CITO Weekend 2014

In Ut på tur
Scroll this

Under fjorårets CITO Weekend hadde vi to event på Haugalandet, et i Sveio (Hordaland) og et i Skjold (Rogaland).
I år ble det bare ett event på Haugalandet, på Vibrandsøy. Men siden eventet i Bergen ble arrangert dagen etter, kunne jeg jo få med meg begge to! Slik at det ble et event i Rogaland og et i Hordaland i år også.

Vårt event skulle egentlig vært i Kvalsvik, men der fikk vi vite at det var andre som skulle rydde. Så da ble det Vibrandsøy istedet, et sted jeg faktisk aldri har vært før. Vi fikk låne både båt og redningsvester, lynxalynx har gjort en god jobb med det! Vi møtte tidlig opp for å hente båten, og armag førte oss alle trygt frem og tilbake. Fantastisk vær og godt oppmøte, kjekt å se at så mange vil tilbringe noen timer på ei øy med oss!

Gruppebilde Vibrandsøy

Det er lett å se på trærne at det blåser godt her ute, flere manglet greiner på den ene sia. Og av den samme grunn lå det søppel strødd overalt. Etter øyas eneste cache var funnet ble det raskt naturlig spredning på folk, og det ble samlet flere hauger med søppel. Etter en strålende innsats i sola, var det tid for grilling og litt sosialt nede ved flytebryggene.

Når maten var spist, og vi hadde pratet lenge nok, var det på tide å sette nesa hjemover igjen. Jeg ble igjen til slutt, siden jeg uansett måtte bli med båten tilbake til Risøy, hvor bilen min stod. Og jaggu fikk vi tid til en liten ekstratur i finværet også! Vi var ganske så synlige der vi satt i knalloransje vester, men sikkerheten er viktigst!

Vi var ganske så synlige

Med på turen var også en rykende fersk, blytung TB – den 20kg tunge eventsjakkelen!
Eventsjakkelen

For min del var det nå å kjøre hjem, for å snu i døra og sette nesa nordover mot Bergen. Måtte bare innom for å hente Heltinnen og bagasjen. Vi bestemte oss for å finne litt cacher på Fitjar før vi satt nesa mot ferja. Det ble en hel del funn, men også et par DNF. Kan vel trygt si at cacher i steinmurer fortsatt ikke er blant mine favoritter…

Det ble ikke så mange stoppene på andre sia av fjorden, men det ble selvfølgelig noen. Og nok en sur DNF i en steinmur. Som sist, tilbragte vi natten på Bratland Camping.

Sola stod tidlig inn vinduene på campinghytta, så det ble tidlig opp og tidlig ut. Men det ble ikke stort med caching på vei til eventet heller, istedet var vi på parkeringsplassen nesten to timer før start. Når vi kom var det bare en bil der fra før av, det forandret seg raskt! Den ene bilen etter den andre, fulle av både folk og fiskeutstyr, rullet inn på plassen. Ikke så rart når været var så strålende som det var. Vi benyttet tiden til å finne noen cacher, og finne ut at vi virkelig trenger et bedre kart i dette området. Evt. så bør vi følge de merkede stiene heretter…

Når det nærmet seg eventstart ble det enda trangere på parkeringsplassen, og snart var en hel haug med geocachere på vei mot eventstedet. Det var folk spredd overalt, og de lurte nok når den ene etter den andre dro på seg en knall gul refleksvest. Men det er greit å være synlig, artig å kunne se på avstand hvor resten av gjengen var!

En synlig gjeng

Det så ikke ut til å være så mye søppel, men det ble en ganske grei størrelse på søppelhaugen til slutt allikevel. Akkurat som i går, ble det grilling i dag også. Og siden vi var de første på stedet, måtte vi jo være de siste som dro også! Så vi ble igjen helt til det var slutt, og så litt til. Det var jo tross alt eventet som var grunnen til at vi var her. Det ble noen stopp på veien hjemover også, men etter litt for mange DNF begynte humøret å synke, og da kjørte vi heller hjem. Greit å ikke alltid komme hjem alt for seint.

Totalt hele helgen ble det 27 funn (hvorav 2 CITO-event) og 6 DNF.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments