På tur mot en milepæl

In Ut på tur
Scroll this

Siden det var langhelg, og vi snart nærmet oss 9000 funn, tok vi turen over fjellet 1. mai-helgen. Planen var en tur til Halden og omegn og en tur til Flesberg for å finne noe av det vi ikke rakk sist gang vi var der. Hjemturen planla vi om Sandefjord, så vi kunne få med oss GC5PCQY Geocaching 15 år! Det hele ble selvfølgelig planlagt på cachetur.no.

Vi satt nesa over fjellet rett etter jobb torsdag ettermiddag, og hadde bare et fåtall cacher på planen. Turen startet med regn, men det var opphold nok til at vi fikk funnet et par cacher i Etne. På vei fra Seljestad til Røldal møtte vi en vegg av tung og våt snø som kom dalende ned. Veien var bar og fin, men sikten var det verre med. Men selv om det gikk noe tregt i perioder, kom vi oss trygt og greit over fjellet.

På vei over fjellet

Vi rakk ikke komme langt utenfor Morgedal, før vi så et nedbrent hus fortsatt i fyr i veikanten. Vi så ingen folk eller biler noen sted, så vi snudde like borti veien og kjørte tilbake. Siden vi fortsatt ikke så noen, og det brant godt, hadde vi ikke noe annet valg enn å ringe brannvesenet. Etter en stund dukket det en lokal bil opp, og han kunne fortelle at det var brannvesenet selv som hadde satt fyr på huset. Da var heldigvis alt i orden allikevel, og vi kunne fortsette videre.

Fyr og flammer

Vi har funnet mesteparten av cachene langs E134, så det ble en liten runde i Seljord etter vi hadde stoppet for en matbit. Det ble et par funn, og en DNF. Noen timer senere, ca. halv to, var vi endelig fremme.

Etter noen få timer med søvn, gikk turen videre. Fredagens mål var Halden, Bakveien PT og en svipptur over svenskegrensa. Det ble ikke kjempemange stopp før vi kom til Halden, men noen ble det selvfølgelig! Været var strålende, og cachene fant vi raskt og enkelt. GC4K0D2 Lillebror var et av høydepunktene langs veien, den fikk oss til å trekke litt på smilebåndet. Utrolig nok klarte vi det på første forsøk!

Vi fikk etterhvert med oss at det var kommet en hel drøss med nye cacher i området, da Halden skulle settes på kartet – artig! Vi regnet derfor med å møte på andre ute på tur.

Etter litt finregning, ble det klart at vi kunne klare å finne cache nummer 9000 i Sverige, da ville vi selvfølgelig det! På vei mot grensa, møtte vi på andre cachere. Og jaggu møtte vi på de igjen på neste cache. Der ble også bilen oppdaget og logget av noen helt andre igjen. Artig! (ikke rart vi møter folk på en så flott dag!)

Før vi visste ordet av det, var vi i Sverige, og GC3P8WG Nössemark:2 – Midsummer Fun ble vårt funn nummer 9000! På vei mot cachen møtte vi et par hyggelige svensker, som mente dette måtte være en flott plass om sommeren. Det tror vi også! Cachen fant vi med en gang, og ekstra artig var det å se et kjent nick fra Rogaland nesten med en gang vi åpnet loggen. Etter signering ble det selvfølgelig en liten photoshoot.

9000 funn!

Neste på planen var bakveien PT, men først måtte vi innom et par cacher langs veien. På den siste før vi skulle begynne på bakveien, var det en bil som plutselig bråsnudde etter å ha kjørt forbi. Det viste seg å være halve Team Vesla som ville hilse på (slik går det når man ikke akkurat har en anonym bil, synd vi ikke hadde cache-hjulkapslene på i tillegg). Alltid hyggelig å møte andre cachere ute i felt slik, og ekstra artig var det at vi fikk tilbud om å være med på FTF-jakt på et par av de nye cachene som var kommet i området.

Vi signerte i en fei, og la oss på hjul etter. Ikke lenge etterpå var vi på vei mot cachene, og det ble hele to Co-FTF på oss før vi satt nesa mot starten på bakveien. Hyggelig å treffe deg, og kjekt å få være med!

Bakveien PTen startet bra, i flott vær, og cachene var nettopp vedlikeholdt. Vi rakk ikke komme langt, før det var nok en bil som kjørte forbi og plutselig kom tilbake. Det var yarnslayer og BlueM244 som var på vei hjem fra FTF-jakt. Hyggelig å treffe på dere også!

Bakveien

Litt lenger ut møtte vi hansrn og IngunnA, de syklet PTen. Det var ingen tvil om at det også var ganske effektivt, for de lå ikke mange meterne bak oss de neste 4-5 cachene. Mot slutten av løypa fikk vi litt dårligere vær, med regn og sludd. Men cachene fant vi heldigvis uten problemer allikevel. Det ble et par funn til i Halden, før vi satt nesa mot Moss, hvor planen var en letterbox og et par challenger. Været ble vesentlig bedre langs veien.

Været blir bedre

Etter å ha funnet letterboxen, og et knippe challenger, var det på tide å sette nesa tilbake, slik at vi kunne få noen timer søvn igjen. Men selvfølgelig måtte vi bare gjøre et par stopp til…

Det ble rundt 90 funn i Østfold, og ikke en eneste av cachene hadde behov for vedlikehold. Flere var nylig vedlikeholdt, og resten var i god stand. Godt jobba av alle cacheeiere!

Lørdagen var satt av til caching litt nærmere helgas overnattingsplass, og vi startet med å finne noen av de vi manglet i trailene til Torilogarne i Flesberg. Været var strålende i dag også, og vi fant nesten alle vi lette etter uten problemer, kun to DNF. Siden det er vår, feiret vi med softis på Lampeland.

Langs veien

På vei tilbake igjen stoppet vi innom GC5GA5M Nissekonas kjøkken, en cache som definitivt bør besøkes! Den var kul! Vi fant et par andre kule cacher langs veien tilbake mot Kongsberg, før vi satt nesa mot Saasenveien trimløype. Skal være ærlig nok til å innrømme at det ble lite trim på oss, vi betalte heller 50kr for å kunne kjøre.

Også her fant vi cachene raskt og greit, for det meste. Det var heldigvis ikke mye trafikk, vi så vel kun to-tre andre biler og en syklist. Vi var litt usikre på hvor fremkommelig veien var, men det var bare et par partier med litt snø igjen, så det gikk helt fint! Men avstikkeren opp til Slettfjellveien trimløype var ikke farbar for vår bil ennå…

Langs veien

Etter Saasenveien, passet det fint med et lite besøk hos besteforeldre og sjekk av cachen GC51MPR Hagen med det rare i. Kjekt å se at cachen etter et helt år og over 100 funn, fortsatt har minst like mye bytteting som den hadde når den ble lagt ut!

Vi avsluttet dagen med en tur til Hakavik, før det bar opp til Ormåsen igjen for å spise pizza.

Søndag var hjemreisedagen, og som vanlig er det noen kilometer å kjøre over fjellet. Men vi syns tydeligvis ikke det var nok, så vi tok turen innom Sandefjord – man må jo få med seg bursdagsevent på dagen 15 år etter Dave Ulmer la ut verdens første GPS Stash! Eventet ble en stor suksess, og jeg tror vi fikk delt ut en god dose USA-tips.

Veien hjem gikk via Porsgrunn, Ulefoss og Bø, før vi endte opp på E134 igjen. Det ble noen stopp langs veien også på hjemturen. Det var nesten ikke trafikk, og været var strålende hele veien. Fantastisk at dagslyset varer så lenge nå, vi hadde dagslys hele veien over fjellet. Vi rakk til og med hjem før midnatt (så vidt det var).

På vei hjem

Nå er det bare å gjøre seg klar til neste tur..!

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments