Australia Days 2018

In Out caching
Scroll this

Denne helga har geocachere over hele verden feiret Australia Day. Teknisk sett var selve dagen på fredag, men geocachere er ikke kjent for å gjøre alt lite og enkelt… Så geocachere over hele verden har feiret hele helga. Og det har vi også! Vi startet med event i Haugesund på fredag (Heltinnen måtte dessverre jobbe), og så ble det tur sørover tidlig lørdag og event på kvelden. Før vi avsluttet feiringen med to eventer på søndag.

En lang og innholdsrik helg, med totalt 81 funn og 10 DNF på sørsiden av fjorden.

Se vår turrapport på cachetur.no her.

Tidlig opp

Værmeldinga for helga var ikke helt oppløftende, men vi bestemte oss for å dra nedover uansett. Og vi skulle i alle fall få mest mulig ut av det relativt fine været som var meldt på første halvdelen av lørdagen. Så vi stod tidlig opp, og tok ferja nedover omtrent samtidig som sola stod opp.

Det tok ikke lange tia før vi stoppet ved første cache. Både den, og de to neste, er lagt ut av Haugalendinger 😛

En god start

Planen for lørdag var å prøve å finne så mye som vi kunne klare i runden fra Hommersåk. Og det gikk mye bedre enn forventet! Ikke bare fant vi flere som hadde tidligere DNF-logger, men vi fant de også raskere enn fryktet.

På toppen av det, var det også fortsatt fint vær. Ikke mye vind, og opphold. Det er så fint som du kan få det her det 😉 Det var litt kaldt, men ikke verre enn at det bare var å dra lua litt ekstra godt over øra.

Regnet kom

Utover dagen så kom omsider regnet, akkurat som ventet. Men siden det var ventet, hadde vi også med oss riktig antrekk. Så selv om det dempet hastigheten litt, satt det på ingen måter noen stopper for cachingen.

Det ble et par DNF nå, og vi hoppet også over noen, men så fant vi også noen ekstra. Så alt i alt, ble det en veldig vellykket runde. Vi hadde fortsatt litt tid igjen før eventet, så da ble det en tur til Ikea for å kjøpe håndkle (til å tørke opp bilen), innsjekk på hotellet og en liten matbit.

Et mørkt event

Vi var ute i god tid til eventstart, og var helt alene på toppen når vi kom frem. Faktisk var vi alene på toppen hele tiden, for eventet ble visst brått flyttet ned en etasje 😛

Utsikten var upåklagelig, men innsikten var ikke fullt så bra. Har ingen anelse om hvem som var der eller ikke, men vi fikk i alle fall hilst på et par. Gøy at HeBokn også tok turen hit, gøy å møte Haugalendinger på tur!

Enda et event

Etter noen timer søvn, og frokost, var det tid for nok et event. På parkeringsplassen møtte vi plutselig enda en Haugalending, denne gang Ohm71. Så da ble vi en grei gjeng som gikk samlet oppover mot eventet.

En fin tur opp, i overraskende fint vær. Litt vind, men ellers opphold – og med det været vi hadde kvelden i forveien, klager vi ikke på det!

Litt lettere å se folk i dagslys, og også mye lettere å se at her var det folksomt. Vi ble stående en stund, før vi satt nesa nedover igjen.

Challenger i lange baner

Planen for søndagen var å finne en del challenge-cacher, og annet som lå langs veien. Noen var høyt oppe, noen veldig lavt og noen midt mellom. Det ble noen DNF også, men heldigvis så fant vi flere enn vi ikke fant. Været holdt seg fint. Så vi kan vel si at værmeldinga skremte oss unødvendig. Godt vi ikke lot den stoppe oss!

Parkeringsplasser voktes bedre enn…

En ting vi har lagt merke til denne helga, er hvor ekstremt mange private veier og private parkeringsplasser det er her nede.

Mange av parkeringsplassene voktes også langt bedre enn de lokale husdyrene. Det ser ut som det er greit å la stakkars dyr løpe rundt i veien her, uten at noen passer på de. Heldigvis slapp vi å bli vitne til noen påkjørsler, men det var skremmende nærme. Trist å da se eier bare stå der og kikke dumt, uten å vise tegn til å bry seg om kjæledyret blir påkjørt eller ikke.

Bare et event til

Vi var ute i god tid til dagens siste event, så vi rakk å finne et par cacher langs veien. En ved parkeringsplassen, og en på “toppen” bak eventet. Vi sleit litt med å finne stien opp dit, og det er ikke så rart, for stien startet ikke før et godt stykke inn mot nullpunkt. Vi rakk ned igjen akkurat til start 😛

Som eventet på lørdag, var også dette et mørkt event, men vi klarte i alle fall å se at antall Haugalendinger hadde økt siden forrige event, her var også jkstolen.

Vi ble stående omtrent til det begynte å regne, og da var det på tide å sette nesa mot ferja og hjemover. Alt i alt, en veldig vellykket helg!

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments