt opp til deg. Men her er vår prosess for denne turen.

Vi startet prosessen med å sjekke lavpriskalenderen til SAS. Siden vi bor på Karmøy, er SAS (og Star Alliance) det eneste reelle alternativet for oss hvis vi skal lenger enn Oslo. Og vi hadde i tillegg en bunke bonuspoeng vi kunne bruke.

Flere destinasjoner ble sjekket, og plutselig fikk jeg lyst til å besøke både St. Petersburg, Kiev og Minsk også. Men kanskje ikke alle på en gang 😉

Google bildesøk, StreetView og sider som Atlas Obscura er også uvurderlige verktøy for oss. Ja, i tillegg til geocaching.com, selvfølgelig. Det er så mange plasser vi har lyst til å reise, men så lite tid til å reise på.

Så i år lot vi prisen, og billetttilgjengeligheten, bestemme.

Søke etter ruter

Når vi søker etter flybilletter, så bruker vi flere forskjellige søkemotorer. Og vi prøver også forskjellige alternativer, retninger og flyplasser. Et triks vi ofte bruker, for å sammenligne to forskjellige ruter, er å søke i to forskjellige nettlesere eller i inkognitomodus. Søkemotorene vi i hovedsak bruker er Expedia, Momondo, Finn.no og Skyscanner – i tillegg til flyselskapenes egne nettsider.  Vi sjekker også både enkeltbilletter og tur/retur-billetter.

Så til årets tur fant vi ut at vi kunne fly både med eller uten bonuspoeng til Vilnius og Athen. Det fristet! Begge deler, altså. Så da sjekket vi diverse kombinasjoner av bonus og ikke-bonus, og ulike retninger, avreise- og hjemreisedatoer. Til slutt landet vi på at vi ville fly uten bonus til Vilnius, og hjem fra Athen med bonusbilletter.

Men hvordan skulle vi komme oss fra Vilnius til Athen? Med fly, selvsagt 😉

Etterhvert ble det klart at direkteruter ikke var å oppdrive. Og det føltes rart å skulle mellomlande i et land vi ikke har cachet i. Så da måtte det gå som det gikk, og vi endte opp med å heller sjekke prisene på flere enkeltreiser, de rutene vi måtte flydd uansett. Slik at vi kunne planlegge en overnatting per flyplass.

Flyplassferie

Mange vil nok kalle første del av vår påskerute for en flyplassferie. Det vi endte opp med var nemlig veldig billige billetter fra Vilnius til Riga (billigere enn bussen). Etter ei natt der, videre til Budapest. Og til slutt videre til Athen etter ei natt der. Så alt i alt fire nye land for vår del.

Siden vi skal fly såpass mye i starten, bestemte vi oss for å ta en litt lenger del i Athen. Så vi kan roe litt ned også, og kanskje finne en cache eller to 😉

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments