Stempel er kult!

In Tips, triks og anbefalinger
Scroll this

Etter å ha sett mange logger og loggbøker i påsken, har vi innsett at det egentlig er ganske kult når det er variasjon i loggene. Når folk skriver med forskjellige penner. Stempler med forskjellige stempler. Og bruker forskjellige klistremerker.

En geocacher vi har møtt gjentatte ganger på andre sia av dammen, signerer logger med to tusjer, en oransje og en grønn. I tillegg til at det gir mye mer farge til loggen, er signaturen hans også utrolig lett å kjenne igjen!

Vi har flere stempler selv, og vi har nettopp bestilt et nytt ett. Vi har også brukt klistremerker flere ganger, når vi har vært mange på tur.

Ikke bare letterbox-hybrid

Stempler er kanskje noe mange forbinder mest med letterbox hybrid-cacher. Og det finnes noen virkelig vellagde stempler der ute, og stempler folk skjærer ut for hånd!

Letterboxere har selvfølgelig sitt eget stempel også. Og det er noe som har smittet over på geocachere. Det er nok vanligere med stempel i f.eks. Tyskland, enn det er i Norge, men det er en del norske geocachere som stempler logger også.

Å samle letterbox-stempler, er en annen ting vi anbefaler, sånn med det samme vi er inne på temaet. Denne boka fra Clas Ohlson er fin å samle stempler i.

Hvordan skaffe eget stempel

Du må først velge om du ønsker å lage selv, eller om du vil bestille ferdigprodusert.

Lage selv

Du kan lage selv med sett, som dette fra Geocoinshop, hvor du printer ut designet og fremkaller et spesialpapir.

Eller du kan skjære ut dit eget gummistempel. Utstyr til det får man kjøpt i hobbybutikker.

Bestille ferdigprodusert

Det vanligste blant geocachere, er nok ferdigprodusert. Men ferdigprodusert betyr ikke nødvendigvis at man ikke kan få sitt eget design!

Det er i hovedsak to nettbutikker vi anbefaler til stempelproduksjon. Staples har også begynt å tilby produksjon av egendesignet stempel i flere av sine butikker, men det er ikke noe vi har testet.

Geocoinshop.eu

Geocoinshop.eu har en rekke stempler, og noe av det første du må bestemme deg for er om du ønsker med eller uten dato.

Teknisk sett er det ingen krav til dato i loggene, men vi syns det er kjekt å ha med dato allikevel.

Vi har et par (og en tredje i bestilling) av denne: Geocaching Date Stamp Personalized – Printy Round 19 mm Date

Den er stor nok til at vi får med begge våre nick, og dato. Samtidig som den er liten nok til at den ikke tar for stor plass i små logger. Geocoinshop har også den samme i større utgave og i utgaver uten dato eller enklere design.

Men vi anbefaler absolutt å bruke stemplene som lar deg designe selv, vær kreativ!

Geocoinshop har også fine stempler uten dato, både runde, kvadratiske og rektangulære. Både små og store. Det er også flere varianter med enklere design, eller ferdige maler du kan velge mellom.

Geocoinshop har også stemplet som var populært på VistaPrint for noen år siden.

Husk å oppgi i kommentarfeltet (før du betaler) om du ønsker andre farger enn svart.

VistaPrint

VistaPrint var for noen år siden den beste kilden til cachestempler. Mye på grunn av prisen (gratis + frakt), men også på grunn av form og størrelse.

Men så forsvant den modellen fra sortimentet deres. Og ble erstattet av en nesten lik, men dårligere.

Men VistaPrint har en annen modell, som egner seg godt om man aksepterer at den fysisk er større.

Eneste som kan være greit å vite, er at VistaPrint har skiftet til UPS, og det kan derfor være vanskelig å komme unna moms og gebyr, selv om man er under grensa.

Andre

Det finnes et hav av nettbutikker som selger stempler. Og som nevnt over, har også Staples produksjon i flere butikker.

Her er noen vi fant etter et raskt søk:

Geocaching-spesifikke:

Generelle:

Refill og tilbehør

Stempler du mye, kan du fort gå tom for blekk. Og kanskje trenger du en stempelpute til ditt stempel?

Du kan finne mye med et enkelt søk på eBay. Men Staples har også et godt utvalg stempelputer og refill. Vi handlet en to-pakning med blått blekk der for flere år siden, og det holder enda en god stund (helt til vi roter de bort 😉 ).

Klistremerker

Klistremerker gir muligheter stempler ikke har. Du kan f.eks. ha flere farger og detaljer. En annen positiv side med klistremerker, er at de kan lages i små antall, og gjerne også for en spesifikk tur.

Vi har brukt Herma 4333 – 25,4x10mm flere ganger, og fått plass til 6 nick pluss bilder på hvert eneste klistremerke. Merket er lite nok til at det kan brukes i mikrologger. Staples har også flere større merker.

Den absolutt største fordelen med merker fra Staples, er at du kan printe ut det du trenger. Og lage nye design mellom hver gang.

Litt finere klistremerker kan bestilles fra StickerApp. Men de er kanskje ikke så egnet til logger… Men det finnes alltid unntak:

Tidligere i dag ble vi også tipset om Markmaster, som ser ut til å kunne levere fine merker ganske så billig. Vi har sendt inn en bestilling på noen hundre, så får vi se hvordan kvaliteten er.

Oppdatering 26. april 2017:

Klistremerkene fra Markmaster kom i dag. Og vi er imponert både over kvalitet, leveringstid og pris. Høy kvalitet, som nok også tåler en del fuktighet. Dette kan absolutt anbefales!

500 laminerte fargeklistremerker, 20x10mm (perfekt selv for små logger) kostet kr. 263,- inkl. MVA og frakt.

Vi håper du har plukket opp noen tips nå, og kanskje blitt inspirert til å lage eget 🙂

Del gjerne egne tips i kommentarfeltet! 🙂

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments