Fumble After Daylight 2017

In Ut på tur
Scroll this

FAD er en årlig tradisjon for oss (2015, 2016). Og i år satt vi nesa mot nabolandet en dag tidligere enn planlagt, slik at vi skulle få litt bedre tid til å finne cacher. Med på turen i år var EiFlei og anirt.

Timer på veien/ute på cachetur: 39 timer (flytid ikke inkludert)
Kilometer kjørt: 262 km
Antall cacher funnet: 80 (+1 ekstra for Heltinnen)
Antall DNF: 4
Vær: Sol, lett regn, overskyet
Høyeste temperatur: 11°C
Laveste temperatur: 2°C
Veiarbeid: Ja

Film

Vi har laget en film også fra denne turen, og den oppsummerer veldig fint turen vi hadde. Merk: filmen inneholder spoilere.

Turrapport

Er du nysgjerrig på hvilke cacher vi fant?

Turen ble selvfølgelig planlagt på cachetur.no, og der kan du også finne vår turrapport.

Nesten rett til hotellet

Vi tok første fly til OSL etter jobb torsdag, og på andre siden av fjellet møtte vi EiFlei og anirt. Så gikk turen til Arlanda i samme flymaskin. Turen over gikk så fort, at vi nesten lurte på om de hadde landet på feil flyplass.

Turens første og største overraskelse kom når vi skulle hente leiebilen. Ikke bare fikk vi en nesten ny bil, vi fikk også en skikkelig flott bil, stappfull av ekstrautstyr.

Turen nordover til Uppsala var ikke så lang, og ikke gjorde vi spesielt mange stopp heller. Et par på Arlanda, en rasteplass og et par ved hotellet.

Har dere bacon?

Av en eller annen grunn, fikk vi det for oss at det var ekstremt viktig å få vite om hotellet hadde bacon. Kl. 01 på natta. Stakkars resepsjonisten forstod ikke hva vi mente med en gang, men joda, de hadde bacon! Da kunne vi i alle fall sove godt 😀

Samtidig fikk vi vite at hotellet ikke var eldre enn tre uker! :O

Artigheter og store cacher

Fredagen var i hovedsak satt av til å finne large-cacher, gamle cacher og cacher med mange favorittpoeng. Ingen av oss har cachet i Uppsala før, og med så mange cacher å finne, gjorde vi noen valg på hva vi skulle prioritere.

Og vi fant mye gøy! Veldig mye gøy, i tillegg til en del «bonuscacher» langs veien. GC47ZKJ Dirty Dancing må trekkes frem, og det må også GC76HDK Vernissage. Sistnevnte fikk oss til å bruke våre eksepsjonelle tegneferdigheter. Eller noe slikt. Gøy var det i alle fall!

GC3B4XQ The Tower må også nevnes. En meget flott cache, med en spenstig plassering. Vi ble rett og slett imponert. Derifra ble det noen bonusfunn, før vi satt nesa mot GC5RVDW No tools #1 og resten av cachene i den serien. Der måtte vi virkelig jobbe for å få logget, men det var verdt det! Gøy var det også!

Vi fikk besøkt en gammel cache, GC3BF8 UA#1, og så gikk turen til GC5716E Danger. Vi fant en forvokst versjon av den på vei til Oregon i august, og det var like gøy med denne 😀

Helgas første event

Vi måtte ta en liten pause i planen, slik at vi rakk GC7CG4C PRE FAD – EAT, MEET AND GREET. Det var et noe snodig event å ha før et megaevent. For vår del foregikk mesteparten av eventet utenfor selve eventlokalet. Der traff vi mange hyggelige nordmenn, så vi har vel ikke egentlig noe å klage på! Loggen var artig, så den passet vi på å få signert.

Et par til

Etter eventet fortsatte vi på planen, innom flere artigheter. En vi måtte lete en evighet etter, GC32124 XMAS2011U – 4:e. Og så helgas største favoritt, GC4QWNN Loggbok. Tror aldri jeg har sett Logbock, og First to fail før 😀

Vi avsluttet dagen med et godt knippe bonusfunn i området rundt hotellet.

Tidlig opp

Vi stod relativt tidlig opp, slik at vi skulle rekke frokost og event i god tid før åpning. Det ble nesten katastof når hotellet var tomt for bacon, men det kom heldigvis mer 😀

Siden vi var tidlig ute, fikk vi en fin parkeringsplass, og tid til en liten cacherunde før eventstart. GC2JMWP Vår Favorit var en god start på en lang cachedag.

Først inn

Vi vet godt hvor lange køer det kan bli på et megaevent, så vi holdt oss nær inngangen (som var en smule anonym og bortgjemt) ved evenstart. Og det skulle vise seg å være lurt, for vi ble jaggu først inn. Og bak oss var det en lang kø…

På innsiden føltes det veldig lite ut, men det var fordi halve hallen gjemte seg bak en stor vegg. Litt uvant med et skille i eventlokalet slik. Det var godt med cachestæsj linet opp i butikkene, noe vi syns er viktig på et megaevent. Og selvfølgelig ble det shopping iløpet av dagen også.

Tettpakka program

Vi hadde et veldig tettpakka program første del av dagen, med cachetur.no-foredrag, GIFF og earthcache-foredrag. Litt synd at de startet så tett i hverandre, og var så langt fra hverandre. Vi måtte forlate cachetur.no før det var ferdig (sorry, Korsgat), for å rekke GIFF. Men akkurat det verktøyet kan vi relativt godt 😉

Vi rakk GIFF, et par minutter før start. Personlig syns jeg kvaliteten har sunket siden vi deltok på det første i Seattle i 2013, men det var noen gullkorn i år også. Spesielt filmen Geocaching is free! Etter GIFF måtte vi småløpe tilbake, for å få med oss så mye som mulig av neste foredrag.

Litt mer før kvelden

Før kveldens nattaktiviteter, ble det en liten runde for å finne den nye virtuelle ved slottet, GC7B70J Uppsala Slott, og GC1Y91Y The Monark´s Right Hand. Det ble også litt mer handling på eventet, og noen minutter avslapping.

Vi møtte også en gammel kjenning 😀

Etterhvert kom tiden for tanking av GPS, noe som er en viktig FAD-tradisjon for meg. Uavhengig av om jeg faktisk skal finne cachene eller ikke 😛

Nattcaching

Og så gikk turen ut! Det ble mye fumling i mørket (sorry, det navnet er ikke lett å bli kvitt), og også mye moro i mørket! Det var mye folk ute, mye lys og tidvis lange køer på «cachene». FAD-baren ble selvfølgelig også besøkt.

Milepæl

I fjor fikk vi gleden av å være med når kawlii rundet 4000 funn, og nå fikk vi gleden av å være med når EiFlei gjorde det samme 😀 Gratulerer!

Avslutning

Ingen FAD er komplett uten avslutningstalen, og annonseringen av neste års event. Vi hadde en intern gjettekonkurranse oss imellom, og vi tok alle grundig feil… Faktisk var vi flere hundre kilometer unna alle sammen. For neste års FAD blir lenger nord enn noen gang før, i Sundsvall.

Jaggu ble det et par gevinster på gjengen i dagens loddtrekninger også (to til hvert par).

Lørdagens fangst (pluss ei lue vi la igjen i bilen)

Et par event før vi drar

Vi startet turens siste dag med et par eventer i Uppsala, GC7DV3P Autumn cleaning of Stadsträdgården og GC7CG5R AFTER FAD – Uppsala domkyrka / Uppsala Cahtedral. Vi benyttet også anledningen til å logge den virtuelle, den tradisjonell og earthcachen rett ved katedralen.

Eventene var en fin anledning til å møte flere kjentfolk for siste gang på denne turen. Før vi forlot Uppsala, benyttet vi også dagslyset til å gjøre et nytt forsøk på en cache vi DNF-et på fredag, GC3212M 40 – Fyrislund. Nå ble det et raskt funn, og lunsj, før vi forlot Uppsala.

Et knippe fantastiske cacher

Turen sørover gikk via et par large-cacher. Vi rotet litt med veivalg, stengte veier, nye byggefelt osv. Men vi fant en vei til slutt. Etter de, fortsatte turen til cacher med mange favorittpoeng. Og det ble raskt klart for oss hvorfor de hadde mange favorittpoeng!

GC61CX5 Räddaren i nöden og cachene i nærområdet er virkelig verdt et besøk! Vi storkoste oss, og mistet en mengde favorittpoeng nå også – akkurat som på fredag.

Et siste event

I FAD-heftet ble vi gjort oppmerksom på et event, ikke så alt for langt fra flyplassen. Og siden vi skulle fly hjem seint, passet det veldig fint å svinge innom. Vi startet på en mystery vi fant langs veien, og gjorde et avbrudd halvveis for å delta på GC75DE7 Meet & Greet The Dutch. Der fant vi også en tradisjonell cache 😀

Og turens kanskje rareste opplevelse, fikk vi da EiFlei prøvde å ta med seg en TB fra bordet. Slik som normalt sett er helt normalt å gjøre på et event. Men det er tydeligvis ikke normalt i Sverige. Han fikk regelrett kjeft for å ha tatt med en TB. Det var visstnok normalt å spørre før man tok med en TB fra et event, så den måtte han bare legge tilbake.

Vi har deltatt på nesten 340 event, og det er første gang vi har opplevd noe slikt som dette. Hadde vi vært nybegynnere, hadde dette skremt oss vekk fra aktiviteten… Hvordan man skal vite hvem som har lagt en TB på bordet, det lurer vi fortsatt på. Kan vel ikke være meningen man skal gå rundt å spørre alle. Er den på bordet, er den på bordet.

Den opplevelsen fikk oss rett og slett til å forlate eventet før tia, og heller fortsette på mysterycachen. Som endte opp med å bli turens siste funn, før vi fylte drivstoff på bilen og tømte den for søppel.

Hjemturen

Bilen ble levert, like skadefri som vi hentet den. Men ikke fullt så rein og fin lenger… En meget flott bil, som har tjent oss godt i helga!

Vi var med vilje ute i god tid, slik at vi kunne sette oss ned litt på flyplassen og slappe av. På innsiden (etter en meget treeeeg sikkerhetskontroll), møtte vi flere kjente. Noen skulle dra før oss, flere samtidig som oss og noen etter oss. De som ikke var dratt, samlet seg rundt det runde bord – cacherne av det runde bord! Og der ble det også tid til noen matbiter.

Et par flyturer senere, var vi hjemme igjen. Nok en fantastisk tur! Tusen takk til EiFlei + anirt ♥ for turen! Og takk til alle som tok seg tid til å hilse på oss! Det er så mange fantastiske folk som driver med dette, dere er noe av det som gjør geocaching til verdens beste aktivitet!

Bilder

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments