Power to the people!

In Tips, triks og anbefalinger
Scroll this

Geocachere har ofte mange dingser som trenger strøm, og ofte trenger de også det når vi er på tur. Under har vi oppsummert en del av utstyret vi har skaffet oss, og som vi nå anser som nødvendig.

Merk: annonser, butikker etc. anbefalt under, er basert på det beste og billigste vi klarte å finne. Vi har ingen forbindelser til noen av butikkene vi har anbefalt, og klikk herifra blir ikke sporet.

Vegglader

På tur er det veldig kjekt å slippe å ha med to mobilladere, en GPS-lader, lader til powerbanker, lader til klokke etc.

Behovet for alle disse dekkes veldig fint av en Aukey PA-T11. Den har to QuickCharge-utganger, som lader mobiltelefonene i en fei, og fire intelligente utganger som vi kan bruke til alle de andre enhetene. Totalt 6 enheter kan lades samtidig. Samme antall ledninger, selvfølgelig, men betydelig redusert antall ladere.

En fin bonus er at den ikke er spesielt stor fysisk heller (103mm/4.06in x 17mm/2.08in x 26mm/1.02in), og ikke veier den veldig mye (207g / 7.3oz).

Den kan kjøpes på eBay, her f.eks.: Aukey PA-T11 Dual Quick Charge 3.0 + 4 USB Fast Turbo Wall Charger. Pass på å bestille med rett strømkabel. Til reising, anbefaler vi at du kjøper noen veldig korte kabler for det landet du skal til. Slik at du slipper en bråte med adaptere (som er fysisk både større og tyngre enn en liten kabel). For det amerikanske markedet, kan f.eks. denne benyttes: US AC power cable cord 50cm.

Les mer, og finn linker til offisielle Amazon-butikker, på Aukey.com.

Billader

Ofte kan det være greit å lade ting i farta også, f.eks. i bilen. En Aukey CC-T8 dekker behovet fint her. Den har to QuickCharge-porter, som lar deg lade to mobiltelefoner i maks hastighet.

Denne kan kjøpes på eBay, f.eks. her: Aukey CC-T8 Dual Quick Charge 3.0 USB Car Charger.

Les mer, og finn linker til offisielle Amazon-butikker, på Aukey.com.

Powerbank

Powerbanker kommer kommer i mange størrelser, og hvilken som er rett for deg avhenger både av behov og bruksområde. Derfor har vi også et fint lite utvalg selv.

Passelig størrelse

Powerbankene fra Clas Ohlson er meget gode, har høy kapasitet og er relativt billige. Solid byggekvalitet har de også.

Den nyeste fra Clas Ohlson har også QuickCharge og USB-C, noe som ikke er veldig lett å få tak i her i landet. Spesielt ikke i denne prisklassen. Med 10050 mAh og en pris på kr 399,-, kan vi absolutt anbefale Clas Ohlson USB-C Powerbank 10050 mAh.

Stor powerbank

For de større turene, eller større energibehov, er Clas Ohlson Powerbank 20000 mAh et fint alternativ.

Liten powerbank

Aukey (og mange andre) har også noen små powerbanker som kan være verdt en titt. Vi har såvidt sett litt på Aukey PB-N37 selv, som er en liten QuickCharge-powerbank med kapasitet på 5000 mAh.

Den kan kjøpes på eBay, f.eks. her: Aukey Quick Charge 3.0 5000mAh Power Bank

Garmin

Vi benytter i hovedsak originale oppladbare batterier i vårt Garmin-utstyr (mer om utstyret kommer i et senere innlegg, om dette blir godt mottatt). Og derfor har vi også et lite knippe ladere til disse.

Billader

Det viktigste vi har til vår Montana, er en bilholder med integrert lader. Den sørger for at den til enhver tid har fullt oppladet, eller tilnærmet fullt oppladet, batteri.

Se mer på Garmin sin produktside, eller på magasinet.no.

Ekstra batteri

Ekstra batteri kan være veldig kjekt å ha, for de veldig lange turene, eller turer helt uten bil.

Montana

Les mer om ekstra batteripakke til Montana på Garmin sin produktside, eller på geosport.no.

Oregon/GPSMap

Les mer om ekstra batteripakke til Oregon på Garmin sin produktside, eller på geosport.no.

Batterilader

Alle Garmin-modeller som støtter oppladbare standardbatteripakker, har også integrert lading. Men når man har flere ekstrabatterier, kan det være greit med en egen batterilader også.

Les mer om Garmin sin batterilader for Montanabatterier på Garmin sin produktside eller på naturogfritid.no.

Universallader

Vi har selvfølgelig et par andre strømkrevende apparater også, som våre digitalkameraer.

Hähnel Procube Twin Charger har dekket vårt behov, både for lading av batteri til vår 70D og vår M3. En fin bonus er at den også kan lade vanlige AA-batterier, som vi bruker i GPS-modulen til 70D-kameraet. Laderen fungerer like fint i utlandet som her hjemme, og den kan også brukes i bilen!

Du kan kjøpe en oppgradert versjon av denne, på f.eks. Scandinavian Photo. Samme type lader, men med andre kontaktplater, finnes selvfølgelig til andre kameramodeller også.

 

Har du noen ladere, powerbanker etc. du ikke kan klare deg uten, og som du vil anbefale?

Subscribe
Notify of
guest

4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Heggtuna
Heggtuna
5 years ago

Takk for flotte tips 🙂

Prodirkongen
5 years ago

Takk for flotte tips til vår nye «folkesjukdom» , i den digitale verden … nok ein gong eit utsøkt innlegg som fleire kan gjere seg nytte av , anten ein er Geocacher eller Prodir-collector…. Stå på …. kva gps anbefales ?

ME5
ME5
5 years ago

Mange fine tips!