Olav Digre

In Out caching
Scroll this

Denne helgen var det duket for stort event i Østfold, og siden cachetur.no var invitert var det bare å fylle opp bilen og sette nesa over fjellet.

Vi var noe skeptisk til turen over, siden det var meldt ruskevær på fjellet. Men det gikk overraskende bra, med bare et lite parti opp fra Røldal med noe ruskevær. Eneste kolonna vi måtte kjøre i, var gjennom en tunnel på grunn av veiarbeid.

På vei opp fjellet

Turen frem til Seljord gikk veldig greit, men så ble det verre. Det begynte raskt å snø, og snøen var så våt og tung at den kom imot oss som en hvit vegg. Det gjorde ikke saken noe bedre at det pakket seg på vindusviskerne. Så det ble sakte fart, og jevnlige stopp for å tørke av viskerne. Vi kom omsider frem til Notodden, men vi kom ikke så mye lenger, før veien var helt hvit og vi rett og slett måtte stoppe. Selv på vinterdekk ble det for utfordrende. Glatt, og tilnærmet ingen sikt.

Dårlig sikt
Snø, snø og mer snø

Vi ble stående en stund, etter å ha ringt Vegvesenet for å få de til å sende en brøytebil. Men noen brøytebil kom det ikke… Etter et par lastebiler hadde kjørt forbi, og snøværet hadde roet seg litt, var en del av snøen blåst ut i sidene, så da gjorde vi et nytt forsøk.

Vi kom ikke så mye lenger, før vi møtte på lastebilene igjen. Og alle som kjørte på sommerdekk. Så da ble det stopp igjen. Men heldigvis dukket brøytebilen opp til slutt, og alle kunne kjøre trygt videre.

Bom stopp

Det ble seint i seng, ca. 1-tia, og tidlig opp, ca. halv 7. Men slik måtte det bli, skulle vi rekke frem i tide. Fordelen med å kjøre så tidlig var at trafikken var minimal, og vi kom frem (etter å ha stoppet på et par cacher, selvfølgelig) akkurat når vi skulle.

Jeg fikk meg en fin parkeringsplass (*kremt*, var ikke egentlig meningen å bli stående der, beklager), og så startet vi riggingen. Det ble mye skjermer og ledninger, men jeg tror det ble bra også 😀

Klar til start

Imponerende å se hvor mye butikken til GeoSport har vokst, det blir jo bare bedre og bedre! Ikke rart det var mye folk innom der i løpet av dagen.

Vi fikk ikke så mye med oss av hva som skjedde utenfor hallen, men vi fikk med oss en del av det som skjedde på innsiden. Og det er liten tvil om at dette er et usedvanlig godt gjennomført event! Her har de involverte virkelig gjort en knakende god jobb!

Det er liten tvil om at det var mange folk på eventet, og flere av de besøkte oss også. Hyggelig å treffe igjen gamle kjente, og veldig hyggelig med kjekke tilbakemeldinger! Vi vil takke alle som kom innom oss, alle som kom med positive tilbakemeldinger og alle som handlet loggebrett av oss.

Eventet

Når eventet var over, og vi fikk pakket sammen sakene igjen, tok vi turen ut for å finne noen av de nye cachene. Det ble et lite knippe funn, og vi må absolutt si oss fornøyd! Hjelpemiddelet som stod klart ved cachen like ved eventet viser godt hvordan dette eventet var, veldig tilrettelagt og ordnet – her var det orden på sakene!

Siden vi bor såpass langt fra svenskegrensa som vi gjør, må vi benytte sjansen når vi er så nærme som nå. Så da ble det en liten cachetur til nabolandet. Skal ikke nekte for at det ble med oss litt sukker tilbake også 😉

Været var kanskje ikke det beste, men det så ikke ut til å stoppe noen fra å ha det gøy allikevel. Ekte cachere bryr seg ikke om slikt! 😀 Men det gjorde tydeligvis enkelte av de som var på handletur… Bildet under er tatt to minutter etter vi logget en cache der hvor bilen står… inne i et vognskur…

Parkering

Vi fikk tid til litt besøk også på søndag, før det var på tide å sette nesa hjemover igjen. Denne gang med en bil ekstra, som vi kjøpte for et par uker siden.

Været var ganske mange hakk bedre enn på fredag, og vi fikk en riktig så fin tur over fjellet. Bare synd vi har funnet så mange av cachene langs den veien…

Strålende vær

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments