Savalen 2014

In Ut på tur
Scroll this

Savalen 2013 fikk jeg ikke deltatt på, men siden alle skrøt av det ville jeg prøve å få det til i år. Når jeg fikk høre rykter om at PodCacher kom til landet var saken klar, jeg skulle på event!

Det gikk ikke lang tid før resten av Team BLT var klar, og vi kunne sette igang planleggingen. Akkurat som sist ble cachetur.no benyttet, og vi var til slutt klare med både hefte og klistremerker.

Cacheplan for turen
Loggemerker

Bilen ble pakket halvferdig på tirsdagskvelden, og etter jobb på onsdag ble den fylt opp med resten – og vips så var vi på vei. Dagens mål var Fagernes, via Hardangervidda. Ikke så mange cachene på planen, men noen var det. Turen startet med GPS-problemer, Montanaen nektet å ta imot signaler når den var montert i holderen. Kjente et lite snev av panikk snike seg innpå meg da, så diverse ting ble prøvet ut. Bytting av holdere på Nüvien og Montanaen overførte bare problemet, så da måtte det være noe som forstyrret. Etter å ha skrudd av diverse ting, tok jeg like godt av hele fronten til bilradioen – da fungerte alt! Så da måtte vi lage vår egen musikk resten av turen…

Turens første høydepunkt kom når vi i Hardanger fikk øye på et skilt hvor det ganske tydelig stod «Moreller», det ble selvfølgelig et stopp der! Vi kjøpte en kurv hver oss, og siden steinene måtte ut av bilen fikk vi virkelig trent spyttemusklene!

Moreller i Hardanger
Moreller i Hardanger

Når vi var kommet så langt at vi var helt på viddene, begynte sulten å melde seg. Alle som har sett svensken i TV-reklamen vet at han ikke er kul å ha med å gjøre, så vi forsøkte å finne oss noe mat. Men det var enklere sagt enn gjort! Kokken var lei, og hadde gått for dagen på samtlige hytter over fjellet. Så da ble det et uplanlagt cachestopp istedet.

Dyranut
Utsikt ved cachen Dyranut

Når vi kom oss til Geilo fant vi omsider et sted hvor kokken fortsatt var på jobb, og jaggu lagde han ikke god mat også! Mette og fornøyde la vi sulten igjen på Geilo, og satt nesa videre mot Fagernes. Det ble et par stopp til, og vi var fremme ved første mål en halvtime over midnatt. Dagens total var 8 funn.

Det ble tidlig opp torsdagmorgen, vi hadde en lang tur forran oss! Ruta vi hadde planlagt var Fagernes-Dokka-Gjøvik-Hafjell-Lillehammer-Brummundal-Elverum-Savalen, noen var litt ivrige etter å få med seg Norgesbokser og jeg ville en tur innom webcam-cachen på Hafjell – så da måtte det bli sånn.

Det gikk i greit tempo til Dokka, og vi fant det meste uten problemer. En cache gav vi egentlig opp, men så fant vi den allikevel takket være noen tidligere logger. Etter å ha logget Norgesboksen (som var blandt de to beste av totalt seks Norgesbokser på turen), fant vi GC37HK3 Hytteliv – en cache som defintivt er verdt et besøk! Tror faktisk jeg skal ta med meg Heltinnen og la henne få se den allerede neste lørdag.

På vei til neste cache begynte Montanaen å oppføre seg merkelig, den sluttet å lade, begynte å lade, sluttet å lade og slik gjentok det seg. Jeg trodde det var en løs ledning, men det hjalp ingenting å dytte den godt på plass. Så oppdaget jeg en skrikende rød varsellampe, dårlig med guffe igjen på batteriet! Det var null lading. I motsetning til GPS-problemene når vi startet, kom panikken mye raskere denne gang. Vi fikk spurt på nærmeste sjappe om hvor det var et bilverksted, og det viste seg at det lå et Mekonomen verksted 100 meter lenger bort i gata. Utrolig nok har de siste tre cachene vi har funnet vært i en halvsirkel rundt det verkstedet!

Vi fikk bilen ned dit, og spurte pent om de kunne hjelpe. De tok en rask kikk, og konstanterte at det var null lading – her måtte det skiftes ting! Etter å ha hatt bil på verksted noen ganger før vet jeg godt at det meste av deler må bestilles, og det var tilfelle her også. De satt igang med å sjekke opp i systemet sitt, som selvfølgelig ikke fungerte i dag. Men noen telefoner senere hadde de funnet et lager i Gjøvik som hadde det vi trang, problemet var bare at de på grunn av ferie ikke fikk sendt noe ut. Men hvis vi kunne få tak i delen, skulle de få byttet for oss!

Så da la vi hodene i bløt og fant ut at NAF var noe vi måtte prøve, der traff jeg en sur og grinete «kundebehandler», som ikke kunne hjelpe meg med noe som helst. Men så kom vi på, GadgetCats! De kjørte jo rett forran oss når vi svingte opp til Dokka! En telefon senere var de på saken, utrolig nok var de like utenfor Gjøvik når vi ringte. Vi fikk i oss en matbit mens vi ventet, og når de kom tok vi oss en liten cacherunde mens verkstedet jobbet. Det ble et nytt besøk på hytteliv, før vi satt nesa mot GC17NBV Riverside – en cache jeg har hørt om mange ganger før. Riverside var ikke så kul som jeg hadde hørt – den var mye kulere! Her må jeg nok også tilbake sammen med Heltinnen.

Det tok ikke lange tia før bilen var klar, og vi kunne fortsette videre. Helt utrolig at vi bare kunne stoppe innom (bokstavlig talt) slik og få så god service som vi gjorde. Når vi først skulle få bilproblemer, så er Dokka utvilsomt det rette stedet å stoppe på!

Det ble bare et par stopp videre mot Hafjell, hvor vi stilte opp med geocaching-flagg! Siden nettsidene kameraet lå på ikke fungerte helt på mobil, måtte vi få litt hjelp fra Heltinnen til å få lagret bilde av oss.

Hafjell Webcam
Hafjell Webcam

Neste på programmet var Norgesboksen i Lillehammer, noe som var enklere sagt enn gjort. Mangel på både parkeringskoordinater og stistartkoordinater og info i beskrivelsen, gjorde det noe vanskelig. Men vi fant et punkt på kartet som så ut som det kunne fungere som parkering, og kjørte mot det. Det fungerte, og vi fikk logget den cachen også, og vi fikk med oss en annen på vei ut igjen. På veien videre mot Norgesboksen på Brummundal svingte vi innom earthcachen GC2Z17T Biskopåsen.

Ved earthcachen Biskopåsen
Ved earthcachen Biskopåsen

Når vi nærmet oss Brummundal begynte det å hølje ned, ikke i bøtter og spann, men i tønner og fat! Vi søkte ly inne på en besinstasjon, og jeg skulle prøve å fylle tanken med det samme. Men der var det trøbbel med pumpene, så da ble det til at vi bare satt i bilen.

Etter noen minutter roet det seg nok til at vi kunne hoppe ut for å finne Norgesboksen, og så sette nesa videre. Så kom det enda flere tønner og fat, og vi måtte rett og slett stoppe innpå en rasteplass i noen sekunder – det regnet så mye i en liten periode at vi ikke så veien forran oss.

Regnværet gav seg omsider, og vi fikk besøkt et par cacher på Elverum også – inkl. en Norgesboks, som jeg også vil rangere blandt de bedre Norgesboksene vi fant på turen. På grunn av omkjøring som følge av ulykka på Rv3 ble det litt endringer i planene våre, og vi kjørte et langt stykke uten å finne en eneste cache. I stedet ble vi vitne til uvettig kjøring av en trailer…

Vi kom omsider frem til Rendalen PT, hvor vi fant de første 30 cachene før vi gav oss og satt nesa mot Savalen. Det ble kun ett stopp til, og vi var fremme rundt midnatt.

Langs veien i Rendalen PTen
Langs veien i Rendalen PTen

Det ble ikke mange timene søvn, før vi var på vei igjen. Denne gangen var det Tynset Power Trail som stod på planen. Vi skulle ta så mange vi klarte, før båtturen kl. 15.

Det startet rimelig tregt, og vi vurderte om vi bare skulle dra å finne noen andre cacher istedet. Men så tok det seg opp, og vi klarte ikke stoppe. Noen DNF ble det, og noen hoppet vi rett og slett over. Når vi kom til nummer 78 ble det bom stopp, det lå et tre og sperret hele veien!

Fartshump
«Fartshump»

Heldigvis kom jeg på at jeg hadde et tau i bilen, så da ble det en liten snuoperasjon lenger opp i veien så vi kunne forsøke å dra vekk treet. Mens jeg snudde fjernet lynxalynx og BEKA21 en del greiner fra treet. Tauet ble festet, og vi klarte å dra det så mye ut av veien at det gikk helt fint å kjøre forbi det.

Treet er halvveis fjernet
Treet er halvveis fjernet

Siden bilen nå var feil vei, rygget i like godt til neste cache – vi tok trailen baklengs! Frem til nå hadde vi ikke møtt en eneste bil langs veien, men nå møtte vi selvfølgelig en. Neste cache lå i et kryss, så resten tok vi rette veien igjen. Utrolig nok klarte vi å fullføre hele greia, og fortsatt ha tid til å komme oss opp til Savalen igjen i god tid før båten skulle gå. Vi regnet med at folk var klare i god tid før avgang, så vi ville ikke være der senere enn halv tre – ingen skulle måtte vente på oss! Overraskelsen var derfor rimelig stor når vi kom frem, og det var helt tomt der!

Helt tomt!
Helt tomt!

Vi brukte tia på å finne cachen like i nærheten, uten verktøy, en pinsett fikk duge. Etterhvert kom toreholen også, og noen minutter senere begynte det å fylle seg opp. Båtturen startet i fint vær, så vi inntok soldekket. Båtturen startet med at jeg fikk hilse på PodCacher, faktisk var det de som hilste på meg, siden de kjente igjen nicket mitt. Navneskiltet jeg hadde fått laget meg viste seg å være svært nyttig! (bare synd jeg ikke alltid visste hvem jeg pratet med) Vi droppet å svømme ut til den nye cachen, men vi fikk kommet oss inn i loggen på den i andre enden! På tilbaketuren ble det noe kjølig, så da inntok vi gulvet på soldekket istedet.

Etter båtturen gjorde vi klart for årsmøte i Geocaching i Norge. Jeg må innrømme at jeg var noe nervøs før møtestart, det var mye som ikke var som det burde vært! Men årsmøtet gikk som en drøm, en god drøm! Vi har fantastiske medlemmer, og det var mange flotte folk som hadde sagt seg villige til å stille til valg. Jeg ser lyst på GiNo sin fremtid!

Resten av dagen ble benyttet til sosialisering med andre likesinnede – alltid kjekt å treffe igjen folk, og å endelig møte folk man før bare har kjent som et nick. Det er definitivt det beste med slike event som dette!

Plask!
Plask! Team Hvammen hopper uti

Smort78 kom med en fantastisk kul TB i gave til cachetur.no, tusen takk!

Cachetur-TB

Også lørdag, selve eventdagen, startet vi tidlig. Vi var oppe omtrent samtidig som fuglene feis, og på veien ikke lenge etterpå. Dagens mål var Savalen PT, før eventstart. Det klarte vi med glans! Her var cachene enkle å finne, og vi møtte ikke en eneste bil, eller folk, på hele turen.

På vei tilbake fra Savalen PT
På vei tilbake fra Savalen PT

Vi var tilbake i god tid før annonsert eventstart, så vi ble litt overrasket når vi fikk høre at eventet ble åpnet en time tidligere… Jeg hadde bestilt noe stæsj fra GeoSport, og jeg rakk ikke en gang finne butikken før varene ble levert til meg personlig – snakk om service! Har handlet noen ganger før også, og kan trygt si at jeg kommer til å handle igjen.

Loddene var kule, så kjekt at jeg fikk sikret med en bunke av de til senere bruk!

Geocachinglodd
Geocachinglodd

Etter mye sosialisering på eventstedet, og sikling på coiner, tok vi en liten tur ut sammen med Smort78 og GorgonVaktmester for å logge noen av de nye cachene før auksjonen skulle starte. Vanligvis ser det rart ut når man går og bærer på en stige, men her var det flere andre om gjorde det samme!

På plass med den!
På plass med den!

Etter cacheturen var vi tilbake i tide til auksjonen, og jeg plasserte meg på første rad. Endte opp med å kjøpe to coiner jeg har fra før, bare fordi de var veldig billige. Overraskende lavt tempo på auksjonen, og lave bud – litt merkelig egentlig. Men det var nok mange som gikk fornøyde derifra med nye coiner!

Etter auksjonen var det tid for «grill reviewerne», og det ble løst ved å lukke alle dører og vinduer. Det tok ikke lange tia før det var grilltemperatur da! Utenom temperaturen gikk det ganske rolig for seg, og vi fikk høre litt nyttig info.

Etter reviwer-grilling, en noe merkelig loddtrekning og gruppebilde, var det hele over.

Gruppebildet, sett fra motivsiden
Gruppebildet, sett fra motivsiden

Før det var tid for grilling og sosialt ved lavoen, tok vi en tur ned til Tynset for å finne noen cacher. Vi gjorde også et tappert forsøk på å ta en tur med sparken, problemet var bare at vi ikke klarte å finne noen som ville dytte oss…

Sparken i Tynset
Sparken i Tynset

Vi hadde egentlig ingen planer om å være med på den nattlige FTF-jakten, men vi kom aldri lenger enn lavoen, så vi endte opp med å stå der til midnatt allikevel. Cachen ble publisert, og vi satt i vei sammen med resten av gjengen. Vi fulgte veien, og oppdaget raskt at dette jo var et sted vi hadde vært før i dag! Ble noe overrasket over måten ting ble gjort på her, men vi var nå i alle fall en god gjeng med likesinnede som var samlet her ute! Godt ingen i hvite frakker så oss..!

Etter endt FTF-jakt returnerte vi til leiligheten, og sa oss ferdig med Savalen 2014 – vi har tross alt noen hundre kilometer hjem…

Som alle andre dager denne turen, ble det tidlig opp også søndag. Og vi var på vei hjemover allerede før 8. Det var selvfølgelig innlagt en del stopp i planen i dag også, og ruta var Savalen-Folldal-Dombås-Valdresflye-Fagernes-Lærdal-Hardangerbrua-Haugesund.

Vi fikk med oss en earthcache langs veien hjem også, var bare en liten avstikker til GC339C7 Sølna Jettegryter.

Gruppeselfie ved Sølna Jettegryter
Gruppeselfie ved Sølna Jettegryter

Vi hadde strålende vær hele veien hjem, og vi fikk besøkt en haug med kirker og stavkirker – det har blitt en del av de på turen. Det var masse å se langs veien, og ved GC31HTM Jutlamannen møtte vi også en annen geocacher. Vi så hun tok frem cachen i det vi kjørte inn på parkeringsplassen. Hun hadde aldri møtt på geocachere ute på tur før, så det var litt artig.

Utenfor Lærdal fant vi igjen moreller i veikanten, og dette var kvalitet! Selv i varmen som var nå var bærene kalde og gode!

Lærdalstunnelen var noe vel lang, og når vi begynte å tenke litt på hvor mange lange tunneler vi hadde kjørt i på turen, kom vi frem til at det var ganske mange mil til sammen! Vi stoppet like godt midtveis for en selfie. Når vi var ferdig kom et helt busslass med turister som også skulle ut, så da dro vi videre!

Midtveis i Lærdalstunnelen
Midtveis i Lærdalstunnelen

Resten av turen hjem var varm, som resten av helga, men ellers gikk alt etter planen – og vi klarte utrolig nok å komme hjem før midnatt!

Totalen på turen for min del ble 240 nye smilefjes, 7 DNF og en hel haug med gode opplevelser!

En stor takk til lynxalynx og BEKA21 for turen, til kassimaja for eventet og til alle andre som gjorde eventet til en fantastisk happening!

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThatDamnCat
ThatDamnCat
8 years ago

Enda en gang- Takk til deg Thomfre! Jeg ønsket noe veldig mye å komme meg til Savalen, men ting skjer og så ble det ikke. Så takk or inlegget ditt, så jeg «nesten» fikk komme meg dit 😉
Kjempegøy å lese om eventyrene deres!