USA-tur 2014 – En stopp på vei til det store utland

In Ut på tur
Scroll this

Nå er vi på vei til det store utland, nærmere bestemt USA. Men i år blir det noen stopp på vei vestover. Vi startet med å sette nesa sørover mot syden (også kalt Sør-Rogaland) i dag tidlig. Det endelige målet for dagen er et hotell like utenfor flyplassen. I morra går turen mot Island, og så til slutt mot Seattle.

Vi hadde selvfølgelig også et event på kalenderen, GC58TA4 En stopp på vei til det store utland. Værmeldingen for dagen var noe uhyggelig, spesielt mtp. eventet. Men det får man ikke gjort noe med, nå skal alt gjennomføres som planlagt uansett! Turen er planlagt ned til minste detalj, selvfølgelig på cachetur.no.

Heldigvis ble været vesentlig bedre enn fryktet, og dagen startet veldig bra med flere flotte cacher på Rennesøy og Randaberg. Et av hovedmålene i dag er å finne nok cachetyper til å sanke inn de resterende august-suvenirene. Så det ble et stopp på GC4MBFH Randaberg Letterbox – P81, 10.April. Der står det så fint i teksten:

Dette er en av de få Letterboxene nord for Jæren

Jeg tror CO må ta seg en tur til Haugalandet… 😀 (Det ligger også nord for Jæren 😉 )

WP_20140809_031

Neste type på programmet var earthcache, og vi hadde sett oss ut GC4YXAF Sandstein, hva er det? Det måtte vi bare glemme. Det var helt umulig å finne parkeringsplass, mellom alle de tyske bobilturistene og de franske som parkerte på tvers og okkuperte 5 plasser hver seg. Vi endte opp med å stå en halvtime i bilkø istedet. Den andre earthcachen i sentrum ble redningen, men heller ikke den gikk helt på skinner.

Nüvien ville selvfølgelig ha oss til å stoppe midt inne i en tunnel, den mente cachen lå akkurat der. Det var selvfølgelig helt uaktuelt, og vi endte istedet opp på parkeringsplassen like utenfor tunnelen. De siste 400-500 meterne gikk vi til fots. Når vi nå endelig så en parkeringsplass, tok vi ingen andre sjanser!

Nå skal det også sies at vi kommer til å finne plenty nok earthcacher i august, tror tallet er oppe i noen og seksti planlagte nå…

Når den var unnagjort, hadde vi fått mer enn nok av folkemassene i sentrum, og satt nesa mot Sola. Der ble det noen greie funn, før vi satt nesa mot den siste cachetypen vi manglet – en multi. Første av to planlagte multier i dag var GC4T71B Håland skole. Som om vi ikke hadde hatt nok problemer med folkemasser i dag, havnet vi nå midt oppi et sykkelløp! Heldigvis syklet de raskere enn køen tidligere i dag…

Som om ikke det var nok, så var mållinjen, tilskuermengden og cachens startpunkt – på samme sted. Vi kjørte glatt forbi. Nå hadde vi ikke annet valg enn å følge løpet i løpsretningen – de stod nemlig og passet på at vi ikke gjorde noe annet. Vi fikk med oss en cache langs veien, før vi på nytt satt nesa i retning Sola.

Multien GC4KJ0T I Spy var heldigvis mye enklere, og faktisk ganske kul. Så nå har vi klart alle suvenirene i august (ja, når jeg får logget da…) Vi var alt for tidlig ute til eventet, så vi tok oss en liten rundtur på Tananger, før vi satt nesa mot eventstedet.

Det var heftig mange påmeldte, og stadig flere meldte seg på mot slutten – ikke ofte jeg har så mange besøkende på mine event! Vi var på plass ca. en halvtime før, og det var flere andre også. Været, som forøvrig har vært fint i hele dag, var ganske bra nå også. Det ble fullere og fullere på plassen, og jeg fikk snakket med flere – dessverre ikke alle. En flylanding fikk vi også med oss. Takk til alle som kom, håper de fleste holdt seg tørrere enn jeg gjorde… Det ble totalt 52 nick i loggboka!

Eventet ble naturlig oppløst når uværet til slutt kom, og vi satt nesa mot hotellet. Heltinnen ble satt av med bagasjen, og jeg kjørte for å parkere – selvfølgelig på den plassen som var lengst vekk. Når jeg gikk ut av bilen, måtte jeg gå etter hukommelsen – det var helt umulig å se noe. Det tok ikke mer enn noen nanosekund før jeg var gjennomvåt fra topp til tå. Det var heldigvis bare vann, og det kan man tørke av seg.

Men historien slutter ikke der. De hadde selvfølgelig ikke tørketrommel på hotellet, og vi har ingen planer om å eksportere en liter vann, så da måtte vi være litt kreative. En veldig gjennomvåt og noe sandfull bukse, fikk seg en vask i dusjen. Det hele ble avsluttet med tørking med hjelp av strykejern og føner. På cachetur, må man bruke det man har.

WP_20140809_074

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katie68
Katie68
9 years ago

Takk for at dere tok dere tid til et event, før det store utland. Kjempekoselig event, alltid like kjekt å treffe så mange med samme «diagnose» 🙂 Riktig god tur!!

Prodirkongen
9 years ago

Dette blir spennende å følge med på !!! God tur !!!!