Pinsen 2015

In Ut på tur
Scroll this

Det er ikke mange ukene siden sist vi var over fjellet, men siden vi begge hadde fri fra jobb, og det skulle være Ælvetreff, ble årets pinse tilbrakt på Østlandet.

Akkurat som sist, satt vi nesa østover rett etter jobb. Det ble ikke mange stopp på turen over, siden vi har kjørt denne veien en del ganger, og funnet det meste. Men noen ble det selvfølgelig! Det gikk ganske tregt over fjellet, ikke på grunn av dårlig vær som det var meldt (været var strålende), men på grunn av saktegående trafikk. Så vi kom frem ganske seint, som vanlig.

Etter noen timer søvn, og frokost, var det ut på veien igjen. Ruta (som selvfølgelig var planlagt på cachetur.no) for dagen gikk til Svelvik, via Sande.

Strålende vær

Været var strålende, og vi fant det meste vi lette etter. Selv om vi lå godt ann, og trodde vi kanskje skulle bli ferdig en god stund før planlagt, hadde vi ikke så mye tid til overs når ruta var gjennomført. Men vi hadde nok tid til at vi rakk en tur til Lier, og en challenge jeg så nevnt i en logg (eller kanskje det var på FB?).

Neste dag hadde vi ingenting på planen før Ælvetreffet. Vi var de første på eventplassen, men vi ble ikke alene lenge! Det startet bra, med oppholdsvær, men mot slutten av eventet ble det noe fuktig. Heldigvis gjorde det ingenting, og det ble et strålende event uansett!

Ælvetreff

Etter eventet var vi en liten gjeng som tok turen videre mot et par cacher med høy terrenggrad. Heldigvis hadde vi godt utstyrte biler alle sammen, så vi hadde alt utstyret vi trang. Godt det ikke var stor trafikk forbi der vi stod!

Opp med den!
(CO er forespurt om bilder kan publiseres)

Vi ble stående en stund å prate ved den siste cachen, før vi satt nesa videre mot Slettefjellveien. Været var fortsatt noe uggent, men det stoppet ikke oss! Før vi kom så langt som til Slettefjellveien, måtte vi stoppe innom «Veien til Vestfossen», som ble publisert et par dager før. Vi regnet med at den var funnet mange ganger allerede, så overraskelsen var passelig stor da vi så loggen var tom!

Veien til Vestfossen

Vi rakk akkurat å gjennomføre løypa, slik at vi kunne være på plass til avtalt middagsbesøk. De fleste cachene fant vi rimelig raskt, men en av de nye måtte vi rett og slett gi opp å finne.

Mandag var hjemreisedag, men først måtte vi delta på vårt eget event, «Håndkledagen». Med tanke på at det bare var 5 Will Attend-logger dagen i forveien, var oppmøtet helt enormt! Det fantastiske været var muligens årsaken.

Håndkledagen

Hjemturen var planlagt via Dalen, slik at vi kunne finne noen cacher langs veien. Og jaggu fant vi en vei til vi kan kjøre neste gang (så da fortsetter vel turen over fjellet å ta laaaang tid en stund fremover også).

Været var strålende hele veien over, selv om det var noe kaldt enkelte steder.

Utsikt på vei til Dalen

Det ble noen DNF i Dalen, og et par vi måtte bruke litt tid på. Hotellet ble vanskelig på grunn av en hel gjeng med mugglere som plutselig kom gående, og en annen langs veien måtte vi få hjelp av GorgonVaktmester til å finne.

Etter vi var ferdig i Dalen, og hadde fått i oss en matbit på Åmot, møtte vi GorgonVaktmester på Haukeli. Vi ble stående en stund, selv om vi alle fortsatt hadde et godt stykke igjen av hjemveien. Etter en hyggelig prat, satt vi nesa videre, og denne gangen direkte uten stopp (annet enn for å ta et siste bilde på fjellet).

Haukelifjell

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments