Fumble After Daylight 2018

In Ut på tur
Scroll this

Vi var veldig i tvil om vi ville klare å få med oss FAD i år, men FAD er tradisjon (les også 2015, 2016, 2017), så det sitter langt inne å ikke skulle dra. Heltinnen måtte dessverre jobbe, så hun kunne ikke være med i år. Det var ikke så mange andre som skulle heller, men kawlii ville være med på tur 😀

Timer på veien/ute på cachetur: ~51 timer (flytid inkludert)
Kilometer kjørt: 1150+ km
Antall cacher funnet: 60
Antall DNF: 2
Vær: Sol, lett regn, overskyet
Høyeste temperatur: 7°C
Laveste temperatur: –3°C
Veiarbeid: Ja

Årets film

Som i fjor, har jeg også i året laget en liten film fra turen.

En rask tur nordover

Helga startet allerede på torsdag, med en liten flytur til Molde (via Gardermoen). En flyplass som utrolig nok var mindre enn den jeg startet på… Der ble jeg hentet av kawlii, før vi satt nesa lenger inn i landet.

En liten rusletur

Etter noen timer søvn, og litt frokost, ble det en liten rusletur for å finne noen cacher i nærområdet før avgang mot Sverige. En rask tur innom GC73Z66 Velkommen til Brooklyn ble det også tid til. Jeg er stor fan av large-cacher, og syns hengebruer er kult, så det var absolutt en god start på dagen! 😀

Militær aktivitet

Vi så en del militær aktivitet langs veien, uten at noe av det påvirket oss. Det virket som alle kolonnene kjørte i motsatt retning av oss. Så for oss ble dette bare ekstra underholdning langs veien, en ren bonus 😀

Et raskt stopp i Røros

Vi hadde en rask stopp i Røros, hvor vi fikk med oss GC4RQ27 Røros Kobberverk. Der var det kaldt, is og veldig glatt. Men vi klarte å unngå knall og fall, og fikk heller med oss noen flotte bilder.

Over grensa

Noen kilometer senere var vi fremme ved svenskegrensa, og GC310K0 BORDERLINE. Her var det kaldt, og snø. Men cachen fant vi i alle fall 😀

Det ble mørkt, ja

Det ble fort mørkt, og lenger mellom cachestoppene. Vi hadde tross alt et event å rekke…

Her var det folksomt!

Når vi ankom GC7XZ5X Eat, Meet & Greet; Kvällen före FAD 2018 Sundsvall, ble vi nesten litt sjokkert. Det var hverken meet eller greet, lokalet var tomt! Hadde i alle fall forventet at arrangørene var tilstede… Så vi signerte, fant cachen på utsia og satt nesa mot vårt hotell.

En liten tur i sola

Vi våknet til strålende sol (og kulde), og startet dagen med en liten gåtur til GC7B946 Virtual Reward – Sundsvallsbron.

Det ble en flott tur i sola, men det var en smule kaldt i vinden på toppen.

Etter den virtuelle på brua, ble det et par stopp til langs veien opp til eventet. Gøy å møte på flere eventdeltagere på cachene.

FAD er åpnet!

Så var vi der, åpningen av årets FAD. Litt kronglete å finne frem (uten skilting), men vi fant noen vi kunne følge etter, så vi kom oss frem til slutt. Det var litt rart å se FAD i et så lite lokale, tror dette må være det minste av de 6 jeg nå har deltatt på. Men utsikten var upåklagelig, og stemningen var god.

Reviewerne forteller

Vi fant veien til forelesningsrommet med en gang, hvor vi først fikk høre de svenske reviewerne snakke litt. Det er kjekt å se hvordan de stiller opp, og høre de snakke positivt om eventet og miljøet.

Korsgat snakker om cachetur.no

Vi ble sittende til neste foredrag, men flyttet oss litt lenger bakover i salen, for å innta observatørrollen. Korsgat holdt et glimrende foredrag om cachetur.no, som vi til og med fikk sendt litt av live (neste gang kan vi kanskje huske å starte opptaket med en gang…).

De nærmeste

Så gikk turen ut for å finne noen av de nærmeste cachene. Et par skikkelig kvalitetsmultier, som vi hadde mye gøy med å finne.

En liten cachetur

Deretter gikk turen ut for å finne noen nøye utvalgte cacher, inkl. et par virtuelle. En liten feilkjøring og en matbit fikk vi også tid til. Etter et par timer var det på tide å sette nesen tilbake til FAD-lokalet, for å bli låst inn i lokalet.

GPX-innlastning

For min del blir det ikke FAD uten GPX-innlastningen, så det var stor glede når jeg så at det var et par maskiner til rådighet. Ikke like stilig som den lange rekka vi er vant til, men så mye bedre enn ingenting! 😀 Dette ritualet er et av FAD sine største kjennetegn, slik jeg ser det.

En liten multi

Vi lot FTF-jakt være FTF-jakt, og dro heller avgårde for å finne GC4R1CQ Arkadia. Vi fikk selskap av Korsgat og kompani, og fant raskt veien til første steg. Der ble det raskt klart at vi ikke var de eneste som hadde tenkt i disse baner, så vi passet på å vente til de var ferdig før vi begynte. Omsider var det vår tur, og «spillehallen» kunne inntas 😀

Oida

Plutselig hører vi et smell, og kvelden blir avbrutt av utfylling av skademelding, fotografering etc. Uhell skjer, og heldigvis ble det ikke større skader enn at alle kunne fortsette å lete etter plastbokser og papirremser i skogen kort tid etter.

Ut i skogen

Og det var nettopp det vi gjorde, nå satt vi nesa mot eventområdet og et par av de nye cachene. Vi hadde lyst til å besøke FAD-baren, så vi satt nesa mot den. Vi stoppet på et par cacher langs veien, inkl. en av de nye. Den var ikke helt etter vår smak, ikke i det hele tatt egentlig, så vi bestemte oss for at det fikk holde med den i dette området. FAD-baren derimot, den var av ypperste klasse! Veldig rart å komme til en nesten tom FAD-bar, men flott var den! Håper den ble flittig besøkt, for det fortjener de som satt her og passet på.

Vi ville også ha med oss GC7XW74 FAD Sundsvall 2018 #1 – Tarzanstigen, siden vi liker large-cacher. Det ble mye fumling i mørket, uten at vi så folk og lommelykter slik vi pleier. Veldig uvant, vi er ikke vant til stummende mørke på FAD… Når vi nærmet oss slutten, så dukket det opp en gjeng. Men de var så stresset at de ikke hadde tid til å se på cachen en gang, de signerte med noen halve bokstaver (en kvart bokstav per geocacher), og løp videre til neste. Så ut som mer stress enn gøy, egentlig. Large-cachen vi hadde gledet oss til å finne, den var et PET-rør. Så da bestemte vi oss for at vi hadde funnet nok av de nye cachene.

Inn i varmen

Så vi gikk heller inn igjen i varmen. Der fant vi oss et bord, hvor vi etterhvert ble samlet flere nordmenn. Ganske hyggelig, og en fin avslutning på dagen. Men litt rart at vi, på tross av å ha tilbrakt flere timer i salen, ikke fikk se Signal en eneste gang iløpet av helga 🙁 Det var nedtur.

Hvor skal vi neste år?

Og så kom vi til det viktigste på denne siden av døgnet – hvor skal vi neste år? Jo, vi skal til Lidköping! Når det var klart, og eventet var over, ble det en liten matbit til før vi fant veien tilbake til hotellet.

En rusletur i Sundsvall

Søndagen startet med en liten rusletur i sentrum, for å finne GC7B9CV The Fountain – Virtual Reward 2017/2018. Det ble et par andre funn også, og en fin liten bonuscache (vi flyttet oss over i bilen for de siste cachene).

Et lite event

Besøket i Sundsvall ble avsluttet med CITO og event, og en fin liten virtuell. Utsikten og det strålende været var en fin bonus.

Den lange veien hjem

Så var det bare å ta fatt på den lange veien hjem. Vi hadde en del kilometer foran oss, og et fly jeg måtte rekke.

DNF?

De fleste cachene på turen har vi faktisk funnet veldig lett, etter bare sekunder med leting. Men nå, på hjemturen, endte vi dessverre opp med et par DNF (de første og eneste på turen). Heldigvis kan et stopp være vellykket også uten at cachen blir funnet. Spesielt for oss som liker veldig godt å ta bilder…

Nesten fremme

Vi rakk et lite stopp for å handle før vi krysset grensen, og så var det bare å komme seg mot flyplassen. Trafikken tok seg opp litt, men var ikke for ille.

Vi rakk frem i god tid, og jeg kom meg trygt helt hjem – uten store forsinkelser, på tross av meget kort transfertid på Gardermoen. Årets FAD-tur ble veldig annerledes enn tidligere, mye på grunn av at så få nordmenn reiste over, sammenlignet med tidligere år. Men vi har hatt det gøy, og gleder oss til neste!

Takk for turen, kawlii!

Turrapport

Er du nysgjerrig på hvilke cacher vi fant?

Turen ble selvfølgelig planlagt på cachetur.no, og der kan du også finne vår turrapport.

Bilder

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments