Teknikksofaen

In Events
Scroll this

Vi er nå ferdig med gjennomføringen av første event av det vi så for oss kunne bli en serie eventer, GC788XW Teknikksofaen K171001 – P-GC.

Litt bakgrunn

Geocaching kan være en enkel aktivitet, uten spesielt mange behov. Men vi mener at man med bittelitt kunnskap, kan få mye mer ut av denne fantastiske aktiviteten. Vi har skaffet oss en del erfaringer, og prøvd mange ulike verktøy den tiden vi har drevet med dette. Så vi har god peiling på hva som fungerer for oss, og hva vi får mye glede av.

Det betyr ikke at noe av det vi gjør nødvendigvis er det rette for alle andre, men kanskje noen kan ha nytte av våre tips. Det er også flere verktøy som har en liten terskel man må over, før man har så stor nytte av det som man kan.

Derfor ønsket vi å finne en plattform vi kunne bruke til å bidra til å gjøre geocaching bedre for andre. Store techeventer har en svakhet, og den er at det fort blir vanskelig for mange å stille spørsmål, når det blir for stort og for formelt. Derfor ønsket vi å prøve en uformell variant, med et mye lavere antall deltagere.

For å spare kostnader også, valgte vi derfor å satse på “sofaevent”. Rett og slett en samling hjemme i sofaen. Det betyr dessverre at antallet plasser blir redusert, men det er kanskje nettopp det som gjør at det faktisk blir lettere for de som kommer, å få den informasjonen de trenger/vil ha.

Store ambisjoner

Vi hadde såpass tro på en slik form for uformell opplæring, at vi valgte å legge til K171001 i eventnavnet. Det er noe så enkelt som en forkortelse for Karmøy 2017-10-01. Vi så altså for oss at dette fort kunne adopteres av andre, og kjøres flere plasser i landet. For det er mange som sitter med mye god kunnskap, og mange som har lyst til å lære mer.

Kanskje er dette en idé det er verdt å kjøre videre på…

Første event

Tema for første event, var Project-GC. Vi hadde på forhånd vært så heldig at vi fikk en verdikupong for gratis 6-måneder betalt medlemskap, som en heldig eventdeltager fikk med seg hjem.

Nå har ikke alt gått på skinner i forbindelse med det første eventet, og som ventet var antallet påmeldte halvert når eventet startet. Men, de som kom virket veldig interesserte, og stemningen var på topp gjennom hele kvelden!

Alle ga inntrykk av at de har lært noe, så da velger vi å tro de på det! Formatet med en uformell sofasamling fungerte veldig godt, og ble egentlig akkurat slik vi hadde sett for oss.

Skal dette gjentas?

Tilbakemeldingene vi fikk på selve eventet, ga veldig bestemt inntrykk av at dette bør gjentas. Men i hvilket format, det er litt uklart ennå. Kom gjerne med dine kommentarer og forslag i kommentarfeltet!

Nå skal vi tygge litt på saken, vurdere mulige emner og kose oss med loggene fra kveldens event.

Om noen vil adoptere dette konseptet andre steder i landet, så hører vi gjerne fra dere!

Introhefte

Vi har, som vi har gjort flere ganger før, laget et lite introhefte. De som var på eventet fikk en kopi hver seg, og nå kan hvem som helst laste ned en egen kopi her 🙂
(dette er oppdatert versjon av det gamle Project-GC-heftet)

[wpfilebase tag=file id=15 /]

Nyttige linker

Hentet fra announcement på eventet:
Skript for å fikse på dashbord, loggeside osv
Vervekode (du får to måneder ekstra, jeg får en)
Aktiver varsler her
Kartsammenligning
Kommende eventer
Kommende lokale eventer (på vår blogg)

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments