Danmark Påsken 2014

In Out caching
Scroll this

For noen måneder siden spøkte jeg litt med lynxalynx, BEKA21 og tormh om at vi jo kunne ta turen ned til Danmark for å forsøke oss på DK PTen. Og det ville de jo selvfølgelig! Først var det bare et par dager det var snakk om, men plutselig oppdaget vi at det skulle være megaevent også, så da ble det plutselig tur fra fredag til lørdag.

Vi har fått litt tips og hadde egentlig bestemt oss for å skaffe stempel til å logge med. Men så fikk vi den geniale ideen at vi jo kunne bruke små klistremerker, og etter å ha sjekka litt med en av cacheeierne langs DK PTen, ble det løsningen vi gikk for.

Turen var godt planlagt, og vi hadde en plan som fortalte oss akkurat hvilke cacher vi skulle starte og slutte på for hver dag. Hotelladresser, telefonnummer, bookingnummer osv var selvfølgelig også med. Vi hadde også sørget for å få markert cacher som enten var disablet eller hadde flere DNF/NM-logger. Det gjorde at vi fikk en god flyt i ting.Vi tok direktefly fra Haugesund til København, hvor en nesten splitter ny leiebil stod og ventet på oss. Vi kjørte rett opp for å finne Danmarks første cache, før vi satt nesa mot Kolding, hvor vi skulle overnatte de to første nettene.

Vi kom seint frem, og startet like så godt med å kjøre til feil hotell. Heldigvis var det ikke langt unna, og vi var fremme på det rette noen få minutter senere.

Etter en god natt med søvn satt vi nesa mot megaeventet, med en liten avstikker innom den virtuelle cachen som ligger like i nærheten. Noe av det jeg syns var veldig bra på Block Party 2013 var “Social Bingo”, noe de også hadde på dette eventet. Det falt i smak hos lynxalynx også, som ivrig spratt rundt for å samle signaturer både her og der.

Etter frokost var det utdeling av GPSer med ferdig innlastede cacher, og så ut på cachetur. Vi fant bare noen få av de nye, vi prioriterte heller en liten tur til Tyskland for å logge en webcam-cache der. På tilbakeveien fikk vi med oss et event, enda en webcam-cache og et CITO-event.

Dagen avsluttet vi med en veldig god middag på eventstedet. Ingen tvil om at det er lagt ned mye arbeid i dette eventet!

Søndagen brukte vi på å komme oss fra Kolding til Næstved, men selvfølgelig med noen avstikkere. Første avstikkeren tok oss i helt feil retning, forbi Esbjerg og helt ut mot havet, for å logge nok en webcam-cache. Det ble også noen avstikkere på Fyn, før vi til slutt var fremme i Næstved. Etter en god middag tok vi turen ut igjen for å prøve noen cacher i PTen, bare for å se hva vi hadde i vente. Været var noe uggent, men vi fant ganske mange cacher på kort tid allikevel. Vi er veldig glad for at vi tok de første cachene på kveldstid, veien var litt for stor og trafikkert for vår del.

Etter nok en natt med søvn var vi i gang, og den første biten fra Næstved og nordover er definitivt den beste, både med tanke på hint, gjemmesteder, vedlikehold og trafikksikkerhet. Vi innså raskt at her er det noen som har lagt ned betydelig med arbeid, og det er vi veldig takknemlige for! Dagen startet med litt uggent vær, men så klarnet det opp og vi fikk strålende vær resten av dagen. Cachene fant vi for det meste raskt og greit, men det gikk noe tregt når vi var rundt Kalundborg. Når vi trodde vi nærmet oss enden, dukket det plutselig opp den ene “ekstracachen” etter den andre, A1, A2, B1, B2 osv. Vi klarte til slutt ikke se enden, og måtte gi oss litt tidligere enn planlagt.

Etter en natt på Bromølle Kro (fantastisk flott rom) var vi igjen klare for å ut på tur. Nok en dag med fantastisk vær, og flotte cacher. Noe lange avstander i starten, men det kom seg, og vi klarte å holde planen for dagen. Lite DNF også denne dagen, så det var topp stemning i bilen hele dagen. Litt artig å se hvor tydelige forskjeller det er i hint og gjemmesteder mellom de forskjellige cacheeierne i PTen.

Neste kveld tilbrakte vi i Hundested, og onsdagen var definitivt den dagen vi var tidligst oppe! Vi var oppe før kl. 06, og satt ved frokostbordet halv 7. En halvtime senere var vi på veien. Det gikk relativt greit det første stykket, men når vi kom inn mot Helsingør ble det rett og slett håpløst. Det var alt for mye trafikk, og cachene var stort sett gjemt på feil side av veien. Her hadde det nok vært fornuftig å vært på nattestid, og evt. kjørt trailen feil vei.

Når vi kom oss nedover mot Humlebæk møtte vi tormh, som da hadde tatt toget fra København. Etter litt ommøblering i bilen fortsatte vi turen sørover. Vi måtte hoppe over flere cacher, fordi de rett og slett var trafikkfarlige. Vi hadde ingen overnatting denne natta, planen var nå å cache hele natta og neste dag, for å prøve å finne så mange som mulig.

Når klokka ble 00:00 stod vi klar ved første cache, og vi kunne logge allerede før dagens første minutt var over. Det ble en liten gåtur til nummer 0000 (litt merkelig i en PT), før vi fortsatte videre. Vi kom ikke så langt før det ble flere titalls DNF på rad, cachene var rett og slett systematisk fjernet. Det ble 27 DNF og kun to funn i løpet av en hel time. Litt synd at vi ikke fant cachen i det forlatte drivhuset (tror det var det det var), men uansett kult å ha vandra rundt der på nattestid – føltes litt ut som vi var i en film.

Vi endte opp med å hoppe over et større antall cacher, for å unngå å bruke mer tid på å lete etter cacher som var borte – og det hjalp! Nå begynte vi å finne cacher igjen, og stemningen i bilen ble vesentlig bedre. Det var veldig kronglete og mye frem og tilbake i og rundt København, men vi fikk hilst på noen cacheeiere når vi fant en av deres cacher rett utenfor døra hos dem, og vi fikk funnet en virtuell cache.

Litt artig var det når vi kjørte forbi skiltet “Sengeløse”, det var en god beskrivelse av oss denne natta!

Så fort vi kom oss ut av København ble det vesentlig bedre og enklere, og med unntak av noen få stopp for å sove noen minutter, holdt vi det gående helt til neste kveld. Fra kl. 17. ca. kjørte vi med ekstra høy hastighet (imponerende egentlig etter å ha holdt på så lenge), og da fant vi mange på kort tid! Men når regnet kom dabbet det av litt, men det gjør ingenting, vi er strålende fornøyd med innsatsen vår allikevel! Vi hadde 39 timer i bilen, så da hadde vi lov til å være slitne!

Den natta sov vi godt! Nå var vi tilbake i Næstved, og den siste dagen gikk sørover mot Møn. Der var også trafikken stor, og alt for mange cacher lå på feil side. Vi møtte en annen nordmann som vi fulgte etter noen cacher, men vi måtte til slutt gi opp, det ble for trafikkfarlig å stoppe for å løpe over veien til hver eneste cache. Vi konsentrerte oss heller om de små sideveiene, og til slutt brukte vi litt tid på Møns Klint. Møns Klint er definitivt verdt et besøk, og jeg er glad vi brukte litt tid der i stedet for å finne 20-30 cacher i PTen!

Klistremerkene våre var definitivt et lurt valg, og det er tydelig at mange andre syns det også – for det var mange som hadde brukt klistremerker. Dessverre hadde noen hatt litt vel dårlig tid, og klistret overalt – både på utsiden av cachen, på pinner, på skilt og i lokket. Selv om det er power trail, kan man faktisk ta seg tid til å gjøre det skikkelig… Ser ut som de klistret på det nærmeste de fant når de ikke fant cachen, vi nøyde oss med å logge DNF, slik man skal når man ikke finner cachen…

Nå som du har lest helt hit vil du kanskje kalle oss gale, og du har nok rett i det, men det er helt greit! Vi har hatt det så utrolig gøy, sett så utrolig mye og opplevd en masse. Vi har også sett veldig mange fasaner og harer hoppende rundt, og en masse andre forskjellige dyr. Stemningen har vært topp hele tia, og latteren fra bilen har nok fått flere dansker til å snu seg når vi kjørte forbi.

Alt i alt fant vi veldig mange cacher, og jeg er strålende fornøyd med det vi har klart – selv om vi ikke har klart å fullføre hele løypa. Jeg er veldig takknemlig ovenfor alle cacheeiere, som må ha brukt utrolig mye tid for at vi skal kunne ha det gøy! Og jeg er veldig takknemlig ovenfor turfølget, dette har vært gøy!

Mange har meninger om powertrailer, og flere misliker de, men jeg kan trygt si at dette har vært en opplevelse – en positiv opplevelse. Skal ikke legge skjul på at mye av de som har gjort det positivt er de som har vært med, vi har hatt et veldig avslappet forhold til hvor lang tid vi har brukt, hvor mange vi har funnet og cacher utenom trailen. Vi stoppet titt og ofte for å finne andre cacher.

Det er ingen tvil om at det er lagt ned mye jobb i denne powertrailen, og det skal alle utleggerne ha en stor takk for! Flesteparten av cachene var godt vedlikeholdt og hadde gode koordinater. Dessverre er det flere ting som tyder på at de som har funnet cachene ikke har fulgt spillereglene. Flere steder fant vi to cacher på samme sted, feil logg på feil plass, loggen slengt på bakken, trøkt nedi cachen osv. Selv om man er på en powertrail kan man ta seg tid til å gjøre ting skikkelig! Husk at det kommer folk etter deg også!

Det ble også en hel del kirkecacher, for nesten alle kirkene i Danmark har flotte toaletter som er åpne og tilgjengelige. Jeg var ikke klar over det på forhånd, men det er absolutt noe som kan være verdt å vite for de som vil ta turen. Det er flere kirker enn bensinstasjoner langs løypa, og de er reinere og finere!

Totalen for turen ble 2220km i leiebil, 1713 funn (hvorav 1 megaevent, 1 event, 1 CITO-event, 3 virtuelle, 3 webcam og 2 earthcache) og 90 DNF.

Funnene er fordelt slik:
fredag 11. april: 2
lørdag 12. april: 21
søndag 13. april: 52
mandag 14. april: 358
tirsdag 15. april: 353
onsdag 16. april: 305
torsdag 17. april: 474
fredag 18. april: 144
lørdag 19. april: 4

Jeg har aldri hatt så mange uloggede cacher som dette før…

Lenker til PT-logger (forskjellig for hver dag):

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments