Vikingeventet 2019

In Out caching
Scroll this

Da var det tid for årest store begivenhet her i landet. Vikingeventet 2019. Siden det var så langt nord som i Harstad i år så ble det for vår del ikke aktuelt med noe annet enn fly og leie bil som fremkomstmiddel.

Vi bestemte oss rask for at vi ville fly til Tromsø og ha leiebil derifra, siden det var det billigste alternativet for oss.

Forsinkelser

Vi satt i spenning på HAU, flyet var forsinket. Torsdagen som vi valgt å fly ut på skulle vise seg å være et dårlig valg, det var meldt styggavær over hele Sørlandet- lyn, torden og tornado.

Flyet vårt kom omsider, og etter lang ventetid fikk det tatt av igjen. Men vi kom ikke lenge en OSL denne dagen. Plutselig var flyet videre kansellert. Så da ble det ei natt på hotell på Gardermoen istedet for i Tromsø som var den egentlige planen. For å kompensere litt så måtte vi bare finne den cachen som var 150 meter fra hotellet vi overnattet på.

Vi fikk plass på det første flyet opp til Tromsø neste dag, og det gikk heldigvis bra. Bilen ble hentet ut, en nesten ny Volvo V90. Den ble litt plaster på såret.

Alene på veien

Vi hadde bestemt oss for at vi skulle fullføre planen for både torsdag og ferdag, med unntak av eventet i Harstad som vi ikke hadde kjangs til å rekke.

Etter bare to cacher fikk vi snakke med Securitas, hun mente hun måtte spørre oss hva vi gjorde siden hun hadde den jobben hun hadde. Vi forklarte kort Geocaching, og viste frem cachen, så ble vi overlatt til oss selv.

Ellers var vi alene hele dagen, vi såg noen kjente nick i loggbøkene, men det var det. Vi jobba oss sakte men sikkert mot Harstad, etter en lang dag på veien måtte vi bare prøve E10 beste burger. Og den var god. Den beste vi hadde den dagen! 😀

Endelig fremme

Når vi ankom Harstad, måtte vi en tur innom sentrum hvor vi traff på Anirt og fottie77.  Etter utveksling av røverhistorier, ble det et cachefunn før vi skilte lag. Vi måtte bare finne enda i sentrum, og etter det traff vi også på et par lokale cachere fra Haugalandet. Hyggelig.

Vi forsatte på planen vår og ankom omsider hytta vår, hvor vi ble tatt i mot kl 00.00 på natta. Det var forsatt lyst så vi var litt døgnville.

Mega-dagen

Etter å ha funnet køya og fått noen timer på øret, så var vi klare for den store dagen.

Vi var fremme på VIP-parkeringa vår, før den var helt i stand. Men vi fikk parkert likevel 😉  Klokka var litt over 08 på morgenen. Og der ble vi møtt av en ivrig zaix85, som vi kjenner fra lenge før vi begynte med geocaching. Det var veldig hyggelig å treffes på nytt med enda en felles hobby. 😀 Før eventstart ble det en cacherunde med zaix85 og etterhvert traff vi på cghove også. Vi tusla rundt i regnværet og fant en del cacher.

På evntet skulle cachetur.no ha stand sammen med Geopod, så mye av vår dag ble brukt i området rundt og på stand, men vi rakk også å være sosiale og hilse på mange kjente og ukejnet cachere. Hyggelig.

Adolfkanonen

Men siden det skulle være omvisning på Adolfkanonen så hadde vi sikkert oss billetter hit. Vi rakk akkurat frem til bussen i tide etter en ny runde med cacher rundt eventet. Her var det veldig mye interessant historie.

Adolfkanonen var vært besøket, ingen tvil om det!

Etter at megaevente var ferdig var det tid for en samling på Egon i Harstad for cachetur.no sine Ambasadører- det ble en hyggelig stund.

Og dagen ble avslutte med noen cachefunn i sentrum.

Søndagen

Søndagen ble det også tidelig opp, Heltinnen våknet med en kraftig forkjølelse, så det var en hard dag for henne, men det løste seg greit likevel. Thomfre fikk springe til de cachene som var lengst borte.. Vi dro på CITO- hvor det ikke var søppel og oppdrive, men masse cacher som vi kunne si farvel til. Mange dro hjem denne dagen.

Men vi skulle ikke hjem enda, Vi hadde planer om en hel del cacher og en ny kommune. Og vi lå så bra an i ruta at vi rakk å finne en av de nye virtuelle før eventet. Heldigvis tok vi på oss regnklær. For nå ble det regen resten av kvelden, og avslutningsevente var vått og tåkete. så vi ble ikke der så lenge, vi dro heller til den andre nye virtuelle, hvor vi igjen traff på Anirt og fottie77. Denne gangen for å si farvel for denne gang.- Vi møtes igjen 😉

På vei hjem

Mandagen var det tid for å kjøre mot Tromsø for å levere den flotte leien bilen og ta flyet hjemover.

Vi plukka opp EiFlei langs veien da han skulle samme vei som oss oppover. Det ble stort sett veinære cacher, og en avstikker for en spøkelses “by” (hytteby). Det var ganske unik å se hvordan naturen tar det tilbake det som den en gang hadde.

Vi nådde frem til Tromsø i tide så vi kunne kjøre EiFlei til døra til sine besteforeldre. Så var var det bare å lever den flotte leiebilen og finne veien til flyplassen.

Inne på flyplassen fikk hilst såvidt på pandaklanen, vi traff også Olabirk som vi ble sittende ved siden av på flyet til OSL.

Truen fra OSL til HAU gikk veldig bra.

Takk for et flott Vikingevent og opplegg rundt! Kjekt å kunne møte så mange kjente så vi gjorde.

Vi gleder oss til 2020-Vikingeventet i Vestfold!

Turrapport

Nysgjerrig på hvilke cacher vi fant? Ta en titt på turrapporten vår på cachetur.no.

Film

Bilder

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments