Vikingevent 2016

In Ut på tur
Scroll this

Langhelg og Norges andre megaevent, da må vi jo bare på tur! Siden det er et stykke opp til Steinkjer fra oss, og vi måtte være tilbake igjen i tide til å dra på jobb mandag, ble det fly og leiebil. Vi fikk også med oss kawlii på turen.

Etter litt frem og tilbake med overnatting, endte vi opp med ei natt på Hell Hotel (delvis på grunn av navnet, jepp), og resten av helga på Tingvold.

På vei oppover

Vi fløy opp onsdag etter jobb, og hadde en relativt lang liste allerede første kvelden. Jeg hadde vel ikke egentlig regnet med at vi skulle klare å fullføre noen av listene vi hadde med oss, men vi gjorde da i alle fall et forsøk. Kvelden startet veldig bra, når vi fikk en vesentlig bedre bil enn vi hadde betalt for. Kan ikke klage over slikt!

Forsøket må kunne kalles vellykket, for med unntak av et par cacher vi måtte utsette enten på grunn av russ eller rånere, klarte vi jaggu å gjennomføre planen vår! 😀

Utsikt over Stjørdal

Etter en god natts søvn, var det ut på tur igjen. Siden vi liker å samle regioner og slikt, var første post på programmet i dag en tur til Sverige. Selvfølgelig med innlagte stopp langs veien.

Vi krysset grensen, fant oss et par cacher og fikk harryhandlet litt (hvor var cachen som burde vært på harrybutikken?). Plutselig slo det oss at vi jo måtte ha mat langs veien, så vi kjøpte like godt en engangsgrill og pølser.

Når vi var kommet et stykke på vei tilbake i Norge, ble det grillpause ved en cache (med det passende navnet «take a break»).

Lunsj langs veien

Vi fikk også funnet et par av cachene vi måtte hoppe over på grunn av russ/rånere.

Vi fortsatte nordover, og oppdaget plutselig en bil som så noe unaturlig ut. Vi fikk snudd, og parkert så vi kunne beundre denne plassen nærmere. Her burde det absolutt ha vært en cache, men siden dette er ting vi liker veldig godt, måtte vi stoppe selv om det ikke var noen cache her (!).

Sherriffen

Etter handel av milkshake i dineren, og en drøss med fotostopp, satt vi nesa videre nordover igjen.

Klar til navigering

Vi klarte å følge planen vår ganske så greit, og fikk besøkt opptil flere kirkecacher og et stopp innom Stiklestad. Vi møtte også et par andre cachere langs veien, både med bil og sykkel. Egentlig akkurat som forventet når det er så mange som skal møtes til event.

En liten rundtur fikk vi også med oss, og vi fikk kjørt på mye varierte veier. Her kommer et bilde av en ekte norsk drittvei:

Drittvei

Og vi kan ikke nekte for at vi enkelte ganger bruker mye mer tid på lek og tull, enn vi gjør på å finne cachen…

Selfie

Vi hadde planlagt veldig godt, så vi parkerte ved hotellet og stod klar på eventplassen ca. akkurat nøyaktig to minutt før start.

Etter eventet på hotellet ble det en liten tur ut igjen, og vi fikk funnet oss et par cacher og en noe forsinket middag.

Neste dag var det Namsos som stod på planen, og selvfølgelig en drøss med cacher langs veien – både frem og tilbake.

Vi fant det vi skulle, pluss en drøss ekstra, inkl. en kul large-cache. Når vi omsider kom frem til Namsos, var det en cache som var førsteprioritet. Bildet under taler vel egentlig for seg selv…

Vinsjan på kaia
Kaia

Litt turister må vi jo også være… Siden vi ikke har det mer morro enn vi lager selv, passer vi på å lage nok!

Vi fikk et par anbefalinger, og endte opp med å finne en del ekstra gøy i Namsos. En flott plass, som vi var heldige å få oppleve i fantastisk vær.

Det ble en del stopp langs veien tilbake også, selvfølgelig, og en tur innom både et alfabet og en liten bit av BMT. Når vi kom inn på BMT, rakk vi ikke komme lenger enn til (for oss) første cachen, før vi møtte andre geocachere på tur. Så da fulgte vi like gjerne etter de noen cacher videre. Det ble ikke så mange cachene i trailen på oss, men noen ble det da.

Looking back

Til slutt var det på tide å rulle nedover mot Steinkjer igjen, og meet’n greet eventet på Egge.

Men det var dette med lek og tull, da… Vi støtte på en liten «hindring» underveis, og brukte noe tid der…

Lekeplass
Huske på lekeplassen

Vi nådde eventet i god tid før stengetid, og jeg fikk hentet både billetter og coiner – riktig så flotte coiner.

Det logges

Nå møtte vi også på EiFlei og anirt, og det ble noen cachefunn rundt eventplassen, før vi satt nesa mot middag. Etter en hyggelig middag, på Den Gyldene Måke, ble det en liten cachetur til fots. Vi rakk akkurat å komme tilbake til å se at to russebusser rullet inn og parkerte rett foran våre biler. Og kort tid etter ble alarmen på leiebilen utløst på grunn av musikken deres 😛

Russebusser

Vi var relativt tidlige i seng, så vi kunne møte friske og raske til start neste dag. Vi fikk med oss Froweg, EiFlei og anirt og kjørte i kolonne frem til eventplassen. Vi rakk frem tidsnok til å få oss en fin parkeringsplass, og i god tid før offisiell åpning.

Loggboka kom frem nøyaktig kl. 09:00, og da var vi klare til å signere oss inn 😀

På megaeventet

Vi fikk med oss åpningstalen, tilbrakt litt tid på eventet, og rukket å se EiFlei levere sitt bidrag til dagens underholdning.

EiFlei sitt underholdningsbidrag

Så var det tid for å sette nesa ned mot skolen, hvor foredrag om cachetur.no stod på planen. Med tanke på det fantastiske været, var oppmøtet egentlig ganske bra, og jeg håper alle som møtte opp fikk noe utbytte av det. Project-GC ble det på oss også, før vi satt nesa ut for å cache litt.

Det ble noen diverse funn, før vi satt nesa tilbake til eventplassen for å hilse på vår kjære venn – frosken.

Oss og Signal
Signal
Utsikt fra eventplassen

Det ble en liten cachetur til, og en matstopp, før vi returnerte til eventplassen for tredje gang. Måtte jo være der så vi fikk med oss avslutningstalen!

Klar for avslutningstale
Første side i loggboka

Etter eventslutt var det tid for årsmøte i Geocaching i Norge. Ikke mange som møtte opp, men det ble allikevel et veldig positivt og konstruktivt årsmøte. Mange gode innspill og ideer, og vi har mye å jobbe med fremover. Jeg vil også benytte anledningen til å takke for tilliten, både fra valgkomiteen og årsmøtet.

Etter årsmøtet, ble det nok en liten cacherunde, før vi rundet av kvelden med litt snakk i «loungen» på hotellet. Siden vi hadde forskjellige avreisetider neste dag, ble det farvel før vi tok kvelden.

For første gang på turen var været litt uggent, men spesielt dårlig var det ikke. Vi fikk sjekket ut, pakket bilen og gjort oss klar for siste etappe. Vi hadde en lang liste i dag også, og et ønske om en liten omvei til en large-cache. Jeg var litt i tvil om vi ville klare alt, men vi hadde nå klart mer enn alt hittil – så vi skulle om ikke annet forsøke!

Vi kom ikke så langt før vi fikk dagens første dyreopplevelse, da vi så både skogens konge, dronning og kronprins nedpå et jorde. De syns tydeligvis det var like kult å se oss, som vi syns det var å se de. Så vi ble stående en stund å bare se på hverandre…

Det ble både gylne omveier og andre omveier, og den stakkars leiebilen ble bare mer og mer dekket av sand og grus…

Leiebilen

Men etterhvert klarnet været opp betraktelig, og vi fikk nok en flott dag i Trønderland.

Det tok ikke så lange tia før vi fikk dagens andre dyreopplevelse, rett ved en cache.

Cachens vokter
Cachens andre vokter

Det ble en del stopp, og det gikk virkelig unna. Så planen ble fullført mye raskere enn jeg hadde trodd.

Her går det unna!

Så da tok vi oss tid til noen bonusfunn, og en stopp på Rinnan Stasjon, for å finne en cache vi var blitt anbefalt. Men her var det så mye gøy, at det tok sin tid før vi fikk begynt å lete etter cachen…

Rinnan Stasjon
Rinnan Stasjon
Rinnan Stasjon

Vi tok oss også tid til en avstikker til GC5CJ9K Der ingen skulle tru… Der fikke vi både funnet en meget forseggjort og råkul cache, beundret den flotte utsikten, og hatt en hyggelig prat med CO Madam Schanke.

Vi fikk tips til en annen vei tilbake til E6, og det ble noen flere cachefunn langs den veien også. Vi kom relativt tidlig frem til Stjørdal, så vi rakk både matstopp og et par ekstra cacher.

Så var det på tide å sette nesa hjemover igjen…

På tide å sette nesa hjemover

Landet på Gardermoen

Det var rimelig mye folk, både på flyplasser og på flyene, men vi kom oss frem uten store problemer allikevel. Og til slutt landet vi, veldig passende, i «Homeland of the Viking Kings».

Homeland of the Viking Kings

En flott tur, mange flotte opplevelser, fantastisk vær og mange flotte folk. Takk til alle vi har møtt langs veien, som har bidratt til å opprettholde smilene våre – geocaching er fantastisk, og det er mange fantastiske folk som driver med dette! Takk også til eventarrangør Havardfoto, som fikk oss ut på tur denne helga og stelte i stand Norges andre mega. Og en stor takk til turfølge kawlii for turen!

Dette var gøy!

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann-Mari
Ann-Mari
8 years ago

Takk for en fantastisk gøy og innholdsrik tur! 😀
Er glad det ikke er lenge til vi skal ut på veien igjen… 🙂