Påsken 2017 – Siste dag i Motala

In Ut på tur
Scroll this

Etter nok en lang dag i snøen i V Ö P T i går, var vi utrolig nok klare for tur igjen grytidlig søndag morgen.

Det ble opp nesten like tidlig som fredag, og avgårde 04:45.

Skikkelig vinterkulde

Selv om det var godt med varmegrader i går, var det skikkelig kaldt på nattestid. Så bilen var godt nedfrosset, og måtte tines før avreise.

Det ble nok et stopp innom vårt faste frokoststed, i mangel på noe annet. Så satt vi nesa mot Varv ToR, som stod på planen vår. Vi hadde et lite ønske om å fullføre V Ö P T, men ikke før det ble varmere i lufta, og vi kunne håpe på enda barere veier.

En rolig start

Vi startet på Varv ToR 05:34, og logget siste bonuscache kl. 09:36. Innimellom der fikk vi også tid til noen cacher utenom.

Veiene var for det meste bare, og det var bare litt snø igjen på sidene. Heldigvis ingen snø som dekket til cachene her. Men den lille snøen som var, var full av dyrespor.

Det var for det meste lite trafikk, og kaldt. Veldig kaldt.

Etter fullført runde, tok vi en tur til Motala for litt mat, drikke og pause.

Vi gjør et siste forsøk

Etter en pause, bestemte vi oss for å gjøre et siste forsøk på V Ö P T. Det hadde jo vært gøy å fullføre…

Langs veien rakk vi å stoppe innom et par cacher med mange favorittpoeng, som blant annet Fisegubben.

Vi hadde igjen deler av F, hele F:a, hele D #03-bokstavserien og deler av B-serien.

Kl. 11:20 var vi igang på F #001.

Mye bedre nå

Nå var det barere veier, og mindre snø på sidene. Så det gikk mye bedre. Vi kunne også kjøre F:a-veien nå.

Og vi rakk ikke komme lenger enn halvveis i F:a, før turens fjerde og siste milepæl var et faktum. Denne gangen var det thomfre som rundet 15 000 funn!

Merkbart mer trafikk

Det var merkbart mer trafikk i dag, selv på skogsveiene. Men det er vel kanskje naturlig, for vi har sett mange små hus/hytter langs veiene.

Vi fullførte F:a, og dermed hele F-serien, kl. 14:19. Deretter gikk turen til D #03G (vi endte opp med å ta de i omvendt rekkefølge), som vi logget 14:45.

På de mest avsidesliggende sideveiene, med lite trafikk, var det fortsatt nok snø.

Vi klarte det!

Etter D #03, fortsatte vi til B #060. Og kl. 15:46 logget vi aller siste cache vi hadde igjen i V Ö P T – B #070. Vi klarte det!

Siden vi fortsatt hadde noen timer igjen av dagen, returnerte vi til Motala, for å fortsette på den opprinnelige planen vår. Finne løste puzzle-mystery-cacher.

Men først ble det et stopp for å vaske bilen. Det trengtes…

En fin runde

Vi rakk, logisk nok, ikke alle vi hadde løst, men vi fikk en fin runde rundt omkring i Motala.

Det ble også funn av en del andre gøyale cacher innimellom. Og vi fikk endelig bruk for verktøyet vi handlet før turen startet for fullt.

Når vi plutselig ser en cache fra bilen langs veien f.eks., så må vi jo bare stoppe…

Fikk tettet et hull i D/T-matrisen

Nå er ikke D/T-matrisen noe vi har brydd oss stort om. At den enda ikke er fullført etter over fem år er vel et godt bevis på det.

Men når vi først hadde løst en puzzle med en kombo vi manglet, bestemte vi oss for at den måtte finnes. Så da gjorde vi det da.

Og det kom kanskje ikke som noen overraskelse at en av de vi manglet hadde litt høy T-rating. Og det hadde virkelig cachen også.

thomfre fabrikerer verktøy

Men det vi manglet i utstyr, tok vi igjen i oppfinnsomhet og flaks (lå veldig passende redskap lett tilgjengelig i nærheten). Så får vi se hvor lang tid det tar før vi finner den siste som mangler… Vi har ingen hast.

Sent i seng

Etter en god runde i Motala, var det på tide å returnere til Mjölby for (sen) middag, rydding og pakking. Og når alt det var unnagjort, var det godt å kunne sove noen timer. Kanskje var det på tide å sove lenge nok til å kunne prøve hotellfrokosten også..?

Les oppsummering av hele påsketuren, og finn oversikt over de andre etappene, her

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments