En teknisk langhelg i Østfold

In Ut på tur
Scroll this

Helgen 14. til 16. oktober inviterte Geocaching Østfold til techevent, hele helgen. De ville også ha cachetur.no på besøk, så da tok vi like godt ferie fredag til mandag.

Det var i utgangspunktet planlagt kurs både fredag, lørdag og søndag. Og vi hadde tenkt oss over torsdag kveld.

Men på grunn av familiære årsaker, ble vi nødt til å utsette avreisen til fredag. Heldigvis var GorgonVaktmester sporty, og tok utfordringen på strak arm da han fikk spørsmålet om å overta fredagens kurs for meg. Mange takk, GorgonVaktmester! Cachetur.no-kurset på lørdag ble avlyst grunnet ingen påmeldte, men søndag skulle vi i alle fall klare å få med oss! Og kanskje rakk vi noen cacher også..?

Sporlogg

Været på fjellet så noe utrygt ut, men det skulle være greit på fredag. Noe det også var. En del trafikk, men vi kom oss trygt over til andre siden, før første cachestopp i Kongsberg.

Vi rakk også et lite familiebesøk, før vi satt nesa videre mot Østfold og helgas hotell.

Siden vi kom relativt seint i seng, ble det til at vi stod opp litt seint også. Innen vi fant veien til eventplassen, var de aller fleste igang med kursene sine.

På event

GeoSport var selvfølgelig på plass, og det er nærmest umulig å besøke et event hvor de er uten å handle. Det var umulig denne gang også.

Vi ble sittende en stund, og fikk både pratet med folk og handlet litt mat i kafeen. Geocaching Østfolds unike cachekaffe var et artig påfunn, nå gjenstår det bare å se om vi blir FTF etter å ha drukket en pose… 😉

Gir mer FTF...

Når neste kursrunde startet, satt vi nesa ut. Vi hadde avtalt familiebesøk, men rakk ikke komme lenger enn Rygge før det ble en endring i planene der. Så da benyttet vi resten av dagen til å cache, før besøk (som ble utsatt til kvelden).

Jeg har hatt litt kommunikasjon med Garmin Norge, og sendt inn et par GPSer til service, men jeg kom ikke på at de holdt til i nærheten her. Så når vi plutselig så Garmin-logoen i nærheten når vi fant en cache (jada, vi leste ikke beskrivelsen før etterpå), ble vi en smule overrasket. Og siden vi er de vi er, måtte vi selvfølgelig bort dit for å ta en drøss med bilder (legg merke til genserne)!

Garmin!

Siden planene ble endret såpass, og helga allerede var litt amputert, bestemte vi oss like godt for å forlenge hotellet med ei natt, så vi kunne tilbringe litt mer tid i Østfold.

Vi fant en hel haug med challenge-cacher, og en del cacher langs den Fredrikshaldske Kongevei. Været holdt seg bra, og det var fortsatt masse høstfarger igjen rundt omkring.

Høstfarger

Når enda flere cacher var funnet, og familiebesøket var unnagjort, var det på tide å få seg litt søvn. Vi måtte tross alt tidlig opp for å rekke vårt eget kurs på søndag… Det var godt vi var trøtte, for hotellet minnet mer om et diskotek enn et hotell når vi ankom rundt midnatt. Musikken var så høy at vi hørte den veldig godt opp i tredje etasje.

Vi kan ikke skryte på oss mye søvn denne helga, men vi kom oss på mirakuløst vis opp på søndag, og var på plass før dørene åpnet – da rakk vi til og med frokost før vi dro (og vi rakk å finne cachen nærmest eventet)!

Vi fikk rigget oss til, og så var det tid for kurs.

cachetur.no-kurs

Antallet påmeldte doblet seg før kurset rakk å starte, men det var plass til alle – og alle oppførte seg som eksemplariske elever (mulig det var fordi jeg forsikret de om at det ikke ville bli noen prøve etterpå 😉 ).

Når kurset var unnagjort ble vi sittende en stund, før vi satt nesa ut på tur igjen. Nå hadde vi noen cacher i Sverige vi hadde lyst til å finne.

Men det hender det dukker opp cacher som er mer fristende enn de vi har planlagt, så når vi plutselig var i nærheten av en large-cache med mange favorittpoeng, så fikk det bare ta den tiden det tok. Den måtte finnes!

Fargerikt

Og det er godt vi tar oss tid til å finne det vi har lyst til, og ikke alltid det vi har planlagt – for det var utvilsomt en cache som var verdt et besøk!

En del stopp senere kom vi oss omsider til svenskegrensa, og en liten trail vi hadde lyst til å gjennomføre. ~60 cacher som vi skulle prøve å klare, samtidig som vi ville rekke tilbake til CITO-eventet.

Sverige!

Men vi innså allerede før vi var ferdig med den norske siden av trailen at dette neppe kom til å gå. Alt for mange av de lå på feil side av veien, og trafikken var noe større enn ventet. Så da endte vi opp med å i stedet ta så mange vi fikk lyst til å stoppe ved. Det ble en del allikevel, før vi fant ut at vi bare måtte kjøre raskeste veien til eventet.

Vel, nesten raskeste. Vi måtte selvfølgelig stoppe på et par cacher langs veien, og så var det en cache ved Svinesund vi ville besøke. Sist vi besøkte den manglet vi noe vesentlig, og det hadde vi med oss i nå!

Når den var logget, måtte vi sette nesa mot CITO-eventet. Vel, nesten. Først måtte vi innom Rolvsøy Kirke, som vi både ville finne og skulle vedlikeholde litt for Team Vesla. Men vi rakk frem, og var på CITO-eventet 1 minutt etter start 😀

CITO

Etter CITO-eventet ble det en tur til sentrum for å spise middag med Team Vesla, sterkegustav og ingersund. Det var riktig så hyggelig, og maten smakte også! Takk for en hyggelig middag, alle sammen!

De lokale parkeringsvaktene derimot var ikke like hyggelige…

Tidligere på dagen ble det publisert 13 nye cacher i den Fredrikshaldske Kongevei, og siden de var nye hadde ingen av oss funnet de. Så da ble det en liten kveldstur med Team Vesla.

Ingen av oss hadde de inne på GPSene våre, så da fikk vi endelig testet den nye Oregonen vår skikelig! Alle cachene ble lastet ned uten problemer, og vi navigerte så godt vi kunne fra baksetet, mens herr Team Vesla fraktet oss trygt fra cache til cache.

På tur i mørket

Skulle nesten tro vi hadde funnet cacher før, for dette gikk så raskt at jeg nesten ikke rakk å få markert de som funnet en gang før vi var på vei mot neste. Og før jeg visste ordet av det, var alle 13 funnet!

Vi returnerte til Fredrikstad, hvor vi hadde parkert, og så var det tid for oss å returnere til hotellet (med et par stopp, selvfølgelig). Takk for en hyggelig kveldstur, Team Vesla!

Vi tillot oss selv å sove helt til kvart over 8 på mandag. Etter å ha sjekket værmeldinger og webkamera, fant vi ut at vi kunne kjøre hjem via Haukeli også. Vi hadde egentlig planlagt å kjøre via Sørlandet hjem, men siden værmeldingene var blitt ganske mye bedre, fant vi ut at vi heller kunne bruke tiden på å finne litt flere cacher i Østfold før vi dro.

Så da bestemte vi oss for å kjøre litt på måfå, og i alle fall finne nok cacher til at vi rundet 100 funn på turen.

Fant den!

Vi fant nok en large-cache med mange favorittpoeng, og den får nok et par poeng ekstra den også snart 😉 Og etter vi fant en fin liten rekke med kongevei-cacher, rundet vi ikke bare 100 funn, men vi endte opp med 107 før vi forlot Østfold.

Været har for det meste vært veldig bra hele helga, med noen unntak innimellom. Så lenge vi har cacha har vi hatt opphold (hvis vi ser bort i fra CITO-eventet).

Men langs veien hjem ble det mer fuktig…

Vått!

Vi rakk et lite familiebesøk langs veien hjem også, og fikk i samme sleng i oss litt lunsj.

Langs veien videre fikk vi plutselig lyst til å finne en cache vi nesten kjørte forbi, så da ble det enda et funn. Og vi kom ikke så mye lenger enn et stykke utenfor Kongsberg, før Heltinnen så ei bru – med en cache. Så da ble det en til! Og det ble turens 109. og siste cache (+4 DNF).

Veiene var bare hele veien, og det var ikke egentlig stort med trafikk etter vi kom oss forbi Notodden. Men noe veiarbeid var det selvfølgelig, og på fjellet ble det bom stopp.

Det er bare å vente...

Vi rakk akkurat frem tidsnok til å få stå fremst i køen, og få lov til å vente der i 20 minutt.

Når ledebilen omsider kom, og vi fikk kjøre, kom vi ikke mange meterne før det ble bom stopp igjen. Denne gang inne i tunnelen.

Må vente her også...

De ble omsider ferdig med å prate med hverandre, og vi fikk kjøre ut igjen. Resten av veien gikk problemfritt, og takket være alle de nye tunnelene, sparte vi inn den tiden vi tapte på veiarbeidet.

Vi kom hjem en hel del tidligere enn ventet, og vi rakk både å hente Fancy og å få kawlii på besøk – ikke verst med tanke på at vi stod opp i Sarpsborg denne dagen…

Vi har hatt nok en flott tur til Østfold, og vil takke Geocaching Østfold for invitasjonen, alle som har tatt seg tid til å slå av en prat med oss, alle som deltok på kurs, dere som var med ut og spiste, Team Vesla som var med på tur og alle cacheeiere som med sine utlegg har bidratt til å gjøre helgen vår så bra som den ble!

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments