Et nøyaktig event

In Eventer
Scroll this

Smarttelefoner blir stadig smartere og smartere, og i lengre tid har de kommet med GPS-mottakere. Og med flere og flere geocaching-apper til både iOS, Android og Windows Mobile/Windows Phone er det flere og flere geocachere som bruker smarttelefoner til både utlegg og leiting.

Hvor nøyaktig er egentlig en smarttelefon? Og hvor nøyaktig er en dedikert GPS-mottaker? Dette er et spørsmål som oftere og oftere blir stilt om dagen, så derfor vil jeg nå prøve å finne ut av det!

Koordinatene til eventet peker til Vestlandets eneste virtuelle geocache, GCPRJQ An accurate waypoint?. Her er et såkalt «GPS-Punkt» satt opp av Haugesund og Tysvær kommune i samarbeid med Statens Kartverk. Koordinatene her anses som svært nøyaktige.

Målet med eventet er å undersøke nøyaktigheten på ulike GPS-mottakere på dette punktet, samtidig som vi snakker litt om nøyaktighet, WAAS/EGNOS og momenter som kan påvirke nøyaktigheten. Jeg ønsker at så mange som mulig tar med så mange forskjellige GPS-mottakere (både dedikerte og smarttelefoner) som mulig, flere av samme fabrikat/modell er også ønskelig – for å se om det er forskjell mellom de.

Planen er å måle både koordinater og høyde.

Du finner eventet her: GC3WZTQ

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments