Påsken 2017 – V Ö P T dag 3

In Ut på tur
Scroll this

Etter en veldig lang dag i snøværet i går, var håpet at vi skulle få hakket bedre vær i dag.

Så vi stod like så godt grytidlig opp igjen. Det ble avgang ca. en time senere enn dagen i forveien, men fortsatt før 0600.

Fortsatt en del snø…

Det var meldt betraktelig bedre vær i dag, og til og med varmegrader. Håpet var at i det minste noe av snøen skulle smelte.

Det lå fortsatt godt med snø langs skogsveiene V Ö P T ligger langs. Men vi kunne i det minste se veien enkelte steder. Og det kom ikke mer snø, det var da noe!

Den kanskje største fordelen sammenlignet med gårsdagen, var sola som varmet, istedet for snøen som kjølte.

Fortsatt lav hastighet

Det gikk fortsatt i lav hastighet, på grunn av snøen på sidene av veien. Vi fortsatte der vi stoppet i B-serien, og logget #052 cache 0700.

Når vi skulle til #060, møtte vi på en dårlig og snødekt vei. Så vi bestemte oss for å heller kjøre rundt, og hoppe over #060 til #070. I alle fall foreløpig.

Heldigvis lite trafikk

Det var lett å se på sporene, at det faktisk hadde vært biler her før oss. På den del av veiene i alle fall.

Men heldigvis, møtte vi ikke spesielt mange. Så vi kunne cache nærmest uforstyrret.

Vi tok med oss BA-serien langs veien, og logget siste (minus de vi hoppet over) i B-serien kl. 13:30.

Videre til D

Etter B, fortsatte vi til D-serien (vi hoppet over tilleggene til D #03). Rekkefølgen ble litt annerledes nå enn vi opprinnelig hadde planlagt, siden vi rett og slett bare måtte finne det vi hadde hoppet over tidligere (men vi prøvde å følge oppsatt rekkefølge så godt som det lot seg gjøre).

Vi logget D #01 kl. 13:43.

Merkbar forskjell

Utover dagen, når varmegradene kom, var det en ganske merkbar forskjell i hastigheten. Det begynte å gå vesentlig raskere, og humøret steg i takt med temperaturen.

Det finnes nok av de som liker snø, og selv vi må innrømme at det kan se fint ut. Men det er lite som er så fint som når snøen smelter! 😀

Heltinnen på bar bakke for andre gang denne dagen

Hinder i veien

De stakkars små trærne langs veien misliker nok også snøen. Og flere av de virkelig hang med leppa. En stakkar hadde rett og slett knekt rett av. Vi måtte selvfølgelig rydde litt, før vi kunne kjøre videre.

Et par blemmer

To ganger denne dagen, klarte jeg å bomme og glemme å trykke «Found it» på GPSen. Heldigvis ble det lynraskt oppdaget. Men for å ha full kontroll, fant vi ut at det var best å dra frem PCen for å rette opp med en gang. Så det måtte litt feltarbeid i GSAK til underveis i løypa.

Barere veier

Slutten av D-serien var virkelig bedre enn det vi har kjørt på de siste to dagene, så nå gikk tempoet virkelig opp. Plutselig kjørte vi på bare veier, og så flesteparten av cachene fra bilen.

Før vi visste ordet av det, rundet Heltinnen 11 000 funn!

Og ikke bare rundet hun 11 000 funn, men samtidig fullørte vi D-serien (minus tilleggene til D #03). D #116, som ble milepælcachen, ble logget 19:33.

Nå kunne vi vel ta en velfortjent middag og hvil..?

Les oppsummering av hele påsketuren, og finn oversikt over de andre etappene, her

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments