Vi rydder i Høynessjøen

In Out caching
Scroll this

I dag var det CITO-event i Skudeneshavn, og slikt må jo kombineres med litt geocaching langs veien! Vi hadde egentlig ikke planer om å finne så mange cachene langs veien, men når kimamlien ville slå seg sammen med oss sørover, måtte vi jo se om vi kunne finne noen.

Kartet ble dratt frem, og en plan ble lagt på cachetur.no. Før jeg visste ordet av det, bestod planen av totalt 20 cacher (inkl. eventet).

Rett til Vea

Vi kom oss avgårde nesten til avtalt tid, bare noen minutter over 12.

Selv om det var kommet en mengde nye cacher på Avaldsnes i dag, gikk turen rett til Vea – for der hadde vi mange ufunnede cacher alle sammen.

Bilen fikk prøvd seg på litt ulendt terreng, og vi fikk funnet mange cacher som vi av en eller annen grunn ikke hadde funnet før.

Det ble et besøk innom cachen ved Storhall Karmøy også, og wow, det var virkelig en stor hall!

Vi gikk innom cachen like bortenfor også, før vi satt nesa videre utover. Etter et besøk mellom noen sjøhus, gikk turen til et flott utsiktspunkt (GC3X92F Utsiktspunkt Sævik).

Og der måtte vi nesten logge turens første DNF, men heldigvis (med litt telefonhjelp fra tormh) ble det funn. Og mange mange bilder…

Vi svingte innom et par cacher til langs veien, før vi stoppet innom det som ble kimamlien sin aller første mysterycache.

Vi kan ikke finne alle…

Noen cacher er vanskeligere enn andre, og GC49JX9 Knut sin skog skulle vise seg å bli eneste cachen vi måtte logge DNF på i dag.

Først brukte vi ganske mye tid på å utforske området, og ta bilder av alt fra artige steiner til kule flaggstenger og skeive scener.

Men vi fant ingenting, absolutt ingenting. Selv ikke med telefonhjelp fra tormh (takk!). Og til slutt måtte vi bare gi opp, om vi skulle ha håp om å rekke eventet.

Den store øvelseskjøringsdagen

Dette så ut til å være den store øvelseskjøringsdagen, og det virket som omtrent annenhver bil hadde en rød L bakpå en periode. Vi havnet selvfølgelig bak en rød L, som attpåtil var klistret på en veteranbil. Det gikk sakte. Veldig sakte.

Resten av planen måtte vi fint utsette til etter eventet. Da vi ankom eventplassen, 5-10min for seint, var allerede folk godt i gang med ryddingen. Heldigvis kom vi ikke sist, for Hervik80 rullet inn på plassen rett bak oss.

Søppel?

Det var ikke så mye søppel å se her, men litt fant vi nå. Det vi derimot fant mye av, var andre geocachere. Praten gikk som vanlig, og vi hadde et hyggelig møte her ute i havgapet.

For å veie opp for den sene ankomsten, passet vi på å bli værende litt lenger enn avsatt tid 😉

Etter et kjekt event her ute, gikk turen til sentrum for litt påfyll av mat og drikke.

Vi fortsetter der vi slapp

Når maten var trygt i kroppen, var det bare å fortsette der vi slapp – denne gang i reversert rekkefølge. Helt fantastisk at dagslyset varer så lenge nå at vi faktisk kan cache til klokka 6-7 før vi må finne frem lommelykt.

Det ble noen funn langs veien, men vi lot oss lett distrahere av helt andre ting enn cachen. Som f.eks. en badering som lå å slang…

Den passet ikke…

Vi tok en liten tur ut i havgapet igjen, og nok en gang ble vi distrahert av utsikten.

Utrolig nok klarte vi å få med oss alle cachene vi hadde planlagt, selv om det ble noe kluss i rekkefølgen blant de siste. Vi rakk til og med en tur innom Kaptein Rødskalle sin hemmelighet, før det ble for seint.

En flott dag, i for det meste fint vær – bare noen få dråper regn som kom ned iløpet av dagen. Total 18 funn for vår del, og kun 1 DNF.

Takk for turen, kimamlien!

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments