Geocaching er mer enn bare en boks!

In Tanker og meninger
Scroll this

Geocaching er så mye mer enn bare en boks! (og da mener jeg ikke mikrocacher som ikke kan kalles en boks)

For oss er geocaching så mye mer enn bare plastbokser, PET-rør og loggstrimler. Vi vil med dette oppfordre alle som driver med dette til å løfte blikket litt fra plastboksen, og delta i større grad i det enorme spektret av aktiviteter. Ta steget fullt ut 😀

Legg ut egne cacher

Å legge ut egne cacher er ikke bare en fantastisk måte å bidra til miljøet på, det er også et fantastisk måte å få utløp for litt kreativitet på!

Uten utleggere, blir det fryktelig lite cacher å finne! Så takk til deg som vurderer å bidra på denne måten! 🙂

Skriv gode logger

Å skrive gode logger kan berike aktiviteten på veldig mange måter. Og da mener jeg både funn- og DNF-logger.

Hvis man velger å se på loggene som en logg, og ikke bare et smilefjes, kan man fort få loggene til å bli en viktig del av aktiviteten. Slenger man på et par bilder i tillegg, har man en fantastisk «dagbok» man kan se tilbake på i ettertid. Og i tillegg blir det mye lettere å huske igjen en cache, om f.eks. en cachevenn spør om hint til en cache du har funnet for et par år siden.

I tillegg er gode logger en fin takk til cacheeier (som har gjort en jobb, for at du skal ha noe å finne), og en god kilde til informasjon for kommende finnere 🙂

Les logger

Å lese logger på egne cacher er en selvfølge, men å følge med på FTF-logger kan også være kjekt innimellom. Hvem løp ut denne gangen? Hvem rakk det ikke? Vil du virkelig få med deg hva som skjer, kan du ta en titt på Sistelogger.

Hold deg oppdatert på siste nytt, retningslinjer etc.

Å holde seg oppdatert på siste nytt, endringer i retningslinjene etc. kan være nok en fin regnværsaktivitet. Og det gjør det bedre rustet når finværet kommer, og du trenger å bruke de nye tingene. Test f.eks. gjerne endringer i appene du bruker når du sitter hjemme, og har tilgang til alt av hjelpemateriell. Da vet du hva du skal gjøre når du står der og vil finne en cache.

Drøm deg bort, planlegg turene og se på eksotiske cacher

For oss har planlegging blitt en veldig viktig del av geocaching. Det tilfører en ny dimensjon til aktiviteten.

Det er også gøy å drømme seg litt bort, se på og lese om cacher i fjerne og eksotiske strøk. Den offisielle bloggen kårer (nesten) ukentlig ukas geocache, absolutt verdt å følge med på!

Delta i diskusjoner

Når det er dårlig vær ute, og lysten til å ut ikke er på topp, kan deltagelse i (eller observering av) diskusjoner være noe som holder aktiviteten oppe. Det er en mengde ulike fora du kan delta i, blant annet Geocaching Norge på Facebook, forumet til Geocaching i Norge eller det offisielle forumet. Delta også gjerne i Geocaching i Norge sin chat.

Arranger og delta på eventer

Eventer kan være en flott måte å bli kjent med miljøet på. Det er også en gylden anledning til å snike noen ekstra hint fra cacheeiere til vanskelige mysteryer eller cacher generelt.

Det finnes en mengde forskjellige måter å arrangere eventer på. Jeg vil utfordre deg til å finne ut hva du liker, og prøve å arrangere et slikt selv. Ikke bare er det en fantastisk måte å gi noe tilbake til miljøet på, men det er også en flott mulighet til å vise frem en plass eller noe du liker. Som f.eks. kimamlien sitt event i gruva.

Lek med statistikk

Med Project-GC kan man sitte i timevis, om ikke dagevis, og leke med statistikk. Et hav av filtre gjør det mulig for tilnærmet hvem som helst å toppe en eller annen statistikkliste.

Les blogger

Mange geocachere (spesielt i utlandet) skriver egne blogger. Der kan du plukke opp nyttige tips, lese om interessante cacheturer etc. Du finner et knippe av de på cachetur.no og på washknight.wordpress.com.

Skriv blogg

Å dele sine egne historier, tips, meninger etc, kan være minst like givende som å lese om andre sine. Så jeg utfordrer deg herved! Gjør et forsøk – blogg om dine egne cacheturer!

En egen blogg kan du starte helt gratis, med f.eks. WordPress.com. Du kan også kjøre helt eget opplegg, med webhotell fra f.eks. Domeneshop eller PRO ISP (bruker du denne linken når du bestiller, gir du samtidig noen kroner i støtte til cachetur.no). Fordelen med å drifte sin egen blogg selv, er at du har full kontroll over alt. Du kan få den til å se ut slik du vil, og du kontrollerer innholdet.

Lytt til podcaster

Det finnes en hel haug med geocachingrelaterte podcaster du kan lytte til. Jeg startet med å lytte til The Geocaching Podcast, men etterhvert som de faste der falt fra, har jeg skiftet til PodCacher.

Jeg vil også sterkt anbefale å støtte de som lager innhold, f.eks. ved å bli en PodCacher Club Member.

Se på YouTube

YouTube er stappfull av både god inspirasjon og artigheter. Du kan sitte i timevis og se alt fra oppskrifter på råkule cacher, til livevlogging fra felten.

Jeg vil anbefale å følge The Geocaching Vlogger og WVTim sin gadgetcaches. Vurder også gjerne å støtte de som lager innhold, f.eks. ved å støtte The Geocaching Vlogger på Patreon.

Abonner på og les cachemagasiner

Det finnes flere cachemagasiner man kan abonnere på. De vi selv abonnerer på, og vil anbefale norske cachere er:

Hvis du velger å abonnere på FTF Geocacher Magazine (som du bør gjøre), håper jeg du vil skrive opp «thomfre» som Referral 🙂

Delta i lokale, regionale og nasjonale foreninger

Alle norske geocachere bør melde seg inn i Geocaching i Norge. Og gjerne også sin lokale/regionale forening.

I tillegg til å være medlem, har ofte foreningene egne forum/nettsider/grupper, som du også kan delta i. Og ofte arrangementer også. Foreningene drives av helt vanlige geocachere, så vær gjerne med og bidra du også!

Bland inn andre hobbyer

Geocaching kan involvere veldig mange andre hobbyer, som f.eks fotografering, reising, turgåing, klatring, oppgaveløsing, elektronikk og programmering og en masse annet. Ved å blande inn flere elementer, gir du ikke bare enda mer mening til geocaching, men du får også mer ut av dine andre hobbyer (etter min mening).

Vær positiv, ha det gøy!

En av de viktigste tingene med geocaching, er å ha det gøy!

Respekter at andre er mer eller mindre aktiv enn deg. Ikke baksnakk.
Vær hyggelig, og respekter både spillere og spillbrettet.

Og husk, ha det gøy!

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments