Rendalen rundt og rundt og rundt

In Ut på tur
Scroll this

Denne helga har vi vært på tur i Rendalen, sammen med kawlii, for å finne så mange cacher vi klarte i Rendalen PT. En fantastisk tur, med mange årstider og mange opplevelser!

Timer på veien/ute på cachetur: 43 timer (flytid ikke inkludert)
Kilometer kjørt: 870 km
Antall cacher funnet: 592
Antall DNF: 50
Vær: Sol, regn, snø, vind
Høyeste temperatur: 16°C
Laveste temperatur: -3°C
Veiarbeid: Ja

Film

Vi har filmet litt underveis, og snekret sammen denne filmen fra turen vår.
Det er mye som mangler i filmen, men den gir et godt innblikk allikevel 🙂

Den raske veien over fjellet

For å få mest mulig tid i Rendalen, tok vi fly over fjellet. Det tar tross alt noen timer å kjøre…

På Gardermoen ventet en leiebil, som ikke var helt den vi hadde bestilt. Det var meldt rufsete vær, og sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold. Som sist det skjedde, ba vi pent om å få vinterdekk. Og som sist ble dette et kapittel for seg selv…

Vi fikk bil med vinterdekk, utrolig nok, men de ville først ha ganske mye ekstra betalt. Etter en del argumentering, hvor jeg fikk beskjed om at de vanligvis kun brøy seg om været akkurat der, eller kalenderen (hallo, hvorfor skal vi leie bil om vi kun skal være på flyplassen?) og at de vanligvis ba folk ta buss når det var snø, fikk vi til slutt en litt mindre bil.

Med rette dekk på plass, var det bare å sette i gang med planen!

Noen få utvalgte

Vi hadde ikke mange cachene på lista før Rendalen, men noen få måtte vi jo innom. Det ble noen meget utvalgte, som var der i hovedsak på grunn av nærhet til motorveien og mengde favorittpoeng. Det ble noen artigheter, og en god start på en lang helg!

Vi måtte også stoppe innom en butikk, for å handle forsyninger til helga. Vi hadde en mistanke om at det ville bli lite tid, eller mulighet, til det seinere…

Så var vi igang

Planen var egentlig at vi skulle møte kawlii på campingplassen, men vi fant ut at det egentlig var litt bakvendt. Så hun fikk plukket opp nøkkel, før vi avtalte å møtes på første cache.

Og for en timing! Fra hver vår retning, ankom vi GC5X6YZ Rendalen PT #0873 nøyaktig samtidig!

Vi kjørte et lite stykke i to biler, før vi samlet oss i en og fulgte løypa til enden. Det gikk veldig raskt på denne etappen, og vi ble ferdig omtrent nøyaktig etter planen vår. Vi var oppe i ca. 42 cacher i timen på det meste. Og det ble kun 1 DNF.

Det ble selvfølgelig mørkt før vi var ferdig for dagen, men vi rakk faktisk det meste i dagslys.

Fra GC5X6YZ Rendalen PT #0873 til GC5ZZQ9 Rendalen PT #1017, brukte vi fire og en halv time.

Maratondøgnet starter

Etter å ha hentet bilen til kawlii, og kommet oss til campingen, rakk vi å sove litt over en time. Det var noe brutalt å stå opp, men skulle vi klare målet, hadde vi ikke noe valg.

Samtidig som vi hadde lyst til å finne så mange cacher vi klarte på dette døgnet, ville vi også benytte anledningen til å kvalifisere oss til GC5JFNH 24 cacher – 24 timer – Challenge på rette måten (vi var godt kvalifisert fra før, men ikke med bildebevis). Så vi hadde selvfølgelig med oss et lite skjema for å holde kontroll på dette også.

Vi var i gang på GC2W9B6 Rendalen PT #0031 kl. 00:31, og så var det bare å fortsette!

Litt mange DNF

Døgnet startet veldig bra, men så ble det vanskelig. Og vi gikk fra rundt 30 cacher i timen, til rundt 8. Det ble en del DNF, og slikt er trøttende. Så trøttende at vi måtte ha en liten powernap på 10-15 minutt.

Det gjorde godt, og vi kom oss igang igjen. Når vi nådde delen som må tas til fots, ved GC3M8VD Rendalen PT #0163, snudde vi og satt nesa mot neste kjørbare cache. Det var et lite stykke å kjøre, og 2/3 av bilen sovnet rimelig raskt. Lite trafikk på veiene (logisk nok), og ganske fint langs veien like før soloppgang.

En rose uten sidestykke

Neste kjørbare cache var starten på «rosa», og på grunn av en liten glipp i plasseringen av en kommentar på planen, fikk ikke vi det helt med oss før vi var godt oppe på fjellet. Her var det meldt snø, og det var egentlig her vi var engstelige for dårlige cacheforhold.

At vi var her såpass tidlig var utvilsomt meget positivt, for her kunne vi ikke fått det bedre! En ufattelig flott soloppgang, så bilen måtte bare stoppes – for her skulle det fotograferes!

Rosa viste seg å bli dagens høydepunkt. Cachene fant vi lett, landskapet var vakkert og det var veldig lite folk rundt her. Flott vær hadde vi også! Dette var virkelig en opplevelse!

Ingen mat der, nei

Etter rosa var vi en smule sultne, for noe middag fant vi aldri i går. GPSen i bilen sa det var en bensinstasjon 10 minutt unna, så vi bestemte oss for å kjøre dit.

GPSen hadde forsåvidt rett, de hadde bensin (og diesel, som vi kjørte på), men noe mer enn det fantes ikke. Tror ikke de bruker hurtigmat på bygda… Den samme GPSen foreslo forøvrig en campingplass i Sverige og en i Spania som de to nærmeste, når vi søkte opp camping nær Rendalen…

Mer sultne enn noen sinne før, for nå var vi jo innstilt på mat, trøkte vi i oss det vi hadde med (ørti boller fra Espa), og satt nesa tilbake mot trailen.

Litt fuktighet

Det ble plutselig fuktig, og regntøyet måtte frem. Luftfuktigheten ble noe høyere enn vi skulle ønske. Men vi bor da på vestlandet, så slikt klarer ikke stoppe oss! Heltinnen var også godt forberedt på dette, og hadde fire par sko med (utrolig hvor mye bagasje det er mulig å dra med seg for en helg).

Så kom snøen

Plutselig skulle vi visst ut på fjelltur igjen, og nå gikk den høye luftfuktigheten gradvis over. Dessverre var ikke det på grunn av at nedbøren stoppet, men fordi vannet heller klumpet seg og kom som snø… Vi fant en del cacher i snøen, men med VÖPT friskt i minnet, bestemte vi oss heller for å kjøre ned i lavlandet igjen.

Earthcache-weekend

Det var earthcache-weekend, og vi måtte selvfølgelig finne en earthcache vi også! Jeg har lenge hatt lyst til å besøke GC2K0XV Jutulhogget, og nå var rette anledningen til å gjøre det!

Heldigvis var været mye bedre der, og ingen snø eller annen form for luftfuktighet, fikk ødelagt for oss 😀

Hei på deg

Vi rakk ikke komme så mye lenger i trailen etter Jutulhogget, før vi møtte på selveste kassimaja. Gøy å møte på cacheeier på tur! Vi slo av en liten prat, selvfølgelig, før vi måtte fortsette på planen vår.

De neste cachene gikk relativt greit, og været holdt seg brukbart gjennom kvelden.

Høy veistandard

Når mørket senket seg, og vi forvillet oss inn på enda en skogsvei, var vi plutselig på en noe utfordrende vei. Det virket som de lokale bekkene gikk rett gjennom veien, og det var alt for mange vanskelige partier som måtte krysses. I tillegg var det høyt grass og tidvis høy gruskant i midten av veien. I mørket, og med en tunglastet bil, var det mildt sagt utfordrende.

Men vi skulle jo tross alt ikke så langt mellom hvert stopp uansett, og vi kom oss gjennom hele veien uten å stå fast… Vi klarte også utrolig nok å få tak i noen wienerpølser på nærmeste bensinstasjon, det var alt de hadde… Når det er all varmmaten vi har fått på over et døgn, smakte det ufattelig bra!

De siste timene

Nå hadde vi ikke så mange timene igjen, og det realistiske målet ble justert til 400 – som var det Heltinnen og kawlii trang for å sette personlig rekord med god margin 😉

Og i de mørke og sene nattetimer, ble cache nr. 400 for dagen funnet! Med noen minutter igjen til midnatt. Samtidig fikk vi tatt det siste bildet vi trang til 24t-challengen (vi tok også et til etter midnatt, for sikkerhetsskyld).

Nå, søvn!

Det var en del timer siden sist vi hadde sovet skikkelig nå, men allikevel måtte vi ta oss tid til litt diverse når vi kom frem.

Rendalen Powertrail er, som de fleste har fått med seg når dette skrives, historie. Vi har fått æren av å være de siste til å finne en del av cachene. Vi har hjulpet kassimaja med å samle inn så mye vi klarte av denne historiske powertrailen. Historisk fordi det er Norges første, eldste og lengste. Og når vi så hvor store mengder dette faktisk er snakk om, og hvor tungt så mange PET-rør er, innser vi hva for en heftig jobb som er lagt ned i dette.

Ikke bare er det gjort en enorm innsats i planlegging, utplassering og innsending, men trailen er også godt vedlikeholdt. Dette krever mye innsats, og har gledet mange! Vi er enormt takknemlige for jobben kassimaja har lagt ned i dette. Og vi er veldig takknemlige for all moroa vi har hatt i helga!

Geocaching ville vært ingenting uten cacheeiere. Folk liker forskjellige cacher, og derfor trenger vi også mangfold. Vi er mange som liker powertrailer, selv om det også er mange som hater de. Cachemiljøet hadde kanskje vært noe bedre om alle bare kunne respektert at vi ikke alle liker de samme type cacher

Vi fant til slutt senga, og det var godt med noen timer søvn nå…

Bare noen få til

Vi sov lenge på søndag, noe vi syns vi fortjente. Frokost klarte vi å oppdrive på nærbensinstasjonen, og det ble en rolig og sen avgang fra hytta. Vi sa takk for nå til kawlii, og satt nesa sørover. Vi stoppet innom noen PT-cacher til langs veien.

Når vi nådde neste bomvei, måtte vi stoppe. Bomveier har det blitt mange av, og nå var kontantbeholdningen tom (kun dollar igjen).

Så da satt vi nesa mot elgen, for den ville vi besøke!

Kø, kø og mere kø

Det ble ikke så veldig mange flere cachene etter elgen, og godt var det. For når vi var ca. 10km fra Elverum, hørte vi på radioen at det var 4km stillestående kø på RV3 mot Elverum. Søren, det var jo akkurat den veien vi kjørte!

Vi fant tidsnok ut at det var løgn, for det var 8km stillestående kø… 8 kilometer vi brukte halvannen time på å kjøre!

Vi ble en smule engstelige for om vi ville rekke flyet eller ikke, men vi hadde fortsatt tid nok å gå på. Vi kom oss omsider gjennom Elverum, og fortsatte i  kø ut fra Elverum…

Resten av planen, med unntak av en rasteplass (som vi var nødt til å stoppe på etter å ha stått så lenge i kø…), måtte vi droppe. Men heller det, enn å misse flyet!

Vi rakk det!

Selv sikkerhetsmarginene i våre planer har sikkerhetsmarginer, så vi ankom bensinstasjonen på Gardermoen omtrent nøyaktig på planlagt tid!

Vi fikk tømt bilen, fylt tanken og levert den også nøyaktig på tia. Så var det bare å komme seg inn på flyplassen, og ombord i flyet.

Takk!

Takk for turen, kawlii! Vi håper det ikke blir lenge til neste gang!

Og takk for alle cachene, kassimaja! Takk for råd og tips underveis, og takk for at du har bidratt til å gjøre denne helga til nok en opplevelsesrik cachehelg!

Takk også til alle dere som har fulgt oss langs veien!

Bilder

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments