En oppsummering av 2017

In thomfre & Heltinnen
Scroll this

Nå har vi kommet til årets siste dag, og vi har i år som i fjor deltatt på årets siste event. Nå har tiden kommet for å oppsummere året som har gått. Hva har vi gjort i år? Har vi klart årets mål?

2017 har på veldig mange måter vært et annerledes år. Ting har ikke helt blitt slik vi så for oss, og vi har måttet ta noen brutale valg. Det har føltes ut som vi har vært på tur færre dager i år enn i fjor, men vi har faktisk nøyaktig akkurat like mange dager på tur i 2017 som i 2016 (165 dager). Funnantallet er en annen historie. Vi har funnet nesten 4 000 cacher i 2017, som er en del mer enn i 2016.

Nådde vi årets mål?

Målet for 2017 var 16 000 funn for thomfre sin del, og 12 000 funn for Heltinnen sin del. Vi har passert 17 000 og 13 000, så vi er godt over målet.

Vi hadde en del delmål også, og vi klarte å nå både 500 virtuelle (oppe i 551/543), 300 earthcacher og 100 webcam. 200+ eventer og 30+ CITO har vi også klart.

Men vi har ikke klart å delta på så mange megaeventer som vi hadde ønsket, og vi mangler fortsatt en delstat i Tyskland. Istedet har vi klart å fullføre alle Norge’s fylker. Ikke dårlig det heller syns vi! Å fullføre fastlands-USA var også et mål, som vi har klart 😀

Vi skulle fullføre kalenderen runde to (første runde for Heltinnen). Det glippet på en dag for thomfre sin del, men Heltinnen klarte første runde. I tillegg har thomfre fullført D/T-matrisen.

Det gjeveste i år var når vi fullførte Jasmer. Den har vi virkelig jobbet for!

Vi hadde ambisjoner om noen cacheutlegg også, men der mangler vi noen. Enkelte ting gikk ikke helt slik vi hadde sett for oss, og det satt ganske kraftige demper på cachelysten lokalt. Mer om det lenger ned. Men allikevel er vi bare tre utlegg unna, begge to.

Det har blitt noen turer i år også

Selv om vi for det meste er på tur alene nå, så har det blitt noen turer sammen med gode cachevenner i år også. Vi har cachet i Nord-Norge for første gang, deltatt på Vikingeventet og selvfølgelig også deltatt på FAD 2017. Mot slutten av året rakk vi også en tur innom Rendalen.

20170526_181129

Det har blitt flere mindre turer også, blant annet til Ålesund og Grimstad for å snakke om cachetur.no.

Årets desidert største høydepunkt er som vanlig USA-turen, hvor vi i år besøkte en rekke nye stater. Vi fikk også deltatt på vårt fjerde Going APE-megaevent, og endelig funnet vår første APE-cache 😀

Andre aktiviteter

Det har også gått med veldig mye tid til utvikling av cachetur.no i år, spesielt mot slutten av året. Etter et event i Salt Lake City, hvor vi brukte mye tid på å vise frem og snakke om turplanen vår, begynte vi å tenke litt på en mulig oversettelse av cachetur.no til engelsk. Vi luftet tanken, og når vi kom hjem var vi plutselig igang.

Den jobben har vi fått god hjelp til, og jeg vil spesielt rette en takk til cghove, som har gjort en enorm innsats både med oversettelse, feilrapportering og hjelpesenteret til cachetur.no.

Det har skjedd veldig mye på cachetur.no iløpet av årets siste måneder, og vi håper det vil bli til glede for mange når 2018-turene skal planlegges.

Administrasjon av diverse FB-grupper tar fortsatt sin tid, og det gjør også Geocaching i Norge. Selv om jeg skulle ønske at jeg hadde hatt tid til å bidra mer der.

En lei start på året

Året startet med diverse bråk i forkant og etterkant av årsmøtet i Geocaching Haugalandet. Og ikke alt for lenge etter årsmøtet, toppet det seg helt. Derfor forlot thomfre styret. Noen tror kanskje det skjedde brått og impulsivt. Det var kanskje impulsivt akkurat der og da, men det var allerede ganske vått rundt begeret fra før av.

Vi tok en avgjørelse, og det er at vi nå hadde lov til å fokusere litt mer på oss selv, og våre egne ting. Og ikke bare på fellesskapet. Litt egoistisk sagt, er det noe av det beste vi har funnet ut i 2017. Vi bruker fortsatt utallige timer på bidrag til fellesskapet, men nå er det i hovedsak mer i vårt eget navn.

Det har vært et par leie situasjoner i året som har gått, og noen ganske store skuffelser. Derfor har vi også tatt avgjørelsen om å fokusere på de folkene som gir oss noe positivt tilbake. De som tilfører vårt cacheliv verdi. Og rett og slett ignorere/glemme de som stjeler energi, og ikke tilfører noe som helst positivt.

Det har tatt tid, og ført til at vi ikke har orket å delta på stort lokalt, og i perioder ikke vært aktive i det hele tatt lokalt. Men det er også utrolig befriende. Vi har vært nær ved å legge geocaching på hylla, helt. Men vi har blitt kjent med mange nye fantastiske folk, og blitt bedre kjent med andre. Så heldigvis er cachegleden minst like sterk som tidligere.

Teknikksofaen

En av skuffelsene nevnt over kunne ført til at vi gav opp. Men nå klarer jeg ikke helt å bare gi opp heller, så vi endte opp med noe som er mye bedre enn det vi først så for oss.

Vi hadde planer om en serie med eventer, hvor temaet var ulike tekniske hjelpemidler for geocachere. Istedet er det nå en uformell samling, hvor vi har 100% kontroll selv. Forhåpentligvis gjør det at vi kan fortsette å dele vår kunnskap med de som er villig til å ta den imot.

Vi prøver igjen, nå skal vi se fremover!

I fjorårets oppsummering sa jeg at vi skulle se fremover. Og det har vi for det meste gjort også, egentlig. 2017 har på veldig mange måter vært et helt fantastisk år. Cachetur.no har vokst seg større enn noen gang, og vi har en internasjonal brukermasse. Hvor kult er ikke det?! Å se hvor stort cachetur.no har vokst seg, og hvor stolt enkelte er av å bære reklame og logo, er ufattelig energigivende! Dette er definitivt noe vi ønsker å bruke mye tid på i 2018 også.

Vi har gjort mer på vår egen blogg, og vår egen Facebook-side. Noe vi håper å fortsette med i 2018. Vi har også laget flere filmer fra turene våre i 2017, som vi i alle fall har hatt mye glede av selv.

En av tingene jeg har innsett i 2017, er at jeg ikke får gjort på langt nær så mye som jeg ønsker som styreleder i GiNo. Så jeg tror det er på tide å overlate det roret til noen andre i 2018.

Kanskje vi etterhvert blir mer aktive lokalt igjen også i 2018. Vi får se hva som skjer.

Takk!

Vi har prøvd mye nytt i år, og hatt flere konkurranser på Facebooksiden vår. Vi har også delt både små og store turer der. Det er veldig gøy med alle kommentarer og reaksjoner som kommer!

Så vi vil med dette rette en stor takk til alle som har fulgt oss gjennom 2017. Alle dere som har bidratt positivt til cacheåret 2017. Alle dere som har lyttet til oss, snakket med oss på eventer, fortalt oss deres historier og ellers bare vært positive og hyggelige. Takk!

En spesiell takk til dere som har vært der gjennom både tykt og tynt! Vi setter stor pris på dere!

 

Til slutt vil jeg benytte anledningen til å ønske alle et riktig godt nyttår! 😀

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments