Er jeg farlig?

In Tanker og meninger
Scroll this

Er jeg farlig? Får folk lyst til å slutte med caching på grunn av meg? Ifølge kommentarer folk skriver om meg offentlig, ja.

å diskutere med deg kan gi hvem som helst lysten til å slutte med cachingen!

Ikke alltid jeg får bare hyggelige meldinger heller:

Du er helt blåst, skjønner jeg. Dette blir som å stange mot en vegg som er ugjennomtrengelig. Slike mennesker er farlige.

Du er sneversynt, meget opptatt din lille firkantede boks og ute av stand til å forstå og se andre mennesker.

Jeg skal innrømme med en gang at jeg ofte er involvert i diskusjoner. Hvorfor? Hovedgrunnen er nok at jeg virkelig brenner for denne aktiviteten. Hadde folk visst hvor mye tid jeg bruker på geocaching, og geocachingrelaterte aktiviteter, hadde de nok nektet å tro på meg.

Jeg er aktiv på mange diverse fora, og leser det meste av info som dukker opp. Det betyr også at jeg vet svarene på veldig mange av spørsmålene som stilles i diverse geocachingrelaterte FB-grupper.

Siden jeg brenner for aktiviteten vår, ønsker jeg også at den skal opprettholde et visst kvalitetsnivå. Og jeg ønsker å hjelpe medcachere som trenger hjelp.

Derfor svarer jeg ofte på spørsmål, og derfor er jeg ofte involvert i diskusjoner.

Blir jeg litt ivrig innimellom? Helt klart! Uten tvil. Men jeg kan ikke se at jeg, med noen få unntak (alle gjør feil, jeg også), er direkte ufin mot noen. Jeg har ingen problemer med folk som er uenig med meg, det skal folk få lov til å være. Jeg har ikke alltid rett heller.

Men mange av tingene jeg får slengt etter meg, og kommentarer jeg hører snike seg bak ryggen min, de sårer faktisk.

cachetur.no

Jeg bruker ufattelig mye tid på å gjøre ting for alle andre. Det går med utallige timer til cachetur.no, som jeg gir bort helt gratis. Det går med tid til ledervervet i Geocaching i Norge og i Geocaching Haugalandet. Det går med tid til redaksjonen i Nullpunktet. Det går mye tid til oppfølging og moderering i Geocaching Norge.

Det betyr også at jeg er mye synlig. Jeg er involvert mange steder. Og det skal godt gjøres da at alle er fornøyd med jobben jeg gjør. Så at jeg har noen som «hater» meg, er muligens noe jeg bare må leve med. Selv om jeg ikke setter pris på at de bruker enhver anledning de har til å sverte meg…

Men, er det bare galt?

Nei, det er heldigvis ikke det! Selv om det er alt for lett at negative ytringer og kommentarer får alt for stort fokus, finnes det mange fantastiske mennesker rundt oss!

Heltinnen

Og jeg kan ikke skrive om alle cachevennene våre før jeg har skrevet om Heltinnen! Det er hun som må høre på meg når jeg sitter helt eller delvis nedbrutt fordi «en eller annen løk har sagt eller gjort» noe. Det er også hun som er med på mesteparten av galskapen jeg drar oss ut på (nå skal det sies at hun er god på å finne på galskap hun også 😉 ). Og det er hun som godtar at jeg sitter her til langt på natt og programmerer cachetur.no (selv om hun vet at det er hun som må dra meg opp så jeg rekker jobb neste dag). Takk!

Og siden cachetur.no har blitt en såpass stor del av cachehverdagen vår, setter vi enormt stor pris på alle de som snakker positivt om det jeg har laget – spesielt når de sier det til oss også (selv om jeg ikke er spesielt flink til å ta imot skryt face2face).

Å få et bilde som dette tilsendt, når man vet gjengen er på en sinnssyk (på en god måte) tur, det varmer mer enn jeg noen sinne vil klare å forklare med ord!

Takk!

Vi har heldigvis fått oppleve fantastisk mye gøy de snart 5 årene vi har holdt på med dette! Og vi har møtt mange fantastiske mennesker – både i inn- og utland.

Det har blitt mange turer, og jeg håper det blir mange mange flere!

På tur

Jeg vil ikke nevne navn, i frykt for å glemme noen, men dere skal alle vite at vi setter pris på å ha dere som våre venner! Dere vet selv hvem dere er 🙂

Men jeg skal gjøre ett unntak.

Good times

kawlii, takk!
Det er veldig kjekt å ha noen å dele galskapen med! Og noen å klage til 😉

Loggebrett

Så, er jeg egentlig så farlig?

Jeg kommer neppe til å slutte å delta i diskusjoner med det første. Men, om du lover å tenke over at det sitter et menneske i andre enden, skal jeg love å gjøre det samme…

-thomfre

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anne Karin Øksnevad
Anne Karin Øksnevad
7 years ago

Takk for alt arbeid som du legger ned for denne hobbyen eller livsstilen. Takk for cachetur som et utmerket planleggingsverktøy.

Stå på!

Prodirkongen
7 years ago

Stå på !!! Gje aldri opp !!! Dokke e bunnsolide og flotte fine mennesker !!! Synd at dokke møter på desse idiotene, som prøver å øydelegge……..men de finnes overalt………. Eg minnest med stor glede at du var primus-motor og iherdig i det du dreiv på med for over 5 år sidan (penne-samler). Også der fantes det idioter, som ikkje takla at du var bunnsolid og du fekk til dei tinga du prøvde på……… lat no ikkje dette skje igjen, at du går vekk ifrå denne hobbyen som du har funne no og som fungerer så utmerkt bra for dokke……….. Skjønt…….vi… Read more »

AnetteSylvia
AnetteSylvia
7 years ago

Dere er kjempefarlige! Dere lusker rundt i alle verdensdeler, dag som natt, klatrer og graver. Dere kan «slå ihjel» det meste med deres kunnskap og erfaring. Dere er sykt skumle å snakke med, og alt jeg har lært av dere gjennom både eventer og spørsmål direkte, gjør meg nesten så redd at det er like før jeg pisser i buksa. Håper dere skjønner at dette er satt på spissen. Jeg er utrolig takknemlig for det dere gjør for geocachingmiljøet både i nærmiljøet og i resten av verden. Og jeg er misunnelig, sånn godmisunnelig, siden jeg ikke har en sjanse til… Read more »

Bygnesen
Bygnesen
7 years ago

Fader, så frekke folk er Ingen kan matche det arbeidet du og din andre halvdel legger ned i denne hobbyen… til stor glede for oss andre. Unnskyld meg, men det er ofte takken en får når folk får komme til «dekket bord». Er greit å diskutere sak, personlige «angrep» som du får servert innimellom er forkastelige. Vend det andre kinnet til. Du har min fulle støtte 🙂

Tillå
Tillå
7 years ago

Heisann, du vet, sånne «raringer» ( pent sagt) finnes alle steder. Deres hovedfokus er i stor grad å gjøre livet surt for andre og det er sjelden de lar muligheten gå fra seg om de kan rakke ned på andre. Egentlig er det mest synd på dem, fattige sjeler, som må slenge ondsinnet skitt om andre i håp om å få oppmerksomhet selv. Når det er sagt, stå på som før med den gode jobben du (og Heltinnen) gjør, det er flest av oss her ute som setter stor pris på dine kunnskaper og arbeid Dessverre er det nå sånn… Read more »

Piraten
Piraten
7 years ago

Mitt første svar på en blogg noensinne…
Men måtte bare gi noen støttende ord, for jeg kjenner så godt fortvilelsen du kjenner…

Takk for all hjelp jeg har fått, takk for alle gode råd, takk for inspirerende tur beskrivelser og takk for gode logger og supre cacher… stå på videre, Nettroll finnes det dessverre overalt… trøsten er at de ikke er så farlige utenfor cyberverden….

Linda Byggstøyl
Linda Byggstøyl
7 years ago

Det er ikke ofte jeg blir tom for ord. Men nå føles et hvert ord rett og slett ikke riktig. Du skal vite at mange setter utrolig pris på den jobben du gjør for oss på mange måter. Uten deg , ingen cachetur. Men dette handler om så mye mer enn dette. Det handler ikke bare om cachetur. Vi har mer enn en gang blitt forundret over hva folk får seg til å skrive i de ulike forumene. Ja rett og slett sjokkert. Det virker som at det er greit, ja akseptabelt å lire ut av seg det meste bare… Read more »

Engel
Engel
7 years ago

Du må ikke glemme alt det gode du har gjort for geocaching, syns du er kjempe flink! Det vil alltid være noen som er uenige i ting du sier eller som skal ha noe å klage på.. men det er ingen tvil om at du har gjort mye bra.

Randi
Randi
7 years ago

Hei ☺ Har holdt på med litt caching i ca 1 år, ikke vært den ivrigste cacheren, men har fått tatt 118 til nå.. Har hatt mange spm på lager, men har lett litt på siden har, og dine svar har hjulpet mye ☺ Så ikke gi deg med å legge ut ting pga noen dårlige kommentarer!! Har lagt ut et par cacher i «cachehelvetet», ta deg en tur dit, der er du i allefall hjertelig velkommen ☺

kawlii
kawlii
7 years ago

Kjære thomfre. Det var virkelig litt av ett innlegg. Jeg sitter her, rørt til tårer. Du og Heltinnen er to fantastiske mennesker som jeg er enormt glad for at jeg har i livet mitt. Den siste tiden har dere betydd langt mer for meg enn dere aner. Du gjør en innsats SÅ MYE STØRRE enn noen andre jeg kjenner (eller har hørt om) når det kommer til denne fantastiske hobbyen som vi har og det må du ikke la dumme kommentarer (og kjipe folk) få ødelegge. Stå på videre! Takk for alt dere har tatt meg med på, og takk… Read more »