Fumble After Dark 2015

In Out caching
Scroll this

Vi måtte selvfølgelig delta på Fumble After Dark i år også, for tredje året på rad. I år fylte vi opp en niseter med olabirk som sjåfør, meg som kartleser, Heltinnen og kawlii i midtsetet og Pandaklanen og scaniacruiser i baksetet.

Vi hadde en god plan på hva vi ville og hva vi skulle finne, som vanlig.

FAD-plan

Vi møttes på Gardermoen, relativt seint fredag siden vi fløy etter jobb. Planen var å kjøre raskeste vei til Örebro, selvfølgelig med noen stopp langs veien. Og noen stopp ble det, så vi var fremme på hotellet rundt kl. halv to. Fordelen med å komme så seint var at det var ledig parkering like utenfor hotelldøra.

Det ble ikke mange timer søvn, for det var tidlig opp for å spise frokost! Der møtte vi flere andre geocachere, som forventet egentlig. Første på programmet vårt i dag var CITO-eventet GC63F6H Städa en Rastplats. Vi rakk frem ikke så alt for lenge etter start, og fikk ryddet litt søppel. Det var begrenset hvor mye søppel man kunne finne, det var vel mer folk enn søppel her…

CITO-eventet

Siden vi hadde tid til det, ble det noen funn til langs veien til FAD. Når vi oppdaget en rasteplass med to cacher, snudde vi til og med så vi kunne få de med oss.

Vi var fremme på FAD ikke så lenge etter dørene hadde åpnet, og fikk kommet oss inn.

FAD 2015

Vi deltok ikke på så mange av forelesningene i dag, men vi fikk med oss den første med Jeremy. Han kom med mye interessant, og et par litt overraskende ting også. Vi fikk også sagt noen av våre meninger i et User Insights-spill. Når vi hadde fått tilbrakt litt tid på eventplassen, handlet litt og fått oss noe mat, satt vi nesa mot bilen igjen (etter et raskt stopp på cachen like utenfor hallen).

Vi hadde noen få utvalgte cacher planlagt, inkl. webcamen i sentrum.

I bilen igjen

Webcamen var lettere sagt enn gjort, og vi ble stående ganske så lenge. Vi fant ut at det kunne være lurt å bruke bilen for det den var verdt, så vi samlet oss rundt den. Det så nok mindre smart ut, og kan godt være grunnen til at så mange stoppet og kikket rart på oss…

Videre fikk vi med oss en earthcache, hvor vi møtte flere andre geocachere. Og det er viktig å ha det litt gøy også! Så her ble det både leking og hopping i løvet. Groundspeak sier “I play where I work”, jeg pleier å si “I play where I play!”

Vi fant noen flere utvalgte cacher, og et par ekstra. Det viste seg at cajjoos sine diverse bokser og de ulike “xxx holken” var cacher som absolutt er verdt et besøk! Her mistet vi mange favorittpoeng langs veien!

Vi var tilbake på eventplassen igjen i god tid før det store cacheslippet. Vi fikk lasta inn på GPSene våre, selv om vi vel egentlig ikke hadde store planer om å finne så mange av de.

Loggen

Når de store massene forlot hallen, ventet vi litt, og så satt vi nesa mot Wherigo-cachen like utenfor. Nå skulle vi teste våre kunnskaper om FAD!

Det viste seg at vi ikke kunne like mye som vi skulle ønske vi kunne, men det ble ikke så mange strafferundene på oss. Vi fortsatte med en liten tur til sentrum, for å se på slottet. Innen vi var tilbake, var det tid for avslutting av eventet og annonsering av neste års event. Så får vi se om det blir lignende tur til neste år… (det blir vel det)

Neste års event er annonsert

Vi fikk noen flere timer søvn denne natta, og var noe mer opplagte når vi møttes til frokost søndag.

Siden vi hadde en hel del bedre tid på turen tilbake til Gardermoen, enn på turen fra Gardermoen på fredag, hadde vi en mye lenger plan i dag. Vi startet like godt med en lang omvei for å få besøkt et ekstra län. Været var noe grått, men så lenge det var oppholdsvær var vi egentlig fornøyd!

Noe grått vær

Enkelte av cachene er valgt ut med omhu, og man kan trygt si at cacher som blant annet GC5JRV6 Den galna missilen er vedt et besøk! Noen cacher fikk vi også bare plutselig lyst til å stoppe på, GC38NW3 Bridge Mania #1, Bridge Over Nothing var en slik cache. Det var bokstavlig talt en bru over ingenting, midt inne i en stor rundkjøring. Cachen fant vi aldri dessverre, men morro var det!

Bridge over nothing

Etter å ha funnet flere av de planlagte, bestemte vi oss brått for å ta en litt annen vei, og få med oss et par ekstra. Vi fant da en gård som så ut som det perfekte stedet å ha event! Så vi brukte litt tid på å studere plassen der.

Et par cacher senere så vi en annen norsk bil stå parkert rett ved siden av en cache… Sannsynligheten var rimelig høy for at det var andre geocachere, og det var det! Det var avigerus og Mr.Jacobsen, som også var på tur hjem fra FAD.

Vi fant et par cacher til langs veien, før det var på tide å krysse grensa mot Norge. Det ble et aldri så lite stopp på et shoppingsenter også, og vi fikk fylt opp bilen med litt søtsaker.

I en skog et sted i Sverige

Det ble selvfølgelig en del stopp etter vi kryssa grensa også. Det ble mørkere og mørkere ute, før vi til slutt fikk en veldig fargerik solnedgang.

Solnedgang
Solnedgang
Trøgstad kirke i solnedgangen

Vi kunne selvfølgelig ikke gi oss helt selv om det ble mørkt, så det ble noen cachefunn etter mørkets frembrudd også. Og siden vi liker å leke der vi leker, måtte vi leke litt med lyset også…

Geocacher på tur

Geocachere på tur

De siste kilometerne til flyplassen spøkte vi litt med at vi måtte ta noen ekstra runder, så vi fikk brukt opp kilometerne vi hadde betalt for. Viste seg at det skulle bli unødvendig, for det var ikke mange kilometerne vi hadde til overs når vi parkerte på leiebilparkeringen!

Bil ble levert uten problemer, alle kom med flyene sine og en vellykket helg var nå over. For min del ble det 62 funn på turen, noe jeg er veldig fornøyd med!

Takk for turen alle sammen!

Sporlogg fra turen
Sporlogg fra turen
Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ann-Mari
Ann-Mari
8 years ago

Takk for turen til dere også!!
JEG GLEDER MEG til neste år 😀 *krysser fingrene for at det blir tur da også*