Et åpent brev til geocachere på Haugalandet

In Tanker og meninger
Scroll this

Kjære alle dere som har blitt ufortjent rammet av pågående konflikter, alle dere som føler at dere må velge en side, alle dere som av en eller annen grunn føler at vi har gjort noe galt: beklager!

Vi er veldig aktive, og vi er tilnærmet overalt. Enkelte mener derfor at vi bare må tåle alt negativt som kommer mot oss. Og det har kommet mye. Det har blitt kjørt svertekampanjer mot oss. Og mot det vi lager. Dette er ikke noe jeg tror noen kan klare å forstå uten å ha kjent på det selv.

Jeg vet jeg har gått for langt i mange saker. Jeg vet jeg har sterke meninger som ikke alle er enig i. Og jeg jobber også veldig hardt med å forbedre meg. Derfor har jeg moderert meg selv kraftig i veldig mange tilfeller, mer i det siste enn tidligere. Jeg har også unnlatt å delta i en rekke diskusjoner, diskusjoner som jeg tidligere ville deltatt ganske aktivt i.

Ting blir fort negativt

Når man kommer inn i en slik negativ spiral, så er det også litt for lett å tolke ting negativt. Ting som kanskje ikke var ment negativt. Så jeg beklager om jeg har misforstått ting du har sagt. Jeg beklager om jeg har svart tilbake i en negativ tone som følge av misforståelser.

Og jeg beklager virkelig til dere som helt uforskyldt har nå blitt en menighet. Vi har mange i vår nærmeste omgangskrets (som er et mye bedre ord å bruke) som vi er dypt uenig med, noe av de ganske ofte. Men vi setter stor pris på de allikevel. Mange ganger kan uenigheter, og saklige argumenter, føre til at vi til slutt ender opp med noe som var bedre enn det vi tenkte i utgangspunktet.

Ekskluderende samlinger

Vi beklager også til dere som føler dere ekskludert fra våre samlinger. Det beste jeg kan si er at jeg håper dere snakker med oss, istedet for å få informasjon fra tredjepart eller høre på rykter. Så skal vi prøve å gjøre det samme tilbake.

Vi er ikke de første som har hatt eventer med plassbegrensning (faktisk har det skjedd mange ganger uten at vi har vært involvert), og vi er heller ikke de første som har private samlinger. Men merkelig nok er det bare våre det er noe galt med. For oss var dette ganske enkelt, det var galt at vi hadde det som event. Så da ble de neste private samlinger.

Vi har tråkket på noen tær

Akkurat som våre tær har blitt tråkket på, har vi også tråkket på en del tær oppigjennom. Og det har jeg tenkt på mange ganger siden. Og nå tenker jeg ikke på de sakene som diskuteres offentlig nå. Vi kom veldig brått inn i miljøet på Haugalandet, og ble raskt veldig aktive. I etterpåklokskapens ånd er det lett å si at vi kanskje burde lyttet litt mer til de som var i miljøet fra før av. Nå gjorde vi faktisk også det, men vi burde kanskje lyttet til flere.

Men vi har faktisk prøvd å gjøre ting bedre. Og å gjøre ting på riktig måte.

Det er kommet frem mange løgner om oss de siste dagene. Men det er også sagt ting  som er sant. Det har vært mye krangling i kulissene. Og samme hvem sin skyld det er, så har jeg vært en del av det. Det er lett å si i ettertid at jeg burde gjort mer for å forminske bråket, men det mener jeg oppriktig at jeg burde gjort. Det er dessverre for seint nå.

Kommunikasjon pleier å være nøkkelen

Kommunikasjon pleier å være nøkkelen til mye godt. Åpen skittkasting og krig, pleier ikke å være det. Her har vi feilet like mye som alle andre. Nesten. Vi har så langt det lar seg gjøre unngått å henge ut folk med navn.

Miljøet som sin helhet har jeg mine tvil om kan bli bra, men det skal i alle fall være helt unødvendig å velge side. For det finnes ingen menighet. Den er oppdiktet. Vi er venn med mange vi, som ikke har valgt noen side. Og vi er her også for dere andre som heller ikke har valgt noen side.

Blogginnlegget jeg skreiv i går, det var ikke ment for å henge ut noen. Og det var i alle fall ikke ment for å henge ut den personen som følte seg uthengt. Det beklager jeg på det sterkeste. Det var ment som en ren forklaring. Jeg innser at jeg burde skrevet dette innlegget først, og droppet det forrige.

La oss oppføre oss litt mer sivilisert

Jeg håper vi heretter i det minste kan oppføre oss litt mer sivilisert. La oss slutte å skremme bort folk fra miljøet. La oss slutte å tvinge folk til å velge side, ved å kjøre åpne krangler.

Og la oss akseptere at ikke alle cacher på samme måten.

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments