Powertrailer!

In Tanker og meninger
Scroll this

Powertrailer, ofte bare kalt PTer, er elsket av mange og hatet av sikkert like mange. Og for å gjøre det klart med en gang, vi tilhører førstnevnte gruppe.

Hva er en powertrail?

En powertrail er en serie med enkle cacher (maks D1,5/T1,5), plassert veldig nært en kjørbar vei. Skal det være skikkelig powertrail, etter vår mening, bør det være minst 100 cacher.

Hensikten er å kunne finne mange cacher, på meget kort tid.

Hvorfor liker vi slikt?

Å finne mange cacher på kort tid, høres for mange ut som noe de ikke vil. Og da syns jeg de skal la være…

Powertrailer er heller ikke noe vi gjør hver dag, men de vi har funnet har alle tilført oss nye cacheopplevelser og mye glede og moro. På en powertrail er det helhetsopplevelsen som betyr noe, og reisefølget har ekstremt mye å si.

Vi syns det er gøy å gjøre stunt som f.eks. å finne så mange cacher man klarer på 24 timer. Vi syns det er gøy å legge hele verden til side for en helg, og bare konsentrere oss om plastbokser og PET-rør.

Og nøkkelen her er at vi syns dette er gøy. Derfor gjør vi slikt. De som ikke syns slikt er gøy, kan velge mellom et hav av andre cacher de kan finne (som vi selvfølgelig også syns er gøy).

Mangfold er viktig

Mangfold er viktig, for det er mange forskjellige type geocachere. Og folk liker forskjellige typer cacher. Derfor er det, etter vår mening i alle fall, utelukkende positivt at det finnes cacher for alle.

Og derfor syns vi også at det er positivt at det finnes powertrailer, for de som liker det. Akkurat som vi syns det er positivt at det finnes treklatrecacher, dykkecacher og cache på ISS, for de som liker slikt.

Det må være lov å glede seg over statistikk

Statistikk har blitt en elsk/hat ting, og det er nesten stigmatiserende å fortelle at man liker powertrailer og/eller tall. Vi har kommet dit nå, at vi fint kan si at vi er stolte av vår statistikk. Vi har våre mål. Og det er nettopp det de er, våre mål. Vi cacher fordi vi syns det er gøy. Og å se de ulike tallene øke, ja, det er også gøy for oss!

Hva med de negative bieffektene?

Nå vil nok en del argumentere for at PTer drar med seg negative ting, som dårlige logger på cacher som ligger nær PTen. Jeg mener det er et problem med geocachere som ikke bryr seg om hva de skriver, ikke med PTen i seg selv.

Problemet med folk som swapper containere, det er også et problem med enkelte cachere – ikke med en PT i seg selv.

Våre erfaringer med ulike trailer

Vi har funnet hele eller deler av flere powertrailer, og vi har skrevet om flere av de på bloggen. Her finner du en del:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments