Ignite the fire within!

In Tanker og meninger
Scroll this

For et par dager siden så vi en YouTube-film fra The King of Random (som alle bør abonnere på).

I filmen reklamerer han for sine egne t-skjorter, og budskapet på den ene fikk meg til å tenke litt.

Ignite the fire within

Han fortsetter med å si:

Each of us has a unique talent, something special that we can do that nobody else can do as well. But in order to achieve something great, we need to let that passion consume us. The message behind this shirt is we need to fire that passion up. You need to ignite the fire within.

Nå mener ikke jeg på noen som helst måte å si at vi har et unikt talent innen geocaching, og ingen andre kan gjøre det bedre. Og i den store verden, er ikke geocaching «viktig». Men for oss er det viktig, og vi har definitivt latt lidenskapen blomstre!

Galskap?

Geocaching har tent en flamme, og vi virkelig brenner for denne aktiviteten. Mange vil si det er galskap, og jeg kan strekke meg til  å være enig til tider. For oss er geocaching nå en livsstil. Og det passer oss ypperlig!

Hvis vi legger sammen all geocachingrelatert aktivitet (planlegging, leting, logging, blogging, research, utvikling, foreninger, etc. etc.), så går størsteparten av døgnet vårt med til denne aktiviteten (hvis vi holder jobb utenfor). Alle ferier, alle helger.

Er dette noe for alle? Geocaching, ja. Absolutt! Vår livsstil? Nei, overhode ikke. Og det er en av mange ting som er så flott med denne aktiviteten. Du kan finne et par cacher i året, og være fornøyd med det. Eller du kan være så aktive som vi er, og være fornøyd med det.

Det hele bunner uansett ut i det samme, som jeg også mener er det desidert viktigste med geocaching:

Ha det gøy!

Motivasjon

Så, hvorfor er geocaching så fantastisk? Hva er motivasjonen for å drive med dette?

Ofte når vi forklarer hva vi driver med til mugglere, og dette er internasjonalt, vi har fått det samme spørsmålet i flere land, så dukker dette opp:

Hva får du for det?

Svaret har som oftest vært: «ingenting», eller «gode opplevelser», «man får se nye steder» osv. Vi ble litt usikre på hva vi skulle svare når vi fikk svar tilbake «Men dere ser jo ikke så mye nå, det er jo helt mørkt ute».

Det er et vanskelig spørsmål å svare på. For selv om vi ikke får noe i kroner og øre (skal vi være ærlige, så er det ikke spesielt billig dette), får vi så ufattelig mye som ikke kan måles i kjent valuta.

 • Geocaching får oss ut av huset, og ut i den virkelige verden
 • Vi får nyte stillheten når vi er helt alene på en øde plass, en plass få turister har satt bena før oss
 • Vi får bevitne utrolig stor kreativitet, både i cacheinstallasjoner og ting vi ser på plasser hvor det ligger cacher
 • Vi får møte en haug med fantastiske folk, både geocachere og mugglere
 • Takket være planlegging. logging og blogging, får vi gjenoppleve turene våre flere ganger – maks valuta for penga!
 • Vi får muligheten til å ha det gøy sammen med andre geocachere på tur
 • Vi får muligheten til å signere kallenavn (eller stemple) på en liten papirbit, i en beholder vi nettopp har funnet – stadig påfyll av mestringsfølelse!
 • Vi får muligheten til å ta del i et fantastisk samfunn av geocachere, folk som forstår galskapen
 • Vi får muligheten til å skryte av ville turer, som vi aldri ville tatt ellers, til alle våre mugglervenner
 • Vi får muligheten til å se og oppleve ting vi ellers aldri kunne drømt om
 • Vi får en grunn til å komme oss ut, uansett vær
 • Vi får en uforklarlig motivasjon til å gjøre ting, gå steder og oppleve ting vi ellers aldri ville funnet på å gjøre
 • Vi får muligheten til å underholdes av andre cachere, cachebeskrivelser, logger, eller ting langs veien
 • Vi får muligheten til å lære mye – både om lokalhistorie, geologi og generelt
 • Vi får se mer av den fantastiske kloden vi bor på
 • Og mye mye mer

Hvordan kan man ikke bli hekta på dette?

Statistikk

Det er vanskelig å snakke om dette, uten å komme innom statistikk. Et omdiskutert tema (på internasjonalt nivå), med mange sterke meninger.

Men ser vi veldig enkelt på det, er statistikk noe som forteller noe om hva vi har fått til. Og vi er stolte av det vi har fått til. Helt uavhengig av hva andre har fått til. For dette er ingen konkurranse (med mindre jeg leder, da 😉 ), annet enn en konkurranse med oss selv.

Ja, vi liker å finne mange cacher. Men vi liker også å finne flotte cacher. Jeg tror ganske bestemt på at det er mulig med *både* kvanitet og kvalitet.

Er statistikken en del av motivasjonen for oss, absolutt. Så ærlige må vi være. Er den eneste motivasjon, definitivt ikke!

Har statistikkmotivasjon brakt oss til et spesifikt utvalg cacher. Ja, det har det, enkelte ganger. Har vi gått derifra med en fantastisk opplevelse? Som oftest, ja! Vi har oppdaget steder, ting og personer vi ellers aldri ville.

Geocaching er fantastisk

Geocaching er fantastisk, rett og slett. Så enkelt er det!

Men uansett hva din lidenskap er, la den blomstre! Det blir så mye kjekkere 😀

Vår er uten tvil geocaching.

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
kawlii
kawlii
7 years ago

Fantastisk innlegg!

A_Hesselberg
7 years ago

Bra og viktig innlegg! Geocaching (eller hva som helst av andre hobbyer, for øvrig) er medisin for kropp og sjel. Geocaching har mange «bruksområder». For meg har det sterkeste vært at Geocaching hjalp meg opp fra depresjonen jeg hadde i 2015/2016. Og i en hektisk tid som småbarnsforeldre, så er Geocaching en aktivitet som vi når som helst kan dra frem hvis vi ikke har andre (viktigere) ting å gjøre. Kjekt for både oss voksne og barna. 🙂 Dessuten setter det også en spiss på enhver ferietur.