Om natten sover geocacheren…ikke…

In Ut på tur
Scroll this

Det er en stund siden sist vi har gjort noe sprøtt, så vi fikk lyst til å finne på noe i forbindelse med CITO-weekend 2015 og event i Bergen. Vi lagde klar en plan på cachetur.no for caching fra midnatt til langt på dag, med både CITO og event i Bergen.

Vi fikk kawlii til å kvalitetssjekke den for oss, og plutselig var hun også påmeldt! Så da måtte det bli den blå cachemobilen denne gang.

Før vi kunne sette nesa mot Bergen, måtte Heltinnen en tur på jobb, og jeg en tur på CITO-event i Haugesund. Planen var å sove noen timer etter Heltinnen var ferdig på jobb, og så reise så vi nådde 00:15-ferja. Siste del av planen gikk bra, vi nådde ferja med god margin. Men søvn ble det dårlig med…

Etter en grei tur over fjorden, ble turens første cachestopp på GC5N2NM Fyllitt /Phyllite in the Ulven syncline. Været var noe fuktig på kveldens første stopp, men heldigvis hadde kawlii med seg paraply som vi fikk beskyttet papirarbeidet med.

Vi fant et par cacher til på vei mot en godt gjemt parkeringsplass, hvor en bil ble satt igjen, og vi fortsatte ut i nattemørket samlet i en bil. Været var vått, men ikke våtere enn at vi for det meste klarte å holde oss tørre de minuttene vi var utenfor bilen.

Ruta gikk selvfølgelig innom GC5QFR6 Who Else?, som har plaget flere av oss som henger på GiNo-chatten en stund nå. Etter den ruta via Arna og Åsane, før vi egentlig skulle sette nesa mot Sotra og Fjell Festning. Når vi midt på natta fikk ganske ufyselig og kaldt vær, bestemte vi oss for å heller senke tempoet, og finne noen andre cacher i stedet. Fjell Festning kan vente til en sommerdag!

En stor fordel med å cache på denne tiden av døgnet, var at trafikk og parkering overhode ikke var noe problem! Eneste gangen vi fikk problemer, var når vi kjørte inn en blindvei uten snuplass i enden. Det gjorde ikke saken noe bedre at det stod biler parkert overalt. Heldigvis går bilen godt bakover også 😀

Mugglere var heller ikke noe stort problem på denne tiden av døgnet. Eneste «episoden» vi hadde var ved Arna stasjon, hvor et par ungdommer hadde hatt en litt hard kveld, og mente vi måtte kjøre de hjem. Vi prøvde å fortelle at vi ikke hadde plass (og vi ville heller ikke ha spyet hans i vår bil), men det ville de ikke helt forstå. Ikke kunne de telle heller.

Cachene fant vi overraskende lett, spesielt med tanke på hvor lite dagslys vi hadde til rådighet – men skal ikke klage over det!

Etter toalett- og matpause på en bensinstasjon i Åsane i 5-tia, og en liten cacherunde rundt et vann, fant vi en parkeringsplass for å prøve å sove noen minutter. Når vi parkerte begynte det å snø! Ble ikke mer enn toppen 1-2 minutter søvn på meg, men prøvde i alle fall å holde øya igjen. Når jeg åpnet de igjen, var snøen borte – og jeg trodde nesten jeg kunne se noe blått bak skyene!

Utsikt fra Åsane gamle kirke

Det ble et par cacher til i området (og litt mer regn), før vi satt nesa mot Sandsli. Der fant vi et kult TB-hotell, og så kom sola! Det var rett og slett fantastisk.

Sol!

Nå hadde vi litt bedre tid enn vi hadde regnet med, så vi tok oss god tid til å nyte sola så lenge den var der. Etter neste cache var funnet, kom det fra baksetet «hmmm, hvor er det da?». Tok ikke mange minuttene før vi skjønte at det var snakk om en ny cache, og fikk koordinatene sendt fremover. 10-15 minutt unna, halv 9 en søndagsmorgen. Vi hadde jo ikke noe annet valg enn å prøve!

En stengt vei kunne lagd krøll for oss som ikke er kjent, men heldigvis visste Nüvien bedre, og ledet oss rette veien med en gang. Det var helt tomt i området når vi kom frem, og vi fikk parkert bare noen meter unna. Cachen lyste mot oss når vi kom frem, og det samme gjorde den blanke loggen! Helt greit at vi nådde frem til GC5R27R Phu Chaba før alle andre 😀 Ikke langt bak oss, kom larsh22, som vi fikk slått av en liten prat med, før regnet ble for ille.

Vi satt nesa tilbake mot den planlagte ruta, og GC5HXDT Grytene på Milde. Jeg liker earthcacher godt, og det er mange av de her oppe nå! Så vi kan få med oss noen hver gang vi er her. Været var fint når vi gikk innover, men ikke fullt så fint når vi kom frem – godt kawlii tok med paraplyen hit også! Vi fant infoen vi trang, forhåpentligvis, og en helt annen vei ut igjen. Det er i alle fall vått og mosegrodd her oppe!

Glatt bro

Det var ikke mange cachene igjen på lista, og plutselig var vi på parkeringsplassen til eventet. Været var ikke helt som vi hadde håpet, nå haglet det. Vi hadde vært våkne en del timer nå, så vi prøvde å få litt søvn igjen. Det gikk noe bedre denne gangen, og når vi våknet var det flere eventdeltagere på plass. Noe trøtte krøyp vi ut av bilen og gjorde oss klar for event vi også.

Utrolig nok ble været MYE bedre, og holdt seg bra gjennom både CITO-eventet og eventet etterpå. Vi fant en cache på vei til eventet (selvfølgelig), og der møtte vi også på en liten hoggorm. Den var ikke så glad for å se oss, så den stakk ganske raskt.

Hoggorm

Det så ikke ut som det var så mye søppel i området, og det var veldig mange som møtte opp, så vi trodde ikke vi skulle klare å samle så mye. Det var nesten kamp om søppelet til å starte med, men vi klarte nå samle sammen en del til slutt. Når vi så haugen til slutt, er det lett å se at eventer som dette har noe for seg! Synd det ikke er CITO-eventer i Norge oftere.

Samlingsplass for CITOet

Etter CITOet ble det mer sosialt, og vi fikk også i oss både pølse og kake (veldig flott kake! godt smakte den også), før vi måtte sette nesen hjemover igjen. Vi var noe trøtte, og kalde, etter en lang og innholdsrik dag med geocaching.

Vi slapp kawlii av ved bilen hennes, før vi satt nesa direkte mot ferja. Vi prøvde å få noen minutter med søvn på ferja også, men det er ikke alltid like lett når det alltid er minst en bil som må ule hele turen over. Vi kjørte om Fitjar videre, fordi det er mindre veiarbeid og lettere å holde seg våken der. Etter et stopp for å spise på Stord, fortsatte vi mot Haugesund – hvor vi rakk å få med oss enda et event: GC5QVG2 Møt landkrabbene fra Jæren

Vi trodde vi var ute i normal tid, altså 15-20 minutt før eventstart. Viste seg at jeg hadde tenkt litt feil, vi var ute 50 minutt for tidlig 😛 Men været var flott, og det var stille og rolig, så vi bare tok det helt med ro frem til resten av eventdeltagerne dukket opp. Det ble et hyggelig event det også, og etter å ha stått der lenge nok var det endelig tid for å fortsette hjem til senga.

Vi kom hjem ~23 og en halv time etter vi dro – veldig fornøyd etter en lang og innholdsrik tur.

En stor takk til nattas og dagens turfølge, GeoBergen som stilte i stand eventene som dro oss oppover og takk til alle som gjorde at vi følte oss godt velkomne!
—–

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments