Påsken 2016

In Ut på tur
Scroll this

Påsken må selvfølgelig benyttes til caching, og i år ble det en liten rundtur i eget land. Av flere ulike grunner, var vi unormalt sent ute med planleggingen i år. Derfor la vi opp ruta etter de eventene som var publisert rundt omkring. Totalt 4 event, og mange kilometer på vei ble planlagt dagene før vi dro.

Vi var litt spente på hvor mye vi ville få merke påsketrafikken, men med unntak av overfull ferje, merket vi fint lite til den.

Sporlogg fra turen
Sporlogg fra turen

Vi startet turen på Sørlandet, for å delta på eventet GC6BE8Q Ikke noe snikksnakk – lær oss no’ teknikk, takk!, og besøke det mye omtalte Von-der-land.

Eventet ble en suksess (spesielt når vi vant i loddtrekningen), og jeg håper de fleste dro hjem med nyttig kunnskap. Kjekt å få vise frem cachetur.no på denne måten, så håper å få til mer av det fremover.

Eventet

De første dagene av turen skulle tilbringes i området, og vi fikk funnet en hel del utvalgte cacher. Mye bra, høy kvalitet og ikke sjelden vi gikk smilende tilbake fra cachen. Besøket i Von-der-land var et høydepunkt, og kvaliteten upåklagelig! Når vi stod litt fast på en av cachene, dukket plutselig en av COene opp, og fikk hjulpet oss videre – snakk om service! Vi fikk også et par tips med på veien, og det er vi glade for! Vi fant et par cacher som ikke stod på planen, og det er uten tvil blant de beste cachene vi har funnet på turen!

Vil ikke røpe for mye, for denne lekeparken for barn i alle aldre må rett og slett oppleves! Etter besøket måtte vi legge til en ny sang i Spotify-spillelista til bilen, uten at jeg vil si mer enn det…

Solnedgang

Etter noen strålende dager i finværet på Sørlandet, var det tid for å sette nesa videre nordover. Neste event på planen var på Beitostølen, og veien dit går jo som kjent via en drøss med cacher! Siden vi hadde så unormalt dårlig tid til planleggingen, tok jeg noen snarveier og valgte for det meste ut cacher rett ved veien, large-cacher, cacher med mange favorittpoeng og kirkecacher (for de er som regel alltid enkle, i tillegg til at det nesten alltid er enkelt å parkere).

En kirke langs veien

Vi hadde planlagt en del cacher på vei til eventet på Beitostølen, men endte opp med å droppe mange av de. Både fordi det var litt mer snø enn det som var behagelig, og fordi det var litt vel mye trafikk enkelte steder.

Litt mye snø

Men snøen kunne brukes til å komme raskt frem også…

Aking tilbake fra cachen

Vi var fremme i tide til eventstart, og det ble et riktig så hyggelig event! Passelig mengde folk, og lite bråk så det var mulig å snakke med alle. Slik vi liker det!

Vi fikk med oss noen cacher etter eventet også, før ferden gikk videre mot basen vår i Ormåsen.

Det ble ikke mer enn en natt i Ormåsen, før vi satt nesa mot Kongsvinger og event. Det ble et folksomt event, noe kaldt, men fortsatt hyggelig. Når vi var tilstrekkelig nedkjølt, og eventet var over, returnerte vi til bilen og satt nesa videre mot Charlottenberg. Der tilbrakte vi natten, for så å fortsette gjennom Sverige til Töcksfors, og så tilbake til basen i Ormåsen.

Selvfølgelig med x antall cachestopp. Været var litt mer uggent nå enn i starten av påsken, men det var fortsatt helt greit å cache i.

Solnedgang

De siste dagene brukte vi basen i Ormåsen som utgangspunkt, og fikk med oss et event til på Nøtterøy.

Det ble også et riktig så hyggelig event, og vi var på plass tidlig nok til at jeg fikk tatt en liten pause….

En liten hvil før eventet

Vi benyttet også anledningen til å få funnet cacher i de to kommunene vi manglet i Vestfold.

Resten av helgen tok vi det litt mer med ro, før vi brått bestemte oss for å kjøre hjem natt til mandag, istedet for på mandag. Dårlige værmeldinger, og stor trafikk gjorde at vi valgte å kjøre hjem via Sørlandet. At det er flere cacher å finne den veien var selvfølgelig heller ikke feil!

Vi kom oss ikke avgårde før i 22-tia, og da var det nesten ikke trafikk på veien. Slik fortsatte det hele veien til ferja. Vi var helt alene på veien flere ganger, og det gjorde det mye enklere å stoppe på tilfeldige cacher her og der!

Stille og rolig ved avkjøringa til Lillesand

De siste timene føltes veldig lange, men vi kom hjem til slutt – ca. 12 timer etter vi dro.

Vi må absolutt kunne kalle dette en vellykket påskeferie! Rundt 3000km langs vei, over 300 cacher (og 35 DNF) og mye gøy! Den høye kvaliteten på cachene på Sørlandet gjør at vi definitivt skal tilbake!

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments