Pinsen 2014

In Ut på tur
Scroll this

Siden vi nærmet oss 7000 funn, bestemte vi oss for å ta en tur over fjellet for å cache litt i pinsen i år.

Vi har funnet det meste, så turen over tar ikke lenger så mange timer som den tok de første turene etter vi begynte med geocaching. Derfor kunne vi trygt kjøre rett etter jobb på fredagen. Vi kom litt seint i gang, men uten et eneste cachestopp rakk vi frem til Haukeliseter før stengetid allikevel. Etter en liten middagspause der, satt vi nesa videre over fjellet. Det er veldig mye veiarbeid mellom Haukeli og Åmot, så vi fant ut at vi ville kjøre om Rjukan, litt fordi vi trodde vi hadde litt cacher igjen å finne langs den veien.

IMG_6156

Der tok vi feil. Vi har kjørt der også før, og det ble ikke mange funnene. Men noen få ble det, og når vi var fremme i Ormåsen var totalen på 5 funn. Når vi ikke hadde så mye å finne, kunne vi bruke god tid på de vi stoppet på. Så når vi kom til en boks som manglet halvparten av ørene sine, donerte vi like godt et nytt lokk og frisket opp kamuflasjen litt.

Det ble sent i seng, og fryktelig tidlig opp. Halv 7 (på en lørdag!) var i på vei mot V.V. PT #165, med kun 2 cachestopp stopp langs veien. Nå skulle vi forhåpentligvis klare å fullføre PTen. Det startet veldig bra, i strålende vær. Nesten ingen trafikk, og for det meste cacher som var greie å finne. Det var lett å kjenne seg igjen fra sist vi var her! Helgens første og dagens eneste DNF ble på nummer #059, der fant vi kun en throwdown – hvorfor kan ikke folk bare logge DNF?? Det ble noen få cacher utenom PTen også, og vi fikk funnet et par vi ikke klarte å finne sist vi var her.

IMG_6171

Vi var litt i tvil om vi kom til å rekke å bli ferdige, siden vi skulle på WWFM-event i Drammen kl. 19. Men når siste cache i PTen var logget kl. 17:28, var det til og med tid til overs til å finne et par cacher langs veien mot Drammen. Det ble funn på to cacher vi ikke klarte å finne sist vi var her nede.

Vi rakk frem i god tid før eventet, og rakk å finne enda en cache først. Når det var tid for å starte, dukket det folk opp fra alle retninger, og vips stod vi der å «fisket». Jeg hadde med en liten bunke WWFM-pathtags, som ble loddet ut blant de som deltok. Etter eventet forsvant alle igjen. Etter eventet gikk turen til Rhesus-familien, hvor Mikro Midas og EiFlei også var. Takk for en veldig hyggelig kveld til dere alle!

Det ble seint i seng igjen, og nesten like tidlig opp. Rett rundt kl. 7 var vi på veien igjen. Nå gikk turen til Flesberg, hvor vi hadde planer om å finne en del av løypene til Torilogarne. Vi var ikke langt unna funn nummer 7000, så etter litt rask tenkning fant vi ut at Flesberg Stavkirke var en fin cache å finne som nummer 7000.

Vi bestemte oss for å kjøre om Bingen, for å variere litt. Det ble noen få funn langs veien, vi fikk i alle fall ristet oss våkne på skogsbilveien! Vi startet på VBR 40 (DNF på 41), og fortsatte mot VBR53 og så VBR01, langs veien fikk vi også med oss et par cacher utenom. Etter et frokoststopp på Kiwi i Lampeland (som merkelig nok åpnet lenge før bensinstasjonen), og et par cachefunn (en cache måtte vi bare droppe på grunn av mugglere som satt å nistirret på oss), startet vi på Dåsetveien. Alle cachene ble funnet uten problem, og vi stoppet innom multien på toppen også. Vi fikk med oss Veien til Håkon Jarlsplass også, som vi egentlig ikke hadde planlagt å finne. Etter å ha funnet VBR30 til 33 satt vi nesa tilbake mot Flesberg, for å logge funn nummer 7000 på GC2QEQC Flesberg stavkirke.

IMG_6271

Etter stavkirken var besøkt, fortsatte vi til VBR39. Derifra startet vi på SR 01, og fortsatte frem til SR 21 før vi tok turen opp til Dåset igjen via Dåsetbekken. Et par av cachene her var litt vanskeligere enn resten, men dagens største overraskelse kom når en bil stoppet bak oss og spurte om vi hadde mistet en telefon eller noe. Vi hadde alle telefonene, så det hadde vi ikke. Men så, akkurat når de kjørte, kom jeg på at jeg hadde lagt mobilt brebånd-modemet vårt på taket når vi stoppet i stad! Oi! Tabbe! Vi rakk akkurat å stoppe de, og joda, det var modemet de hadde funnet! Det var utrolig nok like helt. Veldig flaks at de fant det, at det var helt, og at de skulle samme vei som oss!

Etter Dåsetbekken kom vi til SR 48, før vi måtte gi oss for dagen og sette nesa tilbake. På vei tilbake stoppet vi innom VBR 48, som vi måtte kjøre forbi i stad siden det satt noen å campet rett ved siden av den.

Vi kommer helt klart tilbake til området, for vi har mye igjen! Det var mange flotte bokser, ekstra kjekt med såpass mange som var større enn mikro. Turen rundt Strandvannet var et høydepunkt, her var det flere artige innslag!

Mandagen ble det sent opp, og vi tok det helt med ro. Med lillebror som sjåfør, ble det en liten tur til Vikersund for å finne et par høyt anbefalte cacher. Det ble funn på GC4RC13 Kommunegården og GC4R2MF Vikersund fjordpark, begge to av leifen47. Uten å røpe for mye, så vil jeg si at det uten tvil var de to mest unike cachene vi fant hele helga, og jeg anbefaler alle som er i nærheten å prøve å finne de! På vei tilbake ble det stopp for å handle inn (svindyre) jordbær, og is. Etter ispause, og litt mat, var det på tide å begynne å tenke på hjemveien.

Men først måtte vi en tur innom GC51FZD «Fordi du er verdt det» challenge, siden jeg visstnok er verdt £846,300 (8 523 894 kr). Når vi først er verdt så mye, tenkte vi at vi kunne betale for å kjøre inn. Problemet var at vi kun hadde en hundrelapp i kontanter, og det kostet bare halvparten. Pyttpytt, er vi verdt så mye så tåler vi vel det! Men, så tok jeg en titt på kartet – det var jo bare et par hundre meter! Så lat er jeg ikke, så vi beholdt hundrelappen og parkerte på utsiden istedet.

Vi kom oss omsider avgårde, og i retning hjemover. Vi var ikke kommet lenger enn til rett etter Notodden før det peip med beskjed om at E134 var stengt. Heldigvis var det såpass langt unna (Røldalstunnelen), at det mest sjansen for at det var åpent igjen før vi kom frem, var ganske høy. I alle fall med noen cachestopp… Vi forsøkte oss på et nytt veivalg i dag også, og svingte vekk fra E134 når vi kom til Høydalsmo. Det ble noen funn, og noe lenger vei. Tunnelen var åpen når vi kom dit, og med stopp på et par av de nye cachene på andre sia, ble det totalt 15 funn på mandagen.

IMG_6314

Vi var ikke hjemme før rundt halv 2 på natta, slitne, men veldig fornøyd etter en lang og innholdsrik helg. Det ble totalt 271 funn (hvorav 1 event) og 4 DNF.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments